Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
caute, tak veritelia dalsi pribudli na zoznam, cakam na zajtra, lebo uplynie lehota 60 dni. som velmi zvedava, ze co bude nasledovat.
vcera mi volala mama mojej znamej, ze ako to prebieha s oddlzenim a nakoniec z nej vyliezlo, ze ona bola v prvej oddlzovacej, ze sa snou dohodli na splatkach 100 e mesacne pocas 5 rokov a potom bude oddlzena. nemala som slov... normalne jej nabulikali, ze po 5 rokoch bude uplne oddlzena.
to s takymito spolocnostami nikto nic nerobi? niektory den sa s nou stretnem a chcem vidiet tie zmluvy-dohody co s nimi podpisala.
niektorym ludom by mali odobrat obciansky preukaz. ja si to uz inak neviem vysvetlit.
@mawka a načo? 😀 Si dosť zbehlá na to, aby si sama v sebe vedela, ako to funguje. Jednoducho podprahovo manipulujú a kto to nevie, resp. má nižší intelekt, ten sa nechá nalákať na hocičo. Možno jej tam nabaláchali niečo a ona podpísala a ani neprečítala. Taktiež takto pohoreli občania, čo sa nechali zmanipulovať KRUGom..
Slovensko musí byť pre nebankovky rajom a ani sa im nečudujem.... X prípadov sme videli aj tu v diskusií. Nehovoriac o tom, že nebankovky si po veľkom boome Ulmanovej zásahov opravili zmluvy a už fičia po novom, čiže aj tá tvoja pani evidentne podpísala niečo, z čoho tak ľahko nevylezie. Na druhej strane je tu X právnikov idiotov... pomáhajúcim nebankovkám a evidentne zdierajúcich ľudí v biede. Tiež sme to tu pár krát videli. A aj tých jednoduchších tu už bolo dosť... a čo s nimi? Furt dookola pomáhať? Človek raz príde na hranicu, kedy si povie, že už nie, že tú celonárodnú vrodenú debilitu nevykorení.
@bejo111 nemáte povinnosť jej volať. Je to uvedené tuším na druhej alebo tretej strane Uznesenia, že má správca povinnosť kontaktovať Vás. Čiže vy ste zo svojej strany zákon nijak neporušila. Skúste sa prípadne pozrieť na net, či vôbec vo Vašej veci nejak koná... tam uvidíte aspoň pohyb vo svojom spise. Ak nekoná, tak sa mu cinknite 😀
dovolím si upozorniť, že nie každý správca uverejňuje svoje čiastkové úkony vo vestníku. bežne sa stáva, že zverejní až uzavretie konkurzu.
Ahojte rad by som sa opýtal po vyhlaseni konkurzu sudom padajú všetky dlhy patri tam aj faktúra u mobilného operátora ktorá je v reklamácii?. a druhá otázka. Správca mi tak načrtol, že po dobu 6 rokov od konkurzu nie že iba Výhra a dedičstvo ale akýkoľvek majetok "čo sa myslí aj účet" tak by som mal dávať polovicu a nevedel som sa v tom zorientovať. to ako 6 rokov mam nechať posielať výplatu na rodičovský účet či ako? to by sa podla mňa bralo skôr ako nepoctivý zámer
aha, citajte ako sa podnika na slovensku, skoro ma svihlo. pohladavku sme nevedeli nikam zaradit, len bola vymahana exekutorom a konecne mam jasno, ze o com to bolo:
Veriteľ si uplatňuje pohľadávku v zmysle vydaného platobného rozkazu Okresným súdom v .... dňa 08.10.2012, č.k. 2Ro/....., právoplatným a vykonateľným dňa 13.12.2012. Pohľadávka bola vymáhaná v rámci exekučného konania EX 839/2013 súdnym exekútorom JUDr. Ladislavom Ďorďovičom v prospech oprávneného PEVA SK s.r.o., IČO: 46 824 791, so sídlom Hodžova 1476/7, Trenčín - zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Trenčín, oddiel Sro, vložka č. 28208/R a vymazaná dňa 05.06.2014 na základe dobrovoľného výmazu rozhodnutím jediného spoločníka o zrušení spoločnosti bez likvidácie a zlúčení spoločnosti PEVA SK s.r.o. a MESSY, spol. s.r.o. ako zanikajúce spoločnosti so spoločnosťou SITH, s.r.o. ako nástupníckou spoločnosťou. Obchodná spoločnosť SITH, s.r.o. zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Trenčín, oddiel Sro, vložka č. 23501/R a vymazaná dňa 10.12.2014 na základe dobrovoľného výmazu zlúčením spoločnosti so spoločnoťou PADAVAN, s.r.o., so sídlom Dr. I. Markoviča 2083/1, 915 01 Nové mesto nad Váhom, IČO: 36 548 405 zapísanej v Obchodnom regitri Okresného súdu trenčín, v odd. Sro, vo vložke č. 30439/R ako nástupníckou spoločnosťou, ktorá zanikla dňa 28.09.2017 dobrovoľným výmazom na základe zlúčenia spoločnosti so spoločnosťou ICHTIA, s.r.o., so sídlom J. Jesenského 1892/11, 957 01 Bánovce nad Bebravou, IČO: 36 857 360, zapísanej v Obchodnom registri Okresného súdu Trenčín, v odd. Sro, vo vložke č. 19950/R, ktorá zanikla dňa 28.10.2017 na základe ex offo - súd vykonal výmaz spoločnosti podľa § 8a ods. 1 písm. c) zák. č. 530/2003 Z. z. o obchodnom registri v znení neskorších predpisov. Právny vzťah veriteľa k prihlasovanej pohľadávke preukázaný nie je.
cize tunely jak hovado. odrby na ludi, vymahal mi to aj exekutor a ja som stale nevedela akej spolocnosti, lebo tamta zanikla a nakoniec si pohladavku uplatnil uplne niekto iny. toto je chore... a samozrejme, podla sumy vidim, ze zrazky sli na trovy exekucie, dlh sa stale nabaloval na urokoch. ohne ende, priatelia. takto to tu funguje. ze aj ked chcete platit a platite a idu vam zrazky niekolko rokov, tak vas aj tak exekutorska mafia od*bava....
uz celkom zacinam chapat tu exe mafiu na slovensku. detto socialna poistovna. kazdu jednu polozku mi exekvovali extra. cize z jedneho dlhu jednej institucii je dlhov 10 a presne taky isty je pocet exekucii. cize mne siel odvod za jedno obdobie rozlozeny na niekolko casti niekolkym exekutorom. takto sa zaraba na ludoch. plus samozrejme boli dlh penalizovany, jednotlivo a tym padom dalsie exekucie. toto je CHORE. takto sa daju ludia dostat do sraciek. lebo dlzite niekam 2000 e, ktore by ste vedeli v pohode splatit za nejaky cas. ale ked ho splatit chcete, socialka vam povie, ze to mozne nie je, rozdeli, hodi na niekolkych exekutorov a penalizuje a stale dokolecka, dokola a z 2000 eur je hned tym padom 5000, 6000, 7000 tisic, z ktorych sa uz nikdy nevymotate.
chce sa mi grcat!
Chcem sa spýtať. Ak bol vyhlasený bankrot 7.11.2017 . Kedy treba zaplatiť prvú splátku tých 14eur ? Vďaka.
@nifido minimalne preto, ze by sa toto uz malo konecne zmenit. dovtedy sa dopatrat k niecomu takemu nebolo mozne. pravnika si clovek nemohol dovolit, aby toto skumal. cpp, ktore funguje pre ludi v nudzi sa na to mohlo vykaslat zvysoka.
to, ze som oddlzena beriem ako dalsiu sancu na zivot a som vdacna, ze mi to vyslo. ale je kopec ludi, ktori nemaju informacie. nevedia s nimi pracovat. preco take informacie neposunut? preco to nerozsirit medzi ludi? teraz mam ostat sebecka a mädlit si ruky, ze mne to vyslo a serem na ostatnych? preco proste nieco neurobit?
nikdy som nebola hovado a nemienim sa nim stat len preto, ze som presla oddlzenim.
som idealista. a nemienim sa dostat do levelu sebestrednej pice, ktora sa bude vyskierat s nohami hore a bude skodoradostna. vsetko je o ludoch a o tom, ze tento stat robi z ludi kktov bez rozdielu. a je kvantum ludi, ktori si to nezasluzia.
nie kazdy ma kapacity na to, aby pochopil zakony. nie kazdy ma pravne vzdelanie a povedomie. a zase je to problem tohto statu, ze nevie uz na skolach zabezpecit vzdelavanie aspon v nejakom zaklade prava. potom sme prave pre ten stat manipulovatelne tupela.
hovorte si co chcete.
@nifido no to je krasne... ano, zistovala som a kazdy na teba serie, asi tak. a v takej situacii bezny clovek taha za kratsi koniec. vies ako to funguje napriklad, ked podas do komory exekutorov staznost na konkretneho exekutora? nijak. dobre sa tam na tebe zasmeju, ukoncia to nejakym trapnym listom a exekutor zintenzivni a pritvrdi a vrati ti to s urokmi.
vies, kolko mi trvalo sa sudit s jednou spolocnostou? 6 rokov. kym najvyssi sud rozhodol. cpp mi nepriznalo narok na pomoc bezplatnu, na pravnika som nemala. nevedela som uplne spravne vylozit tie 30 stranove liebesbriefy zo sudu. ked som na nete hladala pomoc, kazdy bol ochotny pomoct s odpovedou na jednoduche otazky. akonahle som chcela pomoct s dokumentom, kazdy sa na mna vykaslal.
jednoducho som bola odpad spolocnosti pomaly bez akychkolvek prav.
ludia velmi rychlo zabudaju po oddlzeni na to, kde boli a kym boli. vsimla som si. cest vynimkam.

@bejo111 nie nemusíte. Je to jeho povinnosť, máte to tak napísané aj v rozhodnutí, ktoré ste evidentne nečítala.