Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@daliborka6654 mňa by to už samú v sebe brzdilo... a aj toto je nepoctivý úmysel. Hold, nie všetci majú charakter.
Ahojte, predsa len potrebujem vasu radu. Priatel si tiez podava ziadost o oddlzenie. Okrem ineho ma aj dlh voci policii, na zastavke MHD mu ulozili smiesnu pokutu za fajcenie, ktoru nezaplatil, smial sa tomu a prisiel mu exekutor. Spada to tiez do oddlzenia kedze ide o policiu?
@tatiana262 ano, spada
@marusia12 dakujem. Neporadis mi este ako to zapisat do papierov ohladom veritelov?
@darina05 Treba zájsť na CPP ktoré je najbližšie k vášmu bydlisku a oni Vám to povedia. Bankrot slúži pre tých ľudí, ktorý máju finančné problémy a exekúcie. Treba si preštudovať na internete. Veľa o tom píšu. Treba dať žiadosť na CPP mesiac majú na to aby Vás preverili. Ak Vás budú zastupovať tak to dajú na súd a po súde nastupuje správca,ktorý Vás preverí od základov. Všetko.Trva to niekoľko mesiacov. Prosím Vás to co je za otázku či sa oplatí??? Ak má niekto problém tak nerieši také otázky. 😠
@ivka0412 no myslim ci sa to oplati vlastne ze oni vsetky dlhy za mna preberu a nemusim to viac vratit ako a do buducna mi nic nikto.nebude strhavat vlastne ale nemozem potom uz ani nic na seba napisat blastne preto sa pitam lebo svokra nam vhce darovat byt za to sa pitam ze vlastne nemozem uz nic mat ani kupit do buducna ani uver zobrat tak myslim...
Neverim, ze niekto kto riesi bankrot je schopny rozmyslat, ci si bude moct zobrat uver. Fakt dufam, ze banky dostanu nariadenie nedat pozicku osobam, ktore presli bankrotom.
Moj muz ho riesi tiez a sam povedal ze uz nikdy by ziadnu pozicku nechcel, ked vidi do akych sraciek sa tym da dostat. Ludia su nepoucitelni... Alebo skor vypocitavi?
@kicilanka ja nrriesim ci mozem si zobrat pozicku a uz pozicky nechcem ani vidiet lrn potrebujem.vediet vsetko ...za to sa pitam leno ked svokra ptepise na mna byt tak my ho zoberu tak rozmyslam ze ako riesit...teda a na deti ked prepise tak.mi nemozu nic..ajnked budem mat trvale bydl a dozivotne pravo
@darina05 vy budete TROLL, že? Inak si to Vaše dlhodobé spamovanie s rovnakými otázkami neviem ani vysvetliť.
@tatiana262 Zapisuje sa to tam do zoznamu veriteľov aj v prípade, ak ešte nebola vydaná exekúcia.... na to je v tých tlačivách tá dlhá 25. miestna tabuľka. Ja som tam preventívne písala všetko, čo ma napadlo.... napr. všetkých operátorov, hoci tuším u nich nemám žiaden dlh... ale v našej zázračnej krajine je možné všetko a objaviť sa môže zrazu hocičo.
@marusia12 podla mňa si to banky ošetria. Nebudú dávať ľuďom nič po bankrote. Hoci desať rokov. Veď keď do registrov posielajú údaje, určite tam pri nás bude poznámka niekde, že nebol vyplatený, ale oddlzeny. Jediné čo môže byť riziko sú nebankovky. Tie to riešiť nebudú a ver, že sa nájde xy ľudí po bankrote, ktorí si budú schopní požičať od kesovky alebo aké sú teraz nebankovky
Lebo takéto nebankovky si registre nevedú. Pracujú podľa čistej zdravky, socky. Takých ľudí bude ojoj... A budú tam, kde sú teraz a za desať rokov si požiadajú znovu o oddlženie..
@mawka áno, je to smutná doba, že tu vôbec môžu podnikať nebankovky a doslova zdierať občanov. Na druhej strane sa ani nečudujem, aj keď tu v diskusii čítam niektoré otázky... ľudia majú svoj intelekt a jednoducho je ich údelom žiť tak ako žijú, za istú hranicu sa nikdy nepohnú. Niekomu nevysvetlíš ani základné veci a preto sa furt a furt namáča do "sračiek".
Tu vyššie máš tiež jeden príklad... a ešte napíše, že CPP za ňu prevezme dlhy. Jednoducho nevysvetlíš a môžeš sa snažiť neviem ako...
A ešte čo sa týka tých nebankoviek... najnovšie prešli na nádhernú vec. Pôžičku ti dajú, ak napríklad vlastníš byt, auto a pod. Nezamestnanému už málokedy.... a to z dôvodu, že ti pôjdu rovno po nehnuteľnosti, lebo pri podpise zmluvy podpisuješ k tomu príslušné "papiere".
@mawka áno 😀 Ty máš pocit, že tento štát nejak pomáha svojim občanom? Všetko je o bizinise, ich nezaujíma čo občan. Nastavili podmienky nebankovkám tak, že niektoré skončili a tie čo zostali, dostali väčšie právomoci zodrať občana.
Napadlo ma, ak budeme cez bankrot 6 rokov sledované, prakticky kedykoľvek sme jednou nohou v prúsere a skončí to až potom. Nepredpokladám, že by štát nejak sprísnil podmienky, skôr to vidím naopak.
@marusia12
@mawka
Dámy, čo sa týka nebankoviek a spol., sa mýlite v kope veciach resp. píšete len svoje dojmy. V prvom rade každý zodpovedá sám za seba, teda je zodpovedný za svoje činy, aj čo sa týka brania pôžičiek. Napriek tomu, že v diskusiách je kopa kritiky, ako štát zasahuje ľuďom do života, tak v prípade nebankoviek urobil niekoľko podstatných zmien a zatiahol opakovane brzdu. Nielenže aj nebankovky už musia skúmať finančnú situáciu žiadateľa (+povinné najnovšie schválené overovanie príjmu v Sociálnej poisťovni), ale je xyz zmien a súdnych rozhodnutí, na ktorých základe dlžníci vrátia maximálne tak istinu. Okrem toho ďalšia brzda bola novela ohľadom exekúcií na základe zmeniek. Najnovšie k tomu prišla možnosť jednoduchého bankrotu. Záložné právo mohli nebankovky uplatňovať aj v minulosti, aj keď kedysi dávno mohli uplatniť medzitým zakázané prepadnutie nehnuteľnosti v prípade nesplácania.
Istenie pohľadávky záložným právom je v súčasnosti prakticky nutnosť aj pri súkromných záväzkoch, keďže osobný bankrot je nastavený tak v prospech dlžníkov, že veritelia bez zabezpečovacieho práva majú smolu. A to nemusí ísť len o finančné spoločnosti.
@draik toto všetko vieme 😀 Sama som žiadala o vrátenie úrokov z nebankoviek a čakám na súd. Nie všetci o tom ale vedia a podajú ten súd. Veľa žiadateľov o bankrot je v probléme práve kvôli úrokom, hoci samotnú istinu už majú vyplatenú a naháňa ich aj napriek tomu nebankovka. Je síce jednoduchšie ísť do bankrotu ale obratom treba na súde aj žiadať o vrátenie nedovoleného obohatenia.
Čo sa týka nebankoviek, po bankrote jednoducho osoby majú mať zákaz na akúkoľvek pôžičku. Pripadá mi to nefér.... prejdem bankrotom, zas naberiem pôžičiek a o 10 rokov oleeee, ďalší bankrot.
Zabezpečovanie práva chápem, ale pri pôžičke z nebankovky do výšky pár stoviek jednoducho tento postup neschvaľujem.
mne keby niekto ponúkol úver, tak ho udám😅

@marusia12. Presne žiadne pôžičky, prikryjeme sa takou perinou na akú mame