icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

marusia12
4. okt 2017

@saintlaurent áno, aj odomňa v BA tak isto. Že nejaké malé veci ich nezaujímajú. Dokonca ani auto stará šrotka ich nezaujímala.

ivka0412
4. okt 2017

@saintlaurent Aj mne tak vraveli.

majorosovalucia
4. okt 2017

@saintlaurent @tinkasp kazde cpp ine info,aj mne toto povedali hodnoty nad 2000eur,Mam presne take info.Ved spravca bude mat naklady predat veci za 185eur.A dostane za to min.1percento?tak tomu hovorim super zisk.

maiodee
4. okt 2017

Dobrý deň, je tu niekto so skúsenosťou, že rieši oddĺženie osobným bankrotom a má okrem spotrebných úverov v bankách a nebankovkách splácanú aj hypotéku založenú nehnuteľnosťou tretej osoby, napr. rodiča? Viem, že úver so záložným právom sa musí platiť aj po oddĺžení, čo aj chcem, lebo nechcem aby rodičia prišli o byt. Na CPP mi dali informáciu, že už mali prípad, že banka oznámila splatnosť celého zostatku hypotéky a chce riešiť dražbu, napriek tomu, že hypotéka bola riadne splácaná a ako dôvod uviedla konkurz dlžníka, že je to porušenie obchodných podmienok. Viem, že majetok tretej osoby nepodlieha konkurzu. Zároveň nie je platenie iba hypotéky uprednostnenie veriteľa a môžu ostatní namietať nepoctivý zámer? Ďakujem.

draik
4. okt 2017

@maiodee
Hypo a iné dlhy kryté záložným právom nie sú nevymáhateľnými pohľadávkami, preto ani nemôže dôjsť k uprednostneniu veriteľa.

luna303
5. okt 2017

ahojte, len taká otázočka pre moju zvedavosť. Kamoš je už oddlžený, práve dnes má vycestovať prvý krát za správkyňou ( na vlastné náklady vyše 140 km a 1:30 cesty :/, no ale o tom potom...) Len sa ma pýtal, že mu v predvolánke kázala vydokladovať všetky bankové účty za posl. 36 mesiacov. Má prirodzene jeden na svoje meno už roky blokovaný exekútormi... ale potom mal účet zvlášť na svoju známu kam mu chodila doteraz výplata. Len som zvedavá či musí uviesť aj tento účet... asi áno, ale ten účet mu nikto nepotvrdí, žiadny zamestnávateľ, lebo kamoš je SZČO. To len tak pre moju info, že kto ste mali účet na niekoho iného či ste to správcom hlásili... vďaka!

kikatka1
5. okt 2017

@luna303 aj ja som cestovala vyse sto kilometrov 😀 a nie, nehlasila som , len svoj blokovany ucet, inak nic, kam mi chodi vyplata sa nepytal...😀

luna303
5. okt 2017

@kikatka1 no pekne, bo ja som v tom, že nech si pekne správcovia prídu sami, omrknúť ako úpadca žije. Ono to nie je lacné cestovanie pre ľudí ktorí sú bez centu, ale no. Ok tak mu teda poradím nech si najprv počká čo mu povie správkyňa a ak by sa náhodou pýtala či má aj iný účet na niekoho iného, tak radšej nech neklame, aby sa mu to nevypomstilo. Keď sa ona neopýta, tak nech ani on nepovie. ďakujem!

marusia12
5. okt 2017

@luna303 noo, pri tomto s tými účtami by som si dávala pozor. Jeto klamanie veritela a teda trestný čin. Ja osobne by som tie účty neuvádzala.

vespos
5. okt 2017

Chcem sa opýtať , či máte niekto skúsenosť s tým , že ste boli oddlžený , exekúcie sa zastavili , ale ,že mi ostal na účte mínus 380 eur .. Bol som včera daný účet zrušiť , ale nepochodil som kedže mi povedali ,že ten dlh bol vraj spôsobený poplatkami za exekúciu a debet a nechcu mi to vymazať ani zrušiť účet ... čo s tým?
Ved v uznesení sa jasne píše , že dlžníka zbavuje všetkých dlhov , ktoré môžu byť uspokojene iba v konkurze ..... a konkurz sa mi už zrušil , takže ....

marusia12
5. okt 2017

@vespos a rozhodnutie o bankrote ste v banke ukázali? Musia odblokovať.... banka nemá čo riešiť, za čo je mínus na účte.

vespos
5. okt 2017

@marusia12 dnes tam idem ešte raz , lebo včera tam nemali riaditeľa ....
a pracovníčky nevedeli ako postupovať ... no práve ja som mal zablokovaný asi rok a pol ten účet a bola tam plomba mínusom exekúcia okolo 24000 ... čiže po konkurze mi to zmizlo , ale stále tam ostalo nejakých -380 eur ... vraj za debet a tie poplatky exekučne , ale ved to má predsa tiež spadať do bankrotu nie ?

luna303
5. okt 2017

@marusia12 je mi to jasné... no takto to rieši asi takmer každý kto má exekúcie. Aspoň to mu môže byť nápomocné, že splátkové kalendáre dodržiaval a platil aj exekútorom sám čiastku na ktorej sa dohodli. keby bol bežný zamestnanec tak je jasné, že mu z výplaty strháva zamestnávateľ.

marusia12
5. okt 2017

@vespos tak toto neviem presne, ak chápem bankrot, tak všetky dlhy a teda aj banky. Volajte do CPP na to ich info mobilné číslo, povedia Vám obratom.

marusia12
5. okt 2017

@luna303 nooo, ale tu pozor. Ak je človek zamestnanec tak na jednej strane Vám zamestnávateľ strháva ale na druhej strane sa často stáva, že Vám mazaný exe dá exekúciu aj na bankový účet. V prípade, že Vám pošle zamestnávateľ výplatu napr 800€ už po zrážkach, ďalšie Vám zrazia ešte aj v banke a ste na životnom minime, ktoré si môžete vybrať. Takže kdekto si necháva práve preto posielať peniaze na cudzie účty čo chápem. Ja ako matka som to robila tiež, je totiž mojou povinnosťou v prvom rade zabezpečiť moje deti, aby teda mali bývanie, stravu a pod... a to sa reálne z toho minima nedá.

luna303
5. okt 2017

@marusia12 veď to. No uvidíme či povie alebo nepovie, už by mal byť so správkyňou. Max som ho upozornila, že najprv nech si spraví o nej názor, že aká je, či sa jej dá povedať všetko, alebo si radšej kryť zadok a nepovedať. Ten účet chcel už aj tak zrušiť, len ho mal práve preto, aby mal z čoho platiť splátkové. Keby mal na účte hotovosť, tak exekútor to hneď stiahne aj popri splácaní a žiť naozaj zo vzduchu sa nedá.

saintlaurent
5. okt 2017

Ja si dávam posielať výplatu na cudzí účet, čo mi poradili priamo v banke 😉
Dúfam, že u žiadneho správcu nepadne otázka "a na aký účet vám chodí výplata?"
A vôbec, je to nejaký problém? Výpis z cudzieho účtu aj tak nikto neposkytne...

mawka
6. okt 2017

vam ked exekutor strhne zo mzdy zrazky, tak vam ostava ta nedotknutelna cast a ta vam teda patri a aj ked si date poslat na iny ucet peniaze, su to tie nedotknutelne. cize by som to nebrala ako klamanie veritela alebo ako to nazvat.
teraz u noveho zamestnavatela mi aj ponukli, ci nechcem peniaze na ruku vyplacat. keby som si aj dala na ruku vyplacat, tak to je tiez zavadzanie veritela, ze mi vyplatia to minimum, nedotknutelna cast? nie. zo mzdy pekne isli zrazky a hotovo.

za cele roky ma navstivili len dvaja exekutori a ani nechceli ist dalej do bytu. povedali, ze maju zistene, ze som nemajetna. a z exekucie su vylucene nejake veci - chladnicka, pracka, sporak a pod. cize oni dobre vedeli, ze mi nemaju co exekvovat z bytu. nemam tu nic navyse a zrejme televizor maly, veteran, ktory ma hodnotu teraz mozno 30 eur sa im neoplati riesit.

exekutori su majstri v posielani listov. niektori mi dokonca povedali, ze sa im neoplati zasielat zamestnavatelovi zrazky, lebo mam toho viac a kym by sa dostali na radu... radsej sa so mnou vtedy dohodli po 10-15 e.

vcera mi volal jeden a vyvaleny ako puk, ze ja som oddlzena... reku hej, uz mi nevolajte, pozrite si vestnik, uz odo mna neuvidite ani cent. a zavolajte spravkyni. pytal si jej meno. pritom ona uz posielala vyzvy veritelom a pod.

no jeden velky bordel by som povedala.

marusia12
6. okt 2017

@mawka nemáš tak celkom pravdu. Nedotknuteľná časť je niečo iné ako to minimum, ktoré si môžeš mesačne vybrať z banky. Lebo v práci ti sťahujú napr. 1/3 alebo 2/3 ten časti a zvyšok ti ide na účet....

Mne sa tiež stalo, že exe poslal jeden list a koniec... dokonca mám pár exe aj takých, že som ich našla na zozname zo súdu ale reálne som o nich netušila. Napr. za nezaplatenú električenku pred 16 rokmi, síce istina zaplatená a teda dlhujem 0 už 16 rokov, ale exe si naúčtoval za 16 rokov už 1800€ 😀 Za nič... ani jeden list, ani obraz, ani zvuk...

mawka
6. okt 2017

@marusia12 to poznam velmi dobre. ja som mala niekolko exekucii aj zrusenych pre nemajetnost a nikto mi ani nedal vediet a mala som ako aj ty take, o ktorych existencii som ani netusila. a teda prekvapena som bola, ked zoznam exekucii, co mi vytiahli na sude nesedel so zoznammom z cre. no co ti poviem... takto to vyzera.

raz som dostala exekucku, ze meno sedelo, ale datum narodenia a bydlisko nie. a za nejaky triangel z roku, v ktorom viem, ze som si nic nebrala lebo uz by mi nikto ani v tom case nic nedal. exekucia jak hovado. tak som po tom patrala a ze to u exe v systeme nastala chyba ... moj ty smutku. kolko takychto odrbov je, ze si ludia nevsimnu poriadne udaje a platia niekomu exekuciu.... opravili to, samozrejm, aj sa ospravedlnili, ale....

marusia12
6. okt 2017

@mawka no práve keď som bola osobne v CPP som tam dostala šok. Mala som tam do kolonky napísať jedno číslo exe a babenka mi podala papier, že napíšte toto... a ja pozerám a tam dlh 56 tisíc z minulého roka.... začalo mi biť srdce až v ušiach, pozerám na to, že veď za to by som už mala byt v KE minimálne a nakoniec ti z toho vyšlo 56€ jeden mesiac zdravotka. Píšem teda exe, čo to je za bordel a oni, že sorry, pomýlili sme sa v prenose dát... tak im píšem, či si robia z ľudí srandu, že aký prenos dát, že nech normálne priznajú, že nevedia písať čísla a nuly s čiarkami do systému. Ale čo, nenahádaš sa... aj keby som podala sťažnosť, čo z toho... sme na Slovensku.

mawka
6. okt 2017

@marusia12 zatial sa prihlasili len traja veritelia. a to konsolidacna (ani netusim, co to je, ziadny papier od nich nemam), socialna poistovna a krajsky sud - co somsa raz odvolavala v jednej veci a zostatok je tam asi nejakych 100 eur. ostatni nikto nic. a to naozaj spravkyna maka. mesiac som oddlzena, ona ma kontaktovala den po zverejneni v OV. cize pred mesiacom... a vidis ako strasne silno veritelia riesia. o dva tyzdne im uplnynie ta 45 dnova lehota dokedy si maju prihlasit pohladavky. no a co potom, nic.

marusia12
6. okt 2017

@mawka vlastne nejak nerozumiem, načo si prihlasujú tie pohľadávky....teraz sa prihlásili a čo?

mawka
6. okt 2017

@marusia12 no ved to... netusim :D akurat vidiim ten ich ohromny zaujem prihlasovat si pohladavky. maju pekne u prdele ocividne.
inak som paradne nachcipana. predvcerom vecer usi, hrdlo - mandle, soplim. uplne naparadu. sa liecim, nech nenakazim pacientov zajtra. total ma to chytiilo.

marusia12
6. okt 2017

@mawka ja som ti žiadnu takú energiu so soplom neposlala... keď sme písali 😀 Sadnem ti dnes k tomu výkladu horoskopu...

luna303
6. okt 2017

tak kamoš to má za sebou, včerajšiu návštevu u správkyni. Nepýtala sa vôbec na iné číslo účtu kam mu chodí výplata. Pýtala sa len na účet ktorý má na mene. Vraj bola v pohode. Ale vyriešili aj otázku živnosti. Správkyňa ho upozornila, že si má živnosť zrušiť a nastúpiť na pracovnú zmluvu. Jeho auto bude vo verejnej súťaži, ale jeho rodina bude mať predkupné právo ak by ho chcel využiť tak sa dá.

mawka
6. okt 2017

@marusia12 ja viem, ze nie ty, ale polovica oddelenia, co nam tam lezi s bronchopneumoniami. uzasne obdobie teraz. aj kolegyne usoplene, deti boli tiez, aj nasi a ja na zaver, ako vzdy :D len zajtra makam a musim byt pouzitelna. nech mi nekvapka sopel, ked budem robit odbery a podobne :D

kicilanka
6. okt 2017

@mawka @marusia12
baby, prosím Vás, nemôžete si tieto mimo tému infošky písať cez správičky, alebo v chate nejakom?
rada by som tu čítala výhradne ku konkurzom informácie - ďakujem za pochopenie 🙂

mawka
6. okt 2017

@kicilanka pozri, uz sme tu nejaka komunita, pomahame si a neraz sa tema zvrtla aj inde a potom sa vratila. nediktuj si tu, prosim ta, podmienky o com sa mame bavit.

ivka0412
6. okt 2017

@luna303 Aj tie vypisi z účtu mal? Auto tam nechával alebo aký je postup. Ja mam auto preto by som chcela vedieť ako to cca prebieha. Ďakujem