icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

zazalienkas
20. okt 2017

@emer1 @janka456janka ďakujem krásne 🙂

janka456janka
20. okt 2017

@zazalienkas nieje za co. len ak to bude trvat aj jemu tak ako mne tak sa mozno docka az po novom roku. je to hrozne ako dlho to trva vsetko

zazalienkas
20. okt 2017

@janka456janka to je jedno hlavne, že sa dočká, lebo jeho dlhmi trpíme aj my (ja s dcérkou) keďže mu berú z výplaty dosť a ja som ešte na RD

saintlaurent
20. okt 2017

a ja dnes zase nič...

dankagirl
20. okt 2017

@wapman snáď nejde o mna sle mamu

korbelka1
20. okt 2017

@bebemaly je to viac ako 15 dní. Mne dívala na sud 22.9 a 16.10 mi volali z Cpp že 10.10. bolo vydané uznesenie že som oddlzena. Avčera som sa našla už vo vestníku. čo bude ďalej neviem ale kontaktovala som správcu.

shushu
20. okt 2017

@marusia12 Dobrý večer! Chcem sa opýtať či ten Váš kamarát čo má tento problém ako my(predaný dom v dražbe ) a zostal tam dosť vysoký dlh ešte zaplatiť, už bol na konzultácii v cpp a čo mu na to povedali,lebo teraz po tomto príspevku už naozaj neviem či to má zmysel podávať. Ďakujem za odpoveď!https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/422085-s...

korbelka1
20. okt 2017

Ja som čakala na to aby Cpp dali na sud moju žiadosť 4 mesiace a skoro mesiac pokiaľ rozhodol súd. teda pokiaľ mi Cpp dali vedieť.

janka456janka
20. okt 2017

@korbelka1 ahoj a v ktorom Cpp si to riesila? Dakujem

shushu
21. okt 2017

Dobrý deň! Prosím vás je tu niekto už po oddlžení ktorému akceptovali ako pôžičku keď banka predala v dražbe dom a zostala tam dosť vysoká čiastka ešte na zaplatenie? Alebo to spadá do hypo úveru založený nehnuteľnosťou ktorý sa neoddlžuje v OB?

loginexistuje
21. okt 2017

@shushu ako akcepyovali ako pozicku dlhy ktore boli rucene nehnutelnostou je potrebne splatit tj aj rozdiel medzi drazbou a vyskou pozicky

shushu
21. okt 2017

@loginexistuje tak že aj vy ste mali dražbu kde vám zostalo ešte splatiť a aj toto vám oddlžili aj keď to je hypotéka?

loginexistuje
21. okt 2017

@shushu nie nemala som ale treba si precitat novelu zakona o konkurze a restrukturalizacii

wapman
21. okt 2017

@shushu tiež riešim podobne, už si spoločnosť prihlásila pohľadávku. Po dražbe sa to už nerieši ako hypotéka ale ako dlžoba. Keby ste vlastnili ten dom a splácate hypo tak to vám ostane splácať,ale keďže dom bol predaný v dražbe tak to máte dlh,oddĺžia vás.

oikika69
21. okt 2017

Vie mi niekto poradit ako to je s dlhom z manzelstva? S mojim estestalemanzelom mame uver v banke, ktory je sice pisany na neho, kedze mne by uz v tej dobe nedal nikto nic, ale uver bol brany pocas manzelstva. Je riadne splacany. Viem, ze po rozvode by mi ostala polovica dlhu, lenze v tom case ja uz budem mat osobny bankrot za sebou. Pytam sa teda ako to je s tou mojou polovicou dlhu, ked sme zatial stale manzelia?

nifido
21. okt 2017

@oikika69 dlh nevznikol nakolko je uver plateny cize ak si potom nieco budete delit napr. uver budes musiet platit

shushu
21. okt 2017

@wapman Dobrý večer,ďakujem troška som sa ukľudnila a môžem Vás poprosiť dali by ste vedieť ako dopadnete? My ideme 21.11. do cpp z tlačivami tak dúfam že aj my dobre pochodíme.

korbelka1
22. okt 2017

@janka456janka cpp v kosiciach

nifido
22. okt 2017

@korbelka1 Ahoj a kedy si mala rozhodnutie? ja na konci jula a stale nemam podane 😕😕😕 tiez v ke

oikika69
22. okt 2017

@nifido nie je to nahodou tak , ze staci, aby bol jeden dlh po splatnosti 180 dni? A ze ich mam teda viac ?

nifido
22. okt 2017

@oikika69 lenze toto nieje este tvoj dlh nakolko sa realne plati je na tvojho muza a nieste rozvedeny 😊

korbelka1
23. okt 2017

@nifido ja začiatkom júna som vraj podpisovala ale ja mám dátum koniec mája. Vyvolávala som im a nakoniec 22.9. mi konečne volali ( no niečo potrebovali upresniť) že má práve nahadzuju. A potom už 16.10 volali že 10.10. súd rozhodol o oddlzeni a že mám správcu ktorého mám čím skôr kontaktovať. A že behom týždňa budem nahodená aj v obchodnom vestníku. Bola som do 3 dní nahodená. Ja som hneď písala mail všetkým exekútorom a aj tým čo mi vyvolávali. Len neviem či mzdárka mi konečne nechá celú výplatu alebo bude čakať na exekútorov kým jej dajú vedieť že nič už netreba. Ale to čo nieje ich to by mi mali vrátiť. Tak neviem. Ešte som sa so spravkynou neskontaktovala tak neviem čo ďalej.

luna303
23. okt 2017

ahojte, objavilo sa aj u vás pod vaším menom vo vestníku niečo také, ako oznámenie čísla bankového účtu pre potreby popierania pohľadávok? moc mi nie je jasné o čo ide. Vraj je to číslo účtu, na ktoré možno zložiť kauciu za účelom popierania prihlásených pohľadávok konkurzných veriteľov. Každé popretie pohľadávky vraj musí byť zložená kaucia vo výške 350€.

ivka0412
23. okt 2017

Chcem sa spýtať. Z manželom tento týždeň čakáme na rozhodnutie súdu o vyhlásení bankrotu. Dnes prišlo mm zo súdu predvolanie na 10.11. Jedna sa o Quatro z roku 2011(bolo bráne 3000e a zaplatené je 3822e a oni chcú ešte dajaké 922e)uzernici. Ako ďalej postupovať? Máte niekto s tým skúsenosti? Ďakujem

nifido
23. okt 2017

@korbelka1 tak gratulujem ja cakam teda dalej ....

janka456janka
23. okt 2017

@nifido nechapem preco im to tak dlho trva. ja som mala rozhodnutie 12.7 a stale ani chyru ani slichu

nifido
23. okt 2017

@janka456janka ja neviem co robia ja mam okolo 25 .7 a nic

saintlaurent
23. okt 2017

yes, yes, yes mám to!!!!!!! 😝

ivka0412
23. okt 2017

@saintlaurent Gratulujem 🎊
Môžte mi dať link na vestník? Mam v tom hokej. Ďakujem