icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nifido
15. jún 2017

@mawka
@mawka ale to nie vsetci su tam po novom ☺ tam su asi vsetky prebiehajuce oddlzenia aj po starom po novom len ta prva strana tusim

nifido
15. jún 2017

@mawka no uz som preklikala 😆 tak sa uz fakt pohli vy uz mate podane? ja cakam na rozhodnutie o zastupovani 1.6 som bola nemam majetok ani pracu som na rd dlhy cca 22000e muz po statom v ban.

mawka
15. jún 2017

@nifido ja som bola v CPP 5.6., mala som vyplnene papiere, ale dali mi ich prepisat, lebo nieco nebolo okej, v utorok ich tam nesiem, potom 30 dni kym sa CPP vyjadri.. cize do 20.7. by sa mali vyjadrit a kedy podaju navrh na sud ani len netusim. Hovorili mi v CPP, ze cely proces odkedy odovzdam papiere v CPP moze trvat 2-3 mesiace minimalne. Netusim ako rychlo mi CPP rozhodne, ci na poslednu chvilu alebo si svihnu s tym trochu. Aj keby to bolo idealne a okolo 20.7. by aj podali na sud papiere, ten ma na to 15 dni, no neviem... aj tak mi z augustovej vyplaty pojde dole zrazka od exe, urcite. a ratam aj so septembrovou.
Preco nemas pracu? ja si to neviem predstavit, ako zijes, z coho zijes, sama si? ja aj ked som bola na RD, tak aspopn zivnost bola, lepila som to vselijako, ale bez prijmu zostat len s 230 eurami nehrozilo v prenajme. bola som tak dva mesiace tusim, viac nie. sak by sme pomreli hladom a skoncili pod mostom.

nifido
15. jún 2017

@mawka mne povedali ze 2 mesiace odkedy som im nechala ziadost mam cca ratat

mawka
15. jún 2017

@nifido no vidis, takze moze byt ako som ratala... ze mi stiahnu augustovu vyplatu a asi aj septembrovu. kurnik, zrovna ked zacina skolsky rok. uffffff.

nifido
15. jún 2017

@mawka no uvidis hlavne nech to prejde jeden mediac uz vydrzute keby aj a mozno to uz tetaz pojde rychlejsie

katkus26
15. jún 2017

Dobrý den, poprosím o radu, máme dlhy v nebankovkach (štyroch, celý dlh vo výške 12tisic.) platíme od novembra aspon po 20 Eur na každú. Dom na hypo, plus dalsie malo uvery, auto na splátky. Obaja pracujeme, máme dve malé deti. Do čoho sa nám oplatí isť? Strácam už prehlad. Dakujem za odpoved.

nifido
15. jún 2017

@katkus26 1. podmienka mat min. 1 exekuciu ak nemate nemozte nic ..... kazdy by ste sli sam do bankrotu asi skor splatkovy kedze je tam hypo viac vam urcite poradia v cpp

shelilah
17. jún 2017

@mawka nooo lenže ja nemám trvalý pobyt u našich. Papierovo bývam niekde inde, akurát, že je to len papierový trvalý pobyt. V skutočnosti bývam u svojich rodičov, ale nechcem, aby k nám domov niekto chodil a otravoval ich. Oni ani nevedia, že mám také problémy, snažím sa ich čo najviac chrániť....myslíš, že exekútor príde do rodičovského domu? nie je možné dohodnúť sa najprv nejak inak, napr. na zrážkach zo mzdy alebo splátkach? Kamaráti spomínali, že exekútor príde na návštevu až keď dôjde k nesplneniu dohodnutej povinnosti.. tak neviem..

shelilah
17. jún 2017

@nifido v registri úpadcov som našla aj ľudí, ktorí majú v poslednom ozname napísané, že úspešne prešli týmto oddlžením, takže asi svitá na lepšie časy, kočky .. 🙂

m1976
18. jún 2017

Register upadcov je platený ?? Aka stranka nemozem to nikde najsť

matula06
18. jún 2017

Prosim vas kedy treba splacat tych 500?CPP lebo som 3uz volala ze to chcem splacat a povedali ze len ked budem v tom obchodnom vestniku ze mesiac potom tak neviem ze kedy dakujem

paulina111
autor
18. jún 2017

@matula06 az ked sud vyda rozhodnutie ze povoluje konkurz, nasledujuci mesiac do 15teho treba zaplatit.

shelilah
18. jún 2017

@paulina111 a platobné údaje mi poskytnú kedy a ako? Príde list s informáciami na adresu trvalého bydliska, či mi budú volať?

eeffka
18. jún 2017

@katkus26 predajte dom a auto kupte mensi byt a vyplatte dlhy. Nechapem co je na tom tazke. Ze sa budete musiet uskromnit?

maminenka12
18. jún 2017

@shelilah ja som podpisovala zmluvu v centre a tam mi dali vzorovy sek. V zmluve je vsetko napisane, splatka min 14eur k 15temu dnu v mesiaci. Ale az ked sud rozhodne o mojom oddlzeni a na to si pockam este asi mesiac a pol mi povedali. Lebo maju toho velmi vela. Ak sud rozhodne ze ma neoddlzi vraj sa neplati a samozrejme sud posle odovodnenie o rozhodnuti.

katkus26
19. jún 2017

@eeffka všetko čo si napisala robíme, no zatial bezvysledne. Dom je na predaj uz 5 mesiacov a nič. Aj s cenou sme išli dole. Pritom je to novostavba. Auto nemožem predať, lebo potrebujeme kvôli zdravotnému stavu dietata, uskromnujem sa uz viac ako 9 mesiacov. Len som potrebovala poradiť či konkuz alebo to druhé.

nifido
19. jún 2017

@katkus26 musite mat exekuciu mate? bez toho nic ako som pisala .... pisem ze ste v cerstvom probleme ..... ak si chcete ponechat dom chodte splatkovym musite mat lrijem zamestnanie 3 roky budete urcitu sumu splacat .....

katkus26
19. jún 2017

@nifido Dakujem za info. Exekucia je na ceste z nebankoviek, do ktorých sme už pár mesiacov nedali celé splátky ale len po 20 Eur každý mesiac. Takže exekúcia je už na spadnutie. Nedoplatok chcú vymáhať celý a presunuli spis do Platiť sa oplatí.

marusia12
19. jún 2017

@katkus26 Nebankovky nemajú právo dávať exekúcie....

katkus26
19. jún 2017

@marusia12 ale majú, prišiel nam list kde presunuli nedoplatok - teda už celú požičanú sumu na spoločnosť Platiť sa oplatí a tá bude vymáhať, neviem či príde exekučný titul ale tam napísané, že to bude exekučne vymáhané...

draik
19. jún 2017

@katkus26
Cesta od získania pohľadávky k exekučnému konaniu nejaký čas ešte potrvá, ak sa veriteľ rozhodne ísť týmto spôsobom.

mawka
19. jún 2017

@katkus26 exekucia pride az po platobnom rozkaze. Platit sa oplati su prachsprosti drzi vymahaci, ktori vas budu tlacit a pouzivat natlak. ale na to, aby mohli nieco exekucne riesit, tak najprv musi veritel ziadat su o platobny rozkaz. sud vam da lehotu do kedy treba zaplatit. a ked tu lehotu presvihnete, potom nastupuje exekutor. mozem ti povedat, ze moje nebankovky na sude neboli uspesne, sud preratal uroky, atd a nakoniec som nemusela platit nic. niektore po ex este ostali a ani sa neozyvajuz radsej. kym sa dostanes k exekucii, to je aj pol roka.

katkus26
19. jún 2017

@draik No ja by som bola najradšej aby tým smerom vôbec nešiel. Nevieš ako dlho to trvá kým príde exekučný titul. Nechcem aby mi brali peniaze z výplaty ani aby siahli na účet v banke. Platíme ako môžeme aspon po 20 Eur, ja viem je to málo, ale snaha je. Už viac ako 9 mesiacom žijeme naozaj veľmi skromne. Kupujem len potraviny a varím jednoduché jedlá, maso len cez víkend, drogeria tiež len to najnutnejšie. Žijeme z toho čo nám záhradka nadelí. Som už toho unavená a skeptická. Predávame náš milovaný dom, trhá mi srdce ale sme ochotní sa ho vzdať aby sme sa zbavili dlhov. Máme deti a nezaslúžia si takého starosti aké sme im narobili. Finančné veci som riešila už cez viacerých finan. poradcov ale každý najprv "to sa dá" a po mesiaci každý " no nedá sa nič robiť len to čo už robíte" (uskromniť sa a platiť čo sa dá). Nepotrebujem dovolenku, tú mám každý den, ked prídem domov na mojej záhrade. Keby tak šlo tie dlhy vygumovať, to by sa žilo...

janka456janka
19. jún 2017

Ahojte baby 😃 chela by som Vas požiadať hlavne tie ktore uz mate podane navrhy na súde,že ako ste vyplnali ten formular z CPP.Aku formu ma mat a co obsahovat ten zivotopis a opis situacie,do zoznamu veritelov treba prilozit aj uverove zmluvy? kedze vsetky nemozem najst.A zoznam majetku tam co treba všetko uviest.Mam len stare auto a bezne veci ako mobilny telefon a pocitač. Dakujem pekne za každú radu 😉

marusia12
19. jún 2017

@janka456janka pozri si rovno ich stránku, tam to máš jasne napísané

marusia12
19. jún 2017

@katkus26 Opakujem ešte raz a naposledy... nebankovka nemôže dať exekúciu. Platiť sa oplatí ti exekúciu tiež nemôže dať. Nemáš v tom jasno, nesplietaj tu prosím ťa pre iných konšpirácie.

janka456janka
19. jún 2017

marusia12 prosim ta ale tak podrobne to nieje napisane na stranke CPP.a buduci tyzden tam mam ist tak to chcem mat vsetko spisane aby to hned mohli spracovat.

marusia12
19. jún 2017

@janka456janka oni to hneď nespracujú.... ty tam prvý krát prídeš a povieš aká je situácia... potom dostaneš čas na to, aby si to skompletizovala.... potom to podáš u nich a majú 30 dní na vydanie rozhodnutia, či ťa budú zastupovať. Následne to podajú na súd, kde súd ma 15 dní na vyhlásenie tvojho bankrotu. Tento postup je na stránke jasne napísaný. Vopred tam nič nenos.

marusia12
19. jún 2017

@janka456janka Zoznam veritelov nájdeš aj kdesi na nete, čiže to nejak nemusíš hladať doma...