Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@marusia12 stane sa, co sa ma stat. ratam s kazdou moznostou. bud sa bude v tom niekto rypat alebo nebude. momentalne som vyuzila to, co mi stat ponukol, uvedomila som si, kde som urobila chybu, nieco ma to naucilo, niekam posunulo, natrapila som sa uz dost a co bude dalej je vo hviezdach. teraz konecne dycham a ten pocit si chcem co najdlhsie udrzat. stale sa umarat myslienkou, ze sa iste nieco stane.. mne sa uz stalo vsetko, takze ak k tomu dojde, budem bojovat zo vsetkych sil. nemam sa coho bat. nikoho som neokradla, nikomu som neublizila, nikoho som nepodviedla, dokazovanie umyslov, zámerov je sakra tazke. a najst nemaju co. nech sa rypu. a viem, ze sa budu rypat.
@marusia12 na bločkového kráľa treba niečo vymyslieť😉
@saintlaurent karma je len jedna 😀
@nifido tak bolo to rozhodnutie ze muza budu zastupovat ze splna podmienky a teraz ze ma sledovat ten obchodny vestnik a ked sa tam najde tak treba zaplatit do 15 eho dna v mesiaci tych 14e tak aspon ze tak no som zvedava ako to bude dlho trvat kedze oficialne rozhodnutie bolo vydane 26.9 dufam ze to neprehliadneme a ty ako este nic?
@saintlaurent a ty si na tom ako? Už reál vo Vestníku?
@10081987 no to je mi jasné 😀 Síce CPP povedalo, že to na súde trvá viac ako tá 15 dňová lehota, čo som zas ja pozerala tie rozhodnutia, tak zatiaľ je všade dodržaná lehota 15 dní. Silno pochybujem, že v dnešnej dobe by práve súd riskoval porušenie lehoty, keď tam hrozí pokuta z Európskeho súdu.
ja uz mam viac ako 3 mesiace od vyjadrenia sa CPP a stale nepodali na sud.takze asi cakat dalsi mesiac ci sa nieco udeje
@janka456janka aj ty čakáš tak dlho? A prečo preboha? To snáď nie je normálne...
@marusia12 co ti mam povedat. volala som tam aj pisala mail a odpoved vzdy je len ze nestihaju a treba cakat.asi tak ☹
@janka456janka a v ktorom CPP si?
@janka456janka
@marusia12 ja som Ke povedali ze 2-3 mesiace sa caka od rozhodnutia kym podaju
@marusia12 ja som v Trencine. ked som podavala ziadost povedeli ze do 2 mesiacov to poslu. a vidis uz viac ako 3 mesiace a staaale nic.len to cakanie ktore ma uz ubija ☹
@marusia12 teda ja ani záber
@saintlaurent nič????
Mamine a bratove Papiere poslane 12.10 do cpp Nitra už len čakať na ich vyjadrenie či ich budú zastupovať ...Babenky,ktoré ste podávali Ob v Nitre aké je ta tam čakanie ,len informatívne ďakujem a pekný deň
Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, bankrooooot máááám. Som happy, od podania po vyhlásenie to trvalo necelé dva mesiace.
Dobrý deň dámy - pár faktov k osobnému banktoru :
1 . povinnou náležitosťou návrhu je presný zoznam exekúcií- ak nemáte prehľad potvrdenie o všetkých vedených exekučných konaniach sotanete na príslušnom súde podľa miesta bydliska.
2 . Návrh spolu s prílohami si vyplnte samy
3. Návrh na konkurz - teda zbavenie sa dlhov bez splátkového kalendára ( ak nemáte majetok ) stojí 500 EUR - za Vás na súde zaplatí CPP a vy ste povinný splácať mesačne 10 EUR resp 14 EUR.
4. Dňom vydania uznesenia o oddlžení už žiaden exekútor nemá nárok s´trhať Vám akúkoľvek sumu
5. Hypotéka si žije vlastný život 🙂 - tej sa osobný bankrot laicky povedané netýka.
Dovolím si Vás tiež upozorniť na odmajetnenie pred podaním návrhu na vyhlásenie konkurzu - správca bude skúmať spatne Váš majetok.

@mawka
@mawka no aj ja som to chcela tak nejak poriešiť ale cítim v kostiach, že pred koncom sa čosi zomelie.... v tomto štáte je možné všetko.