icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nifido
9. okt 2017

@emer1 mala by si teraz dvihat vsetko ak uz si vo vestniku jednoducho povedz ze mas vyhlaseny konkurz .... ak cakas tak povedz ze riesis konkurz a spravca nemusi volat moze najprv poslat list a po dalsie aj po vyhlaseni konkurzu ta vymahacske spol. mozu kontaktovat lebo su ... aj med by uz nemali

marusia12
9. okt 2017

ma porazí 😀 Dnes som ráno volala do CPP dvakrát, že môj týpek tam nie je a pre istotu mi teraz už ani nedvíhajú 😀 Oleeee

ivka0412
9. okt 2017

@marusia12 Ja som volala tiež dnes. Že už majú napísané na súd papiere že už iba prílohy treba priložiť a pošlú. V piatok mám zavolať. Joj asi 10min sme kecali. Vravel mi,že ak by bol problém zo správcom tak treba sa obrátiť na súd centrum už je mimo. U nás jeden robí papiere na bankrot kvantum ľudí,že nestíha. Tebe ešte neposlali?

marusia12
9. okt 2017

@ivka0412 neviem sa dopátrať či poslali... dvakrát mi povedali že áno a vždy iný dátum... sami v tom majú hokej

saintlaurent
9. okt 2017

mne na otázku, keby bol problém so správcom, odpovedal právnik z CPP, že sa na nich môžem obrátiť, alebo napísať sťažnosť na https://www.justice.gov.sk/

tinkasp
9. okt 2017

Ahojte, viete mi poradit? Dcera dostala pokutu, ze nemala platný listok MHD, bolo to v r. 2015,ten dlh sa navysil, kedze bola maloleta, bolo to na mba. Ja som uviedla DPMK v zozname veriteľov, oddlzena som bola v juni, no a teraz k veci... Dcera dosiahla plnoletost v auguste a pred týždňom prisla exekúcia za DPMK na jej meno. Je študentka, nemajetna, nezamestnana, v podstate to musím ja platit. Ale je to v poriadku, jed uz som raz davala tento dlh pri os. bankrote a teraz prisla jej exekúcia?

tinkasp
9. okt 2017

A neviem kedy sa vsetky problemy skončia. Uz minule som pisala, ze jeden veriteľ neakceptuje oddlženie a vyhráža sa mi. Dnes som bola nútená podat tr. oznámenie za nátlak, pretoze sa vsetko stupňuje a uz sa normalne s dcérami bojíme. Drzte palce nech sa to vsetko konecne skonci....

ivka0412
9. okt 2017

@tinkasp Ja si myslím,že to by mal riešiť správca. Nie vy. Vám sa nemá čo vyhrážať. Oni len skúšajú. Zavolajte správcovi a povedzte mu to. Držím silno palčeky.

marusia12
9. okt 2017

@tinkasp neakceptovať môže ale musí postupovať v rámci zákona... tak neviem, čo vyskakuje... a kto to je? Ak to nie je tajné...

tinkasp
9. okt 2017

Volala som mu, vie o tom, ze je to len na mne ako budem postupovat, ze on je správca a nie moj právny zastupca.

tinkasp
9. okt 2017

Je to súkromná osoba, pravidelne som mu splacala pozicku, ale chcel vyplatiť dlh hned a cely, to som nevedela, tak dal na mna exekúciu a odvtedy to islo dole vodou, nebola som schopna splácať hypotéku,takto sme prisli aj o byvanie, teraz byvame v podnájme, sme mysleli, ze nas nenajde, ale bol nahliadnuť u správcu do spisu a tam bola nova adresa a odvtedy je peklo.

loginexistuje
9. okt 2017

@tinkasp exekucia je vedena voci dcere takze na nu sa vas osobny bankrot nevztahuje

tinkasp
9. okt 2017

@loginexistuje áno, ale ked vznikla pokuta, tak bola maloleta, ten dlh bol v podstate na mna ako zákonného zástupcu, ja len ze ked to začneme platit, tak aby to nebol stret záujmov, ze som uprednostnila veritela

loginexistuje
9. okt 2017

@tinkasp nie tieto exekucie za jazdu na cierno sa vedu aj voci maloletym a exekutor caka na dovrsenie plnoletosti ved mate doma list od exekutora a isto je exekucia vedene voci dcere a nie tebe

ivka0412
9. okt 2017

@tinkasp Nemáte to ľahké. Tak to bude dlhá dohra. Držím palce. Inak nikto nenamietal iba tá súkromná osoba?

loginexistuje
9. okt 2017

@tinkasp no mas to narocne na jedne strane chapem aj tu sukromnu osobu najma ak prisla o dost penazi ale tiez by mal vediet odkial pokial

tinkasp
9. okt 2017

@ivka0412 iba on, ale to som v podstate aj očakávala, ale nie ze ma bude prenasledovať a vyhrážať sa, myslela som, že skôr bude chcieť preukázať nejakým sposobom nepoctivy zamer. Ale v jednom z listov napisal, ze ked nepomohli právnici, pomoze si sam inym sposobom, ale tie peniaze zo mna dostane.

ivka0412
9. okt 2017

@tinkasp Juj. Tak to je sila. Môžem sa spýtať o akú sumu ide? Keď robí to co robí. Nemusíte písať ak je to tajné. 😠

loginexistuje
9. okt 2017

@tinkasp uff vsetko si odkladajte a podajte TO za vyhrazanie

tinkasp
9. okt 2017

@loginexistuje Trestne oznámenie som uz podala, dnes som presedela na policii 4hodiny

emer1
10. okt 2017

Prosím Vás neviete niekto ako sa dostanem do obchodného vestníka? Musím sa tam registrovať? Chcem sa pozrieť či som tam už alebo nie. Ďakujem.

oikika69
10. okt 2017

Tak dnes som odovzdala ziadost na cpp v za. Drzte palce, ale povedali mi, ze zatial sa nestretli s tym, ze by niekomu ten bankrot neuznali

saintlaurent
10. okt 2017

@marusia12 no čo "podali - nepodali"?

marusia12
10. okt 2017

@saintlaurent 😀 volala som a že podali 2.10... tak bohvie... 😀 Ale výhovorky, že na súde to trvá aj mesiac, takže možno ešte len podajú... ale už je to jedno... relatívne som vo finále, tak ma už týždeń dva nevytrhnú.

marusia12
10. okt 2017

@oikika69 to sme tu písali už X krát... zas niekto nečíta diskusie nazad, že? Písali sme, že bankrot ešte nikomu neodmietli, lebo je zvyšok na správcovi a veriteľoch.

marusia12
10. okt 2017

@emer1 https://www.justice.gov.sk/PortalApp/ObchodnyVe...

Tam si zadaj do vyhľadávania len meno... nič netreba registrovať. Vždy nový vestník vychádza ráno okolo 8 hod... ak sa tam ráno nenájdeš, tak už celý deň netreba pozerať.

oikika69
10. okt 2017

@marusia12 pardon, ze som narusila Tvoju sukromnu diskusiu svojim poznatkom. Pretoze ja skutocne nemam cas citat 63 stranok

marusia12
10. okt 2017

@oikika69 to, že ty nemáš čas čítať diskusiu neznamená, že ti tu je potom niekto povinný odpovedať na tvoje otázky, ktoré tu boli zodpovedané X krát. Ak by si si prečítala aspoň tri strany dozadu, tak by si ušetrila čas kdekomu... ale ty tresnes otázku a čakáš, že sa ti ktosi bude venovať, lebo ty NIE SI schopná čítať nazad.... lebo sa ti jednoducho NECHCE. A to je problémom tejto doby, občania ako ty.... čo serú na iných a čakajú, že sa z nich niekto v diskusii poskladá. Nikto ti nehovoril, aby si čítala 6A3 strán, stačí 3-4... ani na to si si nenašla čas? Tak nenašla, tak sorry, potom sa nečuduj, že si dostala takú odpoveď.
Je tu X žien, ktoré si prečítali pár strán diskusie a predstav si, že vedeli podať samé bankrot... aj napriek tomu, že nevedia uvariť mrkvu alebo tankovať tehotné.
čau

ivka0412
10. okt 2017

@marusia12 Mne povedali, že súdy nestíhajú. Že môže sa stať že to bude dlhšie. 😒

marusia12
10. okt 2017

@ivka0412 áno, ale to teba ako klienta nemá čo zaujímať. Tiež ti nedajú zľavu z poplatku za súdny spor... že? :_D Jednoducho majú stíhať termíny. Tento chorý Banánistan...