icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

marusia12
18. okt 2017

@cigaretka5 k bodu 1... zbytočne!!!!!!!
bod. 3... splácate mesačne 14€
Skúste písať pravdu 😀

cigaretka5
18. okt 2017

Reálne od momentu termínu v CPP do vydania uznesenia v obchodnom vestníku rátajte cca 2-3 mesiace . Zoznam všetkých konaní nájdete na web stránke registra upadcov
https://ru.justice.sk/ru-verejnost-web/

marusia12
18. okt 2017

@cigaretka5 Vaše príspevky tu akosi nechápem 😀 Je tu 68 strán info o tomto všetkom a vy to sem hodíte ako novinku a ešte aj s chybami.... dobrááááá 😀

jarus74
18. okt 2017

@marusia12 super tak si sa dockala ☺

cigaretka5
18. okt 2017

@marusia12 pozrite si zákon Dlžník má poctivý zámer, ak z jeho správania po podaní návrhu možno usudzovať, že vynaložil úprimnú snahu riešiť svoj dlh v medziach svojich možností a schopností, najmä ak poskytoval správcovi a veriteľom potrebnú súčinnosť, vynaložil snahu získať zamestnanie, zamestnal sa alebo si zabezpečil iný zdroj príjmov, v prípade nie nepatrného dedenia, daru alebo výhry zo stávky alebo hry ponúkol aspoň polovicu takéhoto zdroja dobrovoľne veriteľom na uspokojenie nevymáhateľného dlhu, prípadne vynaložil snahu o zaradenie sa do spoločnosti alebo sa do spoločnosti opätovne zaradil.
(2) Dlžník nemá poctivý zámer najmä, ak
a) v zozname majetku ani na dopyt správcu neuviedol časť svojho majetku, aj keď o ňom vedel alebo s prihliadnutím na okolnosti musel vedieť; na majetok nepatrnej hodnoty sa neprihliada,
b) v zozname veriteľov ani na dopyt správcu neuviedol veriteľa fyzickú osobu, v čoho dôsledku veriteľ neprihlásil svoju pohľadávku, aj keď o ňom vedel alebo s prihliadnutím na okolnosti musel vedieť; na drobných veriteľov sa neprihliada,.............................
To znamená, že zoznam veriteľov dlžníka je povinný predložiť úplne.

marusia12
18. okt 2017

@cigaretka5 čo to melete? Prešli ste bankrotom? Radíte tu úplne od veci. K žiadosti sa dokladá jedno číslo exekúcie, nič viac... zvyšok si vytiahne CPP.
Taktiež poplatok je 14 a nie 10. Choďte radiť kamsi do skupiny o varení, keď o tom reálne nemáte šajnu. Tu to rozoberáme na 68 stranách, takže Vaše rady sú tu trošku mimo.

dankagirl
18. okt 2017

@luna303 tak som zvedavá ,koľko to potrvá najhoršie je to čakanie ....

cigaretka5
18. okt 2017

@marusia12 Treba citat zakon a mozno konzultovat s ludmi ktorí si tým presli, Ano mam skusenosti a ano viem citat zákon. A mozno práve preto som si dovolila upozornit na skutocnost, ze je neuvedením kompletných informácií v procese oddlzenia je mozné dostat sa do situacia, ze bankrot bude zamietnuty pre nepoctivý zamer.
Ano splátka je 14 EUR a posledna 10 - a tiez je mozne zaplatiti celu sumu naraz.

A preco rekap na 68 strane? mozno niekto nema cas, chut priestor citat celu diskusiu o tom kedy komu cpp poslalo ziadost na sud.
Mozno niekto nevie o tom, ze stretnutie na CPP nie je uplne nutne a je teda mozne proces utychlit.
Mozno niekto nevie o moznosti, ze ziadost na CPP sa da poslat postou. Po prijati ziadosti CPP prerusi konanie , posle ziadatelovi Dve zmluvy , pricom jednu musi ziadatel overit , druhu staci iba podpisat obe zasle spat na CPP . a na základe takto doplneneho podania potom cpp posle ziadost na sud.

Preto moj prispevok.....................

marusia12
18. okt 2017

@cigaretka5 Takže opakujem... Váš príspevok tu je mimo tému... a ešte aj nepravdivý. Ten, kto sa zaujíma o bankrot si informácie hľadá a číta aspoň pár strán dozadu. Týmto Vašim ste ich akurát zmiatli, lebo nemáte pravdu.

marusia12
18. okt 2017

Bankrot nebude zamietnutý pre nepoctivý zámer... to ste zobrali kde???? Súd vyhlási bankrot a neskúma zámer.... na nepoctivý zámer môžu poukázať v 6 ročnej lehote veritelia.

Tresnete, že splátka je 10€ a potom sa vyvliekate z blbosti tým, že to zvalíte na poslednú splátku.

Prosím Vás, už tu nepíšte žiadne rady, lebo intelektovo slabších len klamete.

mawka
18. okt 2017

@cigaretka5 presla ste si sama bankrotom? nie ze jedna pani povedala. v tejto diskusii su ludia, ktori si bankrot rozbehli, ktori boli realne oddlzeni a aj taki, ktorym sa uz konkurz zrusil. boli tu ludia s konkurzom aj splatkovym kalendárom. prispievaju tu ludia z vlastnych skusenosti tak, ako si tym realne presli. pretoze nnic nie je ciernobiele a prave preto je uplne v poriadku si tym 68 stran dozadu precitat. pretoze skusenosti ludi, ktori tym realne preslia prechadzaju sa dost lisia. a je dobre vediet ako ktory spravca postupuje, pretoze prave niekde v polovici diskusie sa clovek docita, ze kazdy postupuje uplne inak. a neraz s problémami.

mawka
18. okt 2017

a rovnako aj co sa exekutorov a ich postupov po oddlzeni tyka. ono je krasne si precitat zakon, ale stale sa najdu idioti exekutori alebo ine spolocnosti alebo na mzdovom, ktori robia problemy. a treba vediet ako sa branit. a tu, presne na tych 69 stranach su velmi cenne rady okolo toho. bankrot nie je vec zhrnuta do jedneho prispevku. je to proces, ktory sice rozdeleny na casti, ale trva niekolko rokov.
zacnite pouzivat hlavu. dakujem.

marusia12
18. okt 2017

...a hlavne treba dodať, že pani sem dala informácie úplne od veci, čiže reálne s bankrotom nikomu nepomáhala a ani ním sama neprešla.... len to jednoducho kdesi pri káve náhodne otvorila. Inak si jej príspevky plné nezmyslov neviem vysvetliť.

sisi0108
18. okt 2017

@marusia12 grt, to si zaslúži aj šampus

ivka0412
18. okt 2017

@marusia12 Gratulujem 👏
🎊

marusia12
18. okt 2017

@sisi0108
@ivka0412
Ďakujem, veď ma to stálo nervov a sústavného volania do CPP, ale stálo to za to.

ivka0412
18. okt 2017

@marusia12 Už Ti volal aj správca? Jedna polka je za tebou ešte prežiť správcu a potom to osláv. NOVY ZAČIATOK!! 😘

marusia12
18. okt 2017

@ivka0412 Nevolal ale správcu sa nemám dôvod obávať... mám dve igelitky a holý zadok. Majetky som neprepisovala... kde by som ich zobrala... takze fajn.

jarus74
18. okt 2017

@ivka0412 a co ten spravca co myslis tym prezit spravcu ak clovek naozaj nic nevlastni a zije v prenajatom byte ma sa niecoho obavat?Dufam ze nie.

ivka0412
18. okt 2017

@jarus74 Tu nejde kto čo má a nemá. Môžeš dostať správcu dobrého, písali tu ľudia že malý zlého. Niektorý ovládajú nový zákon iný nie. Ja tiež bývam v prenajatom byte a mam auto. Žiaden iný majetok. Správca dáva bodku za bankrotom. Píše správu na súd. Tu ide i to ze aký bude mať prístup správca k človeku. Pochopili sme sa?😉

jarus74
18. okt 2017

@ivka0412 dakujem za info ano uz som pochopila ☺

ivka0412
18. okt 2017

@marusia12 Moja tu ide o to ze by bol OK aby ovládal nový zákon. Písali tu aj ľudia že majú komplikácie zo správcami. Ja tiež nemám nič. Akurát to auto a bývam v prenajatom byte. Dediť nie je čo. Aj v CPP mi vravel ak by bol problém tak kontaktovať súd. Že vraj nie všetci ovládajú nový zákon. Joj ja Ti nechcem kaziť radosť. Bocam ta😘😘

ivka0412
18. okt 2017

@jarus74 Všetko je o ľuďoch. Prístup k ľuďom. Taký je život. 😉

marusia12
18. okt 2017

@ivka0412 ako som tu už viackrát písala, som vyštudovaný vyšší súdny úradník a mám nejakú prax na súde, takže som v tomto celkom zbehlá 😀 Poslednou dobou už so správcami problémy nie sú... už si to fešáci naštudovali a pár ich bolo odvolaných z konkurzov...

ivka0412
18. okt 2017

@marusia12 Bodaj by to bola pravda. 😉
Potom daj vedieť. 😉

mawka
18. okt 2017

takze, vcera som mala telefonat do Anaco - vymahaci. cosi z roku 2008 dorazilo na nase mzdove. tak som volala so mzdovym, zajtra im nesiem uznesenie, ktore minule odo mna nechceli a vyjadrili sa, ze oni tomu zakonu nerozumeju. uz penííííííím z nich. nasledne som volala teda do anaco, ze co furt riesia... ze oni nemaju ziadnu vedomost o tom, ze som oddlzena. spucovala som ich za to, ze to neni moj problem, ze si maju sledovat vestnik.
dnes, teraz telefonat z Intrum Justitia, ze teda ako poriesime splátočky - ano, takyto vyraz pouzila pracovnicka intrumu. uz som zvysila hlas, ze som toto s jej kolegynou uz raz preberala, dorazne som ju ziadala, aby ma vymazali z ich databaz a nezelam si, aby mi prisla od nich co len jedna sms a ...... ja sa poserem .... volaju zas 😀 😀 .. tak mi teraz volali, ze system im automaticky vytaca cisla, lebo dnes mal system na plane mi zavolat 😀 .. no nic... ze si ma dohladaju teda a ze mi gratuluju k oddlzeniu. mna chytaju rehoty. a zaroven sa chytam za hlavu, co sa to v tejto republike deje. nikto si nesleduje vestniky, spravci si nestuduju novelizacie, v cpp vam daju zavadzajuce informacie, mzdarky nicomu nerozumeju a vy 40 dni po oddlzeni riesite telefonaty s vymahacmi a informujete ich, ziadate sud o zastavenie exekucii, ucty nemate odblokovane, exekútorom musite vypisovat, ze ste oddlzeni... co toto je? preboha!

marusia12
18. okt 2017

@mawka vitaj na Slovensku :-d Mne tiež vyrobili exekúciu 56 tisíc € z 56€ a nič sa nedialo... že v pohodeee 😀

mawka
18. okt 2017

@marusia12 akurát ratam, od vyhlasenia konkurzu mi uplynie tych 45 dni akurát buduci tyzden v pondelok. Ako to rychlo zbehlo....

korbelka1
18. okt 2017

Ja som cakala na oddlzenie od maja a vcera mi volali ze som oddlzena

saintlaurent
18. okt 2017

@marusia12 Congratulations