Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
A dokonca mi rastie dlh za poplatok za vedenie účtu, ktorý je zablokovaný naďalej exekútorom. Som bezmocná
@mataklinec mne povedala správkyňa že treba si ísť vyžiadať na sud rozhodnutie a oni ho dajú . A vravela že treba čakať asi mesiac pokiaľ niečo zverejnia vo vestníku.
@korbelka1 mne rozhodnutie zo sudu prefotila spravkyna. A vo vestniku by si mala byt zverejnena do 5 dni od uznesenia. Priebezne to sleduj v registri upadcov tam su vsetky kroky
@korbelka1
Rozhodnutie zo sudu o oddlženi pride každemu na adresu,ktoru uviedol v CPP.Netreba ist na sud.Ja mám iny problem.Už mi prebiehal konkurz od augusta,ked odvolal sud mojho správcu a dalšieho nevymenoval.Tak teraz čakám kedy bratislavsky sud vymenuje konečne ineho správcu.Stále sa pokušam dovolat na sud ,ale preistotu nedvihaju telefony.Typicke Slovensko a zákony.
máme tu starostlivého admina, ktorého strašne zaujíma osobný bankrot a naša morálka ha ha
ale jakože fakt ma to nasralo, furt bude človeka volakto usmernovať a obmedzovať!!! že neodbočuj o témy...
Dobry podvecer, chcela by som sa informovat, ako to datumovo ide v Bratislave, viete mi povedat terminy podania, a terminy kolko trva podanie na sud, pripadne termin zverejnenia v registri upadcov, dakujem velmi pekne a prajem pekny vecer 🙂
Dnes bola uverejnená informácia, že o osobný bankrot požiada mesačne cca 800 ľudí. Ja len verím, že pri tomto tempe a ďalšom navyšovaní počtu ľudí nezačne niekto uvažovať o novelizácii zákona.
@maiodee len nech sa to navyšuje, aby každého prešla chuť podávať žaloby za nepoctivý zámer pri takýchto počtoch...
@saintlaurent
Skôr to povedie k tomu, že firmy a finančné spoločnosti sa budú musieť naučiť, že oddlženým nedodajú nič bez platby vopred/nepožičajú bez vhodného zabezpečenia a rovnako opatrní budú musieť byť aj pri bežných zákazníkoch, resp. si vyhradia vlastníctvo do zaplatenia. Podmienky konkurzu FO sú tak benevolentné, že dokopy pôjde o veľmi veľkú čiastku. Nejde prirom len o spotrebné úvery a spol., na ktoré to bolo primárne šité, keďže dostatočne nezabrali predchádzajúce opatrenia.
@ivica3 mne povedala spravkyna ze zo sudu mi nepride nic..ona mi prefotila uznesenie
@janka22982
Ja som napisala z vlastnej skusenosti,mne uznesenie prišlo na adresu domov.Predtym mi telefonovali z CPP ,že som oddlžená a že uznesenie mi pride a aj mi ho poslali.Ja som bola na CPP v BA.So svojim byvalym správcom mám zle skusenosti,lebo mi podával zle informácie typu:som oddlžená konkurzom a on mi povedal,že budem mat stále splátky a že v CPP podávaju zle informácie,čiže nemal vobec naštudovany zákon o oddlženi a teraz ho sud odvolal ,čo zase nie je dobre pretože ešte po pomaly troch mesiacoch sud neurčil druheho.
Chcel by som sa spytat : ak postupim leasing auta za 0 eur,ako to pouzijem pri bankrote?niekde sa uvadza ze som neziskal peniaze len som postupil leasing z dovodu ze nemam na splacanie.
@janka22982 ja už som v obchodnom vestníku zverejnená od 17.10. len uznesenie nemám . Pýtala som od správkyne a ona že ho ešte nemá. Asi zavolám na Cpp možno oni ho už maju
@korbelka1
Mne prišlo uznesenie asi o dva tyždne ako mi telefonovali z CPP,že som oddlžená.Možno by bolo vhodne zavolat na sud ktory rozhodoval o oddlženi či to už poslali.V tom uzneseni je aj meno správcu.Mne sa predtym neozval správca,až ja som mu telefonovala,ale asi každy to robi inak.
Uznesenie v papierovej forme je irelevantné. Konkurz je vyhlásený dňom zverejnenia rozhodnutia v Obchodnom vestníku a od tohto momentu nastávajú všetky účinky s tým spojené. Úplne postačí odkázať na Obchodný vestníkk. Ak by napr. zamestnávateľ pokračoval v exekučných zrážkach, tak sa dopustí nevyplatenia mzdy so všetkými dôsledkami s tým spojenými.
@korbelka1 ja som tiez vo vestniku od 17.10 v stredu som bola u spravkyne ta mi povedala ze zo sudu mi nepride nic tak som ju poprosila nech mi ho prefoti. Baby a aj vy to mate tak ze ked som v konkurze nebudem platit ziadne splatky? Vobec nic? Povedala mi ze kludne si mozem kupit auto zdedit byt al. Hocico a ze mi nikto nic uz nemoze?
@ivica3 tak to nieje bohvieco ked sa nemozes na spravcu spolahnut. Ta moja je mlada kocka vysvetlila mi vsetko co som sa pytala tak uvidime co bude dalej. Dnes sa idem opytat o ucet do tatra banky ci mi ho zrusia automaticky al.ho musim ja
@janka22982
No mala som smolu,že mi pridelili správcu,ktoreho vzápati odvolali lebo si nesplnil nejaku povinnost.A čo my ,čo čakáme na ukončenie konkurzu?To nikoho nezaujima.Kedy sud vymenuje ineho správcu je vo hviezdach.Ale na druhej strane som rada že už nie je mojim správcom,lebo ma strašil so zrážkami hoci vedel ,že mám bankrot konkurzom.Ale už by som bola rada keby som to všetko mala už za sebou.
@janka22982 pozor do 6 rokov keď niečo zdedis tak z toho musíš nejaké percento dať na uspokojenie veriteľov inak sú to nekalé umysli
Nie je tu nikto z BA, kto by mi pomohol zorientovat sa zhruba v terminoch, ako to casove trva od podania v CPP po zverejnenie vo vestniku? Kto si podaval v auguste, septembri, oktobri viete mi povedat ako sa to posuva casove? Dakujem velmi pekne
@ivica3 tak to aj ja by som bola rada a nesmierne
@korbelka1 tiez sa mi to nezdalo ked som sa na to pytala. Tak dufam ze sa nestane nic take ale dobre vedier
Prosim Vas ked mi vcera prislo Rozhodnutie, ze ma bude zastupovat CPP, ktoreho sucastou je aj Zmluva na splacanie tych 500€, uz mam zacat splacat ihned, alebo kedy?
@monikapetrzalka keď dostaneš informáciu,že ťa súd oddlzil...to že ťa budú zastupovať ešte nič neznamená..pokiaľ ti súd neustanovi správcu, ktorému tých 500€ ide,tak ich cpp správcovi nedá a ty ich ešte nemáš splácať
@bebemaly oki dakujem pekne za info, a casove kolko cca trva, kym to centrum poda na sud?
@monikapetrzalka mne ba 2 mesiace,podané to mám od 6teho na sude,a info dokedy sa dozvies ako súd rozhodol mesiac.. teraz nachádzam ešte len ľudí, ktorý boli podaný napr.4.10
@monikapetrzalka zas zbytočné otázky. Vieš čítat písaný text s porozumením? Tam v tej DOHODE máš jasne napísané, ako a kedy to máš splácať.

@mawka A ako to mám riešiť? Vraj mám čakať na rozhodnutie zo súdu...