icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

maiodee
25. okt 2017

@saintlaurent máte pravda, ale pokiaľ tu čítam ponižovanie ostatných účastníkov diskusie zo strany marusia12 a poúčanie, aká otázka je správna a aká nesprávna, kľudne oželiem jej príspevky. Takisto som účastníkom konkurzu ako priamo dotknutý, ak vám chýba odpoveď na konkrétnu otázku, rád pomôžem.

elfkamirka
25. okt 2017

Priatelia mám takú otázku, ako súdy rozhodujú v prípade, že návrh na vyhlásenie konkurzu spolu s návrhom na oddlženie boli podané ešte podľa starej právnej úpravy, konkurz bol vyhlásený minulý rok, ešte stále prebieha, čoskoro skončí. Ako ďalej s oddlžením samotným? Z prechodných ustanovení mi vychádza, že súd by mal rozhodnúť o oddlžení po skončení konkurzu a to bez 3ročného skúšobného obdobia - ktoré bolo spojené s osobným bankrotom podľa starej úpravy. Súhlasíte so mnou? Tento výklad mi potvrdila aj jedna advokátska kancelária, zaujíma ma však či s tým máte niekto real skúsenosti? Určite sú ľudia čo ešte podávali návrh po starom, ale nestihli byť aj po starom oddlžení, keďže najprv musel byť ukončený konkurz. Ďakujem

kovka78
25. okt 2017

@ivka0412 Áno, platí, 280 €. Aj mne ponúkali, ale ja som si to ešte v auguste sama vypísala a podala...ušetrila som 😀 a neposúria nič aj tak, to len tárajú aby zarobili.

ivka0412
25. okt 2017

@kovka78 Uff. To až toľko? Ja keď som nerozumela išla som do CPP a pýtala sa. Stretla som sa aj stým ako v cpp pomáhali jednému pánovi vypísať žiadosť. Mal to bezplatné. 🙂

kovka78
25. okt 2017

@ivka0412 Ja som bola u nich na konzultácii asi pred dvomi rokmi. Moc sa mi nepozdávali, tak som s nimi viac nič neriešila. Odvtedy mi ale chodili od nich na e-mail ponuky na oddlženie, správu dlhov, atd...tak som sa ich len tak zo zvedavosti spýtala, či sa u nich platí za vypísanie papierov do CPP...a tiež som vypleštila oči 😀

nifido
25. okt 2017

@elfkamirka my cakame na koniec po starom je to uz bez 3 rocnej skus. doby

mimkaa10
25. okt 2017

@nifido
@elfkamirka
Môj známy ma ukončený po novom, začatý po starom.
Sud poslal uznesenie o oddlžení, nie je tam 3r skúšobná doba, nič sa neodvádza v každom roku, Akurat co je zarážajúce, su tam všetky tie informácie o nepoctivým zámere, o tom ak nieco zdedí alebo dostane darom počas 6r, mal by polovicu venovať veriteľom, inak sa to berie ako nepoctivý zámer .... čiže nie je z toho moc múdry, správkyňa uz s ním kontakt ukončila, vraj majú vsetko medzi sebou poriešene, tak neviem ani ja, co teda vlastne moze a co nemôže

nifido
25. okt 2017

@mimkaa10
@elfkamirka a v akom ste stadiu mate uz rozvrh? my cakame este na pravoplatnost a bude zostavovat rozvrh uz by sme to chceli mat za sebou uz je to rok

saintlaurent
25. okt 2017

@bebemaly mňa oddĺžil súd 16.10. právnik z CPP mi volal minulý piatok. No a dnes ma zverejnili vo vestníku "v plnej kráse".😉

mimkaa10
25. okt 2017

@nifido ako myslíš - rozvrh? Známy uz ma uznesenie o oddlžení právoplatne.

nifido
25. okt 2017

@mimkaa10 druhu pani som myslela .... vy uz ked ste po tak to ma za sebou ako dlho to trvalo?

mimkaa10
25. okt 2017

@nifido podával žiadosť o konkurz a žiadosť o oddlženie spolu niekedy vo 2/16, v 7/17 prišlo to uznesenie o oddlžení
Medzi tými dvoma obdobiami išlo vsetko co zarobil okrem životného minima na účet, co mu zriadila správkyňa

nifido
25. okt 2017

@mimkaa10 ano aj my to tak mame len minimum nechavaju ...

mimkaa10
25. okt 2017

@nifido len co teraz vlastne moze .... tiež ako ti oddlžení po novom by mal z daru alebo dedenia odviesť polovicu .... ? Najskôr to vyzeralo ako výhoda, no teraz uz ani neviem, 6 rokov bxt v strehu

nifido
25. okt 2017

@mimkaa10 pokial to tam ma tak asi ano aj ked nam spravca povedal ze sa nebude na nas vztahovat 6 rocna lehota ...

mimkaa10
25. okt 2017

@nifido aj jemu práveže tiež tak povedala
Mna zaujíma, ako to bude u vás, alebo u niekoho, kto tým prešiel rovnakým systémom. kedy vam to konci? resp, uz vaša správkyňa posielala vyjadrenie na súd ?

Píšu v tom uznesení, ze ustanovenia k preukázaniu nepoctiveho zámeru sa budú uplatňovať primerane - ale co to znamená, netuším

nifido
25. okt 2017

@mimkaa10 no nam to takto povedal cakame na pravoplatnost lebo povolili prima banku namiesto sberbanku a ked bude sud zverejni pravoplatnost a nasledne spravca zverejni ze ide robit rozvrh zrazky sa zastavia no konkurz povedal ze este cca 4- 6 mes. kym vsetko prejde tak uvidime

korbelka1
25. okt 2017

@janka456janka ja som im volala tak 2x do mesiaca či nevedia niečo nové ohľadom bankrotu či ešte nedošlo rozhodnutie.

emer1
26. okt 2017

@oikika69 Ano ja som tiez velmi spokojna so Zilinou, trvalo mi to presne 2 mesiace a 14 dni od podania ziadosti , a na dalsi den som uz bola aj vo vestniku.

oikika69
26. okt 2017

@emer1 takze by to naozaj do tych Vianc mohli stihnut.inak musim povedat,ze boli velmi ustretovi. Po kolkych dnoch ti prislo rozhodnutie o zastupovani?

emer1
26. okt 2017

@oikika69 Za 26 dni od podania ziadosti

marusia12
26. okt 2017

Tak teda pre všetky tie, ktorým sa nepáčili naše konkrétne rady, lebo sme tým už prešli a hlavne, mali sme to naštudované a vedeli sme, ako na to. Zvyšok tu preto čaká a čaká, lebo čaká a nevie sa pýtať. Hold, niekto má viac intelektu a nechá si poradiť a niekto toho, kto vie viac radšej odsudzuje. Mňa už prešla chuť tu furt radiť dokola, lebo za tie 3 mesiace, čo som v tejto téme chápem, že X žien tu si za to môže samo, v akej su situácií hlavne pre svoju jednoduchosť. Zvyšné ženy, ktoré pochopili naše rady už dávno prešli bankrotom, prípadne už čakajú na zverejnenie vo Vestníku. Tých pár jednoduchších sa tu bude tláchať ešte pol roka v diskusií, kým im čosi docvakne.
Od podania v CPP do vyhlásenia vo Vestníku mi prešli presne 2 mesiace, zatiaľ čo zvyšok tu len krákal a pýtal sa dookola. Keby postupovali spolu s nami, ako sme tu dávali reálne rady, mohli to mať už tiež dávno za sebou.
Takže toľko k vyjadreniu tých, ktorým tu tak strašne chýbam. Tie, ktoré ste mi písali súkromne, tie dostali rady a zvyšok ma nejak nezaujíma. Intelektovo slabším samozrejme zostáva možnosť zaplatiť si niekoho, prípadne sa nechať opäť oklamať nejakou spoločnosťou za pár stoviek.
Pekný deň

marusia12
26. okt 2017

@maiodee Som rada že oželieš moje príspevky... ja som zas rada, že skončilo obdobie, kedy musím jednoduchším dookola vysvetľovať, ako sa lepí známka na obálku. Všetky moje rady tu boli vždy k veci, ten kto tu dával rady mimo tému, tomu som to vždy vytkla. Ak ti to vadilo, mohla si pridať svoje rady do košiara. Sťažovať sa po funuse, keď tu už nie som je trochu smutné ale pre niektoré osoby typické... že? Tak nech sa ti darí, zlatko.

kikatka1
26. okt 2017

@marusia12 opat si nesklamala ...😀😀😀

elfkamirka
26. okt 2017

@mimkaa10
@nifido
Ďakujem veľmi pekne, dlžník je momentálne v štádiu, že už rok mu prebieha konkurz, čiže časť výplaty ide správcovi, teraz správca predal vozidlá, v priebehu blízkej doby by mal rozdeliť výťažok, konkurz ukončiť, preto ma zaujíma ako ďalej bude pokračovať súd. Aj mne to z prechoďákov vychádzlo, že by mal oddlžiť bez 3ročnej skúšobnej doby, len sa mi to zdalo ako príliš pekné. A áno, v prechodných je, že ustanovenia o poctivom zámere sa vzťahuje aj na konania začaté po starom.
Takže hovoríte, že súd by oddlžiť mal pokiaľ počas konkurzu spolupracoval a všetko prebiehalo v poriadku..
Ďakujem Vám

dadka232
26. okt 2017

@marusia12 ja mozem potvrdit, ze som tiez vahala a dokopala som sa k tomu aj vdaka tvojim radam, lebo sme si pisali aj sukromne. Ja som napriklad nevedela, ze staci to vypisat a poslat postou, myslela som si, ze musim cakat na termin v CPP. Ty si mi poradila, ze vypisat a poslat. Tak sa stalo a uz cakam na rozhodnutie. Ani som ti nepodakovala odvtedy, takze dakujem ti touto cestou. 😉

marusia12
26. okt 2017

@dadka232 tak to gratulujeeeeem. Po rozhodnutí to máš prakticky v suchu.

saintlaurent
26. okt 2017

konečne to tu ožilo👏
idem v utorok navštíviť správkyňu, vie mi niekto poradiť, na čo si mám dávať sakra pozor?

saintlaurent
26. okt 2017

a ešte sa opýtam jednu ko..cinu. Na mzdovú účtareň mám odniesť uznesenie, jako celých tých 10 strán? panenka skákavá, to jako budú čítať?! alebo ma rovno pošlú do riti, alebo ich mám upozorniť na klauzulu "Oddlžuje dlžníka tak, že dlžníka zbavuje všetkých dlhov," ...

mawka
26. okt 2017

@saintlaurent po mne nic nechcela. len mi precitala poucenie, prehlasila som, ze som nic nezamlcala, podpisala som, spytala sa ma na majetok vyssej hodnoty - ze pod 1000-2000 e ju majetok nezaujima, doslovne povedala, ze ju nezaujima zariadenie bytu bezne, opotrebovane, iba ak by to bolo vyssej hodnoty. a teda povedala, co bude nasledovat a ze cca v polovici novembra by mal byt ukonceny konkurz pre nemajetnost. to bolo vsetko. a na to som tam sla, to sme mohli vybavit aj telefonicky, pripadne mi prehlasenie mohla poslat postou. no co uz. sledujem ru.justice.sk, tam mi vyskocili prihlaseni veritelia, zatial stale len traja. vo vestniku som bola 8.9., cize 9.11. uplynie tych 60 dni, co je prakticky za chvilu.
Lenze ako sledujes, stale nedaju pokoj exekutori a vymahaci, ucty stale blokovane, banky sa odvolavaju na to, ze to exekutor musi poslat list s odblokovanim, vymahaci vyvolavaju, proste vela vela veritelov ako keby skusalo alebo nemali vedomia o tom, ze som presla oddlzenim. dnes mi prisiel zo sudu list, ze co nam csob riesil exekutor, ze sud povolil, ze do toho vstupuje eos ksi, ja tomu nerozumiem, zajtra to posielam spravkyni, ze o co ide. proste stale dokola nieco riesim a nemam, nemam pokoj. a myslim si, ze to bude este velmi dlho trvat. zial.