Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Zdravím všetkých, ja by som sa chcela iba opýtať či nemá náhodou niekto skúsenosti s osobným bankrotom na splátky. Chcela by som vedieť aké sú podmienky a koľko mi môžu sťahovať z platu.
@kicilanka Mne je osobne jedno, ako to kto vysvetľuje, radšej v tejto veci urobím viac ako menej a jeden list na súd o zastavenie exe ma nezabije. Každopádne sa chystá zmena zákona práve preto, že v tom majú bordel a tie, ktoré prejdú touto prvou vlnou bankrotou si môžu tlieskať, že to stihli. S týmto zákonom majú problém aj správcovia, preto tu čítame tie rozporuplné postupy u kdekoho.
Ja som písomne oznámila zamestnávateľovi a aj na súd som zaslala žiadosť o zastavenie exekúcií, sú to dva lajstre tak uvidíme. Očakávam však, že sa v tom budem motať do Vianoc, lebo nikto nič nevie :-d Mám ale šťastie na správkyňu, je úplne naj.... z čoho som mala obavu.
@marusia12 no veď práve...radšej napísať viac papierov ako sa jedovať a čakať 😀
tak tie konkurzy ktoré začnú ešte podľa platnosti starého zákona - budú musieť ním prejsť podľa starého, aj keby ho nejako novelizovali...
...takže kto váha, ten môže potom aj ľutovať, že nekonal rýchlejšie ....
ale ako si povedala - každá CPP iné postupy......
každý exekútor - iné postupy.......
každý správca - iné postupy..........
@kicilanka presne ako píšeš. Mne moja správkyňa hovorila, že na školeniach im vysvetlovali aj "skulinky" v terajšom zákone a preto je tam tak veľa nepresností, že si to každý vykladá podľa seba. Niekomu sťahuje správca plat ešte aj počas konania bankrotu, teda počas tých 60 dní, čo vraj už nemôže. Takže každý chápe znenie zákona svojim intelektom. Ten kto váha bude mať nakoniec smolu a čo sa týka CPP, ja som sklamaná, správkyńa na nich tiež nemala dobrého slova a mne napr. nenapísali všetky exekúcie a úplne vyhodili fyzické osoby... to som sa dozvedela až u správkyne a musela som to dopisovať, hoci ja som ich tam uviedla. Ešte že som si papiere, čo som podávala v CPP aj okopírovala. Pre prípad.
Ahojte chcem sa spytat ci mate niekto skusenost s splatkamy u exekutora. Dohodla som sa s exekutorom na splatkovom kalendari a prvu splatku som aj uhradila. a myslite ze mi odblokuje ucet ked mame takuto dohodu alebo bude cakat az kym to nesplatim vsetko? Dakujem za odpoved
@janka456janka v mojom pripade mi odblokoval po splateni, dohodla som sa na splatkach, aj som poctivo prvu hned uhradila, slubil mi, ze nebude zrazat zo mzdy a urobil to. Ja som ale mala maly dlh
@tatiana262 ahoj aj ja mam dlh nieco okolo 300 € nieje to malo ale je to este take unosne. aj ja som zaplatila prvu splatku a ze mi to odblokuje az po splateni celeho dlho. tak uz len pockat na oddlzenie
@janka456janka tak nechápem načo to splácaš, keď si išla do bankrotu. To si išla do bankrotu s dlhom tri stovky???
BABENKY.... vo štvrtok o 20:00 hod. má na Infovojne rozprávať Kristína Ulmanová o nevýhodách BANKROTU.... bude to iste zaujímavé počúvanie 😀
@marusia12 nie nesla s 3 stovkami. len chcem aby ten exe tichucko cakal a nechcel mi siahnut na to malo co mam kym nebudem uplne oddlzena.
No ja som dnes bola na cpp pre uznesenie ale este aspon tyzden musim cakat na pravoplatnost. Este od 10.10. Nie je pravoplatny. Este nestihli. A je uz 6.11. Normalne by po 15 dnoch mal byt pravoplatny. No buduci tyzden zase skocim na sud a skusim ci uz dostanem peciatku pravoplatnosti. Inak moja mzdova uct.mi uz hlasila ze mi nic uz nebude stahovat na zaklade toho ze som jej oznamila ze som presla osob.bankrotom a este mi aj spravkyna dnes dala potvrdenie na mzdove ze sa rusia vsetky exek. A uz sa nesmie stahovat z platu ani cent.
Dobry den.Su tu ludia co sa dostali do exkekucie a isli do osobneho bankrotu?ake papiere ste vybavovali.Viete mi poradit?
@eliska1986 všetky odpovede nájdeš spätne v diskusii - presne o tomto je táto diskusia, všetky informácie sú tu...všetci čo sme tu, sme ľudia s tým istým 🙂
len pár stránok spätne sú aj nejaké súhrné informácie 🙂
len si preroluj a určite dostaneš kompletné odpovede na všetky tvoje prípadné otázky 🙂
a ešte info nájdeš tu:
http://www.centrumpravnejpomoci.sk/potrebujem-p...

ahojte,
pozajtra mi konci 60 dnova lehota - konkurz. za cele dva mesiace sa prihlasili "az" 4 veritelia. cakam na dalsie kroky mojej spravkyne. som bez majetku a ani poslednych 5 rokov som nemala ziadny majetok, vlastne ja som okrem hypoteky nemala nikdy ziadny majetok, mozu skumat do aleluja kolko chcu.
takze som zvedava, ci to spravkyna ukonci po 60. dnoch alebo sa to bude este tahat. ale na stretnuti mi hovorila, ze v polke novembra bude po vsetkom.
zaroven som zvedava co nase divne mzdarky, aka mi pride vyplata cislo 2. ci to firemna pravnicka vyriesila alebo su nadalej take vadne a nieco mi zrazia (niektor spolocnosti a exekutori pokusaju stale, pricom vsade slo odo mna avizo o tom, ze som oddlzena).
na sud som zasielala ziadost o zastavenie exekucii a vobec sa mi neozvali, neposlali vyrozumenie, nic.
zdravotna poistovna - vyska dlhu svieti stale, ale zdrav. starostlivost mam odblokovanu. tento dlh ma ale nestve, nakolko som bola roky zablokovana a pripadne zdrav. problemy som si riesila na plnu uhradu, nevyuzila som ani pohotovost ani nic. lieky som si platila full sama.
socialna poistovna - tam svietim v dlznikoch, ale dlh je ponizeny skoro o polovicu.
register exekucii mam vynulovany uplne
zatial takto no. uvidime, co bude dalej.
fuuuuu no vraj vcera podane na suuuud tak čakam 😊😊😊😊 uz 3.5 mesiaca

Nooo a ľudkovia, ktorý poberáte výplaty, a nechcú akceptovať mzdárky, ja by som adresovala písomne majiteľovi firmy, konateľovi, alebo vedúcej ekonomického oddelenia list, že nastala zmena mojej situácie, že som oddĺžená a teda že každá ďalšia zrážka ktorú mi stiahnu je protizákonná...na základe toho je vhodné, aby sami uvážili, či sa tomuto riziku vystavia a v neposlednom rade nech si uvedomia, že tým že im toto dávam na vedomie im vlastne odľahčujem ich administratívu a energiu súvisiacu s mojimi exekúciami 😀 😀