Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@ivka0412 písalo sa to tu aj včera a ty tresnes tú istú otázku zas.... pane bože, sa nečudujte že tu takto reagujeme, keď ste všetci ako teliatka. Takto to Slovensko potom vyzerá. To, že nemáš Uznesenie neznamená, že si nepodpisovala dohodu o splátkach, kde to máš jasne napísané.
@ivka0412 si spadla z čerešne alebo čo? Človek má snahu tu furt pomáhať na úkor svojho času a ty tresnes otázku, na ktorú si tu dostala za ten čas X krát odpoveď, keby si to tu poriadne čítala. Čo sa pýtaš na veci, ktoré ti musia byť jasné? To si podpísala dohodu a ani si si ju neprečítala???? A furt dookola... ako s dementami. A vieš čo, máš pravdu... kašlem tu na túto diskusiu s Vami, hľadajte si informácie inde, keď ste také nevďačné a nemáte snahu ani len čítať dve tri strany dozadu, nehovoriac o tom, že si dohodu o splátkach dostala... to add.1. Prečo máte furt pocit, že Vám niekto musí písať ako malým deťom a tváriť sa, že sa rozpráva s intelektovým atlétom? Hold nie... veľa z Vás je tu úplne mimo, čudujem sa, že sa vôbec viete podpísať. Add.2... som teraz strašne zvedavá a teda diskusiu bez zásahu budem sledovať ďalej... ako si poradíte so zastavovaním jednotlivých exekúcii. Lebo to, že máš doma Uznesenie ešte nič neznamená. Ten najväčší kolotoč ti ešte len začína.... a ak si nebola schopná prečítať Uznesenie, ako chceš postupovať ďalej?????? Či sem niekto prestal chodiť je mi šum a fuk, menej blbcov v diskusii je vždy prínosom, aspoň to tu nezahlcujú zbytočnými otázkami a hlavne tu nepíšu bludy, ktoré reálne nie sú pravda. Tu máte odomňa a od @mawky denne reálne skúsenosti čo prežívame, lebo sme hold na tom intelektovo kúsok inak ako vy.... a vy ešte budete vyskakovať, lebo Vás tu nehladkáme po vláskoch? Tak soory zlatko... to najväčšie peklo s bankrotom Vás teraz ešte len čaká... ten papier je nič. Takže sa aj ty pozviechaj a začni sa tomu poriadne venovať, čítať čo ti doma pristane na stole a hľadať odpovede aj pár strán dozadu. Každý, kto potreboval reálne pomôcť tú pomoc odomňa dostal aj súkromne, či už cez telefón, osobne alebo tu v správach. Ale človek má hranice a je to od Vás totálna neúcta k niekomu, kto sa snaží pomáhať. To, že reagujem podráždene je dôsledok toho, koľko idiotov sa reálne vynára furt s tými istými otázkami, na ktorú majú odpoveď o dva riadky hore. Snáď som sa opäť vyjadrila dosť jasne a ak ťa to nasralo alebo som ťa urazila .. je mi to jedno. ČAU
@romana19861986 Ako sa vola dany spravca?
@nifido noo, ono čo píše @mawka je ale prúserom pre všetkých, čo prechádzajú bankrotom. Tu jasne vidno, ako sa tu "nelegálne" obchoduje s pohľadávkami a kto sa v tom nevyzná /99% diskutujúcich TU v diskusii/, tak si to ani nevšimne., Toto je však veľmi podstatná informácia do budúcnosti, v prípadne napadnutia zámeru bankrotu veriteľmi... a vieš prečo? Ak teda ty máš pocit, že tu @mawka moc prežíva túto vec... vieš?
teraz sa musim zastat @marusia12 lebo je pravda, ze 85 stran sa niektori ludia dokola pytaju to iste. dokonca sa pytaju uplne na to iste, na co reagovali sami par stran dozadu. chcu pomoct, ale ked sa im tej pomoci a rady dostane, tak sa tvaria, ze im je ublizene alebo co.
ja osobne by som bola vdacna a aj som bola na zaciatku, ked som toto zacala riesit, ze je niekto ochotny mi pomoct, poradit, nasla som tu xy cennych rad a hltala som kazde slovo. a citam diskusiu stale, aj ked som uz oddlzena.
par ludom som pomohla, ktori su uz v procese a to sme zacali riesit mesiac dozadu. a skutocne poniektore zeny tu uz niekolko mesiacov pytaju rady na nieco, co im bolo uz poradene alebo sa to tu zopakovalo xy krat. ja sa necudujem potom, ze niekto vypeni.
a rovnako si myslim (a myslela som si to uz na zaciatku - aj som to tu pisala), ze vyhlasenim oddlzenia sa nic nekonci. ono to vsetko len zacina. a este dlho potrva, kym clovek bude cisty uplne. stale bude kopec papierovaciek, stale sa po case niekto ozve a budu skusat veritelia, exekutori aj potom.
ja si dam poslednu namahu opisat cely proces a dam to sem. v podstate taky navod a bolo by fajn, keby to autor umiestnil do uvodneho prispevku, ak sa to da. aby sa tu clovek nemusel stale opakovat. aby to bolo zrozumitelne pre tych, ktori sa este len rozhoduju ist do bankrotu alebo uz su v procese, boli oddlzeni, mali zruseny konkurz a podobne. budem vychadzat jednak z diskusie, z vlastnych skusenosti. nie z prispevkov ludi, ktori si tym neprechadzaju a nepresli. lebo tam su od nich informacie dost mylne casto.
Prosím kto už dostal rozhodnutie,koľko trvalo od dňa podania na sud,do vyhlásenia konkurzu?nikde sa so mnou samozrejme nebavila,súd Bratislava,dakujem
@marusia12 rovnako mozem napadnut aj spravanie sa exekutorov a ich system odvadzania zrazky na jednotlivu pohladavku. pretoze uz nejaky cas mame aj toto novelizovane a je nepripustne, aby si exekutor akykolvek pokryval najskor svoje trovy a istinu minimalne alebo vobec. ten pomer tam je jasne dany zakonom. zrazka sa ma rozdelit tak, ze VZDY vyssie % ide na uhradu pohladavky a nizsie na uhradu trovov. a toto je napadnutelne.
nehovoriac o tom, ze niektore spolocnosti ma jakziv nekontaktovali, cize som nemala vedomost o nejakom dlhu a zrazu su prihlasene. toto nech mi niekto vysvetli. jeden jediny list od nich, ale pohladavka z roku 2002 a za celych 15 rokov sa mi nikto neuracil ozvat, ze taku pohladavku mam. ako mohla vzniknut na beznom ucte, ked mam ucet zruseny a pri zruseni bol stav uctu 0,- Eur? a mam to cierne na bielom?
ako je mozne, ze som mala exekucie, o ktorych som nemala ani sajnu? ziadny list, nic? a to si postu poctivo preberam. chce mi snad niekto povedat, ze sa mi nedorucilo oznamenie o zacati exekucie? ze sa zasielka stratila? vsetko sa da spatne zistit. aj to, ze za mna niekto mozno prevzatie podpisal. a lahko sa da zistit, ze som prevzatie nepodpisovala ja. teraz, teraz vsetko vyplavava na povrch. a ja sa nestacim divit, ze co.
tu z ludi robia debilov a to doslova.
Vážený mali by ste byť vďačný za rady od užívateľa marusia12 není povinná nikomu radiť robí to z vlastnej vôle.
@marusia12 ďakujem, áno toto všetko ovládam..čítam vás od začiatku, každé slovo..sledujem..už sú vo vestníku ľudia,ktorý boli podaný po mne..tiež som bola podávaná v ba,ten istý dátum..čo robiť v tomto prípade??v Coop ma odbijaju telefonicky,na meily neodpovedaju..nie som nik z tých,kto nemá naštudované,ja som zúfalá..
ja mam hlavne v papieroch poriadok a ked mi nejaky chybal, ja som si ich ziadala. a pamatam si velmi dobre, ked mi chybali papiere od par exekutorov nez som sla riesit bankrot este pred novelizaciou, ze neboli ochotni mi dokumentaciu poslat. ani dalsie institucie a spolocnosti a vykrucali sa. a ja uz viem preco...
nestaci mat ruku hore, ze jupiii som oddlzena. kazdy, komu skutocne zalezi na tom, aby mal uz svaty pokoj po tomto by si mal citat vsetky veci okolo oddlzenia, aj ktori veritelia sa prihlasili, rozkliknut kazdu jednu pohladavku, aby vedel, ci o talej vie alebo co sa s nou dialo, pripadne vysku. nonsens vidiet pohladavku, ktora bola exekvovana a v podstate sa ani len nepohla, lebo nove auto a dovolenka v exotike pre exekutora su dolezitejsie nez hradit istinu... a hlavne presne ako pises, staci ak niekto bude chciet napadnut oddlzenie pre moj nepoctivy zamer... ja tu mam niekolko dovodov na trestne oznamenie veritelov pre ich nepoctive zamery ci uz pri vzniku dlhu (planovany odrb, zle vyratane obdobia a pod.) alebo pocas vymahania dlhu a rovnako postupy exekutorov pri vykone.
vsetko zacina do seba zapadat.
@bebemaly vytiahla by som na nich lehoty. @marusia12 ich ovlada.
co sme sa s marusiou bavili, tak my sme boli hodne neoblomne v komunikacii s cpp, ja som im tam vyzvanala stale. raz poslali rozhodnutie o zastupovani, tak nech si robia svoju robotu riadne. a sudy, no nechcu telefonicky, sla by som tam osobne. ci to niekde nezalozili a domahala by som sa. hlavne ked je lehota od podania navrhu do uznesenia 15 dni. plus dobre, zverejnenie vo vestniku nejaky tyzden.
pozeraj skor www.ru.justice.sk lebo vestnik mi pride neprehladny. tam si klikni verejnost, konkurzy-oddlzenie, prislusny krajsky sud a pozeraj. je to prehladnejsie
@mawka aj to sledujem..vestník som začala až potom..mám to naštudované tak,že keby mám sily,tiež by som sa snažila pomáhať ostatným viac.. absolvovala som aj stretnutie v cpp,na ktorom som bola pripravená viac ako oni..bolo mi z nich do plaviek..traja ľudia vďaka mne nečakali nezmyselné na stretnutie v cpp,a už majú vo "vačku"odklepnutie zastupovanie,ušetrili mesiace..v cpp naposledy po mne pani vrieska,že to môže trvať mesiace..ohanam sa zákonmi,a ona že či viem kde žijem..potrebujem aspoň číslo podania,s ktorým budem môcť na súd,nič mi nechcú dať
@bebemaly takto zavadzali aj marusiu, ze uz podavali, x krat jej povedali iny datum, nakoniec to bol uplne iny datum.
ze sa tam bavia s ludmi ako s habdrami som si uz vsimla. ja by som napriklad na ten sud isla, predlozila obciansky a pod mojim rodnym cislom si dala vytiahnut konania. oni ti to daju na informaciach 🙂 skus takto. takto zistis cislo podania a budes sa mat od coho odrazit.
@mawka Plaviek-placu
Btw.k predchádzajucemu príspevku,záleží od sudcu,jeden k jednému veriteľovi odklepol exe.prikaz,potom som zmenila zamestnanie,dlh predali,znova súd na exe príkaz,sudca vysmial ich,zrušil mi dlh pre nepoctiví doložku v zmluve,odvolanie a znova v môj prospech,aspoň jedna výhra,si to sto stránkové rozhodnutie často pozerám,keď mi je zo systému na zvracanie
@bebemaly velmi dobre to poznam. ja presne viem, ktore dlhy som si sposobila akym sposobom a ktore mi vznikli a pritom vzniknut nemali. viem, ze ked som chcela riesit splatkovymi kalendarmi, nikto sa so mnou nebavil, iba som pocuvala ako to nie je mozne, ako sa to neda a hned mi rubli exekuciu. viem aky zivot som zila, viem, kde som spravila preslapy, viem ake to je, ked ta podrazi vlastny stat, ked mas na nieco narok a oni ta vypoklonkuju, ze nemas narok na nic. a najhorsie, ked ta podrazi vlastny partner fatalnym sposobom.
ale vzdy sa nasli ludia, ktori mi aj tieto dlhy a exekucie zavideli. teraz na mna bliakaju ludia zavistlivo, ze som oddlzena, ale vobec si neuvedomuju, ze vzhladom k tomu aka som zdrava, som zdravotnu poistovnu nestala tolko, kolko som tam dovtedy uhradila odvodov, ze pocas doby, ked som nevedela platit odvody som si platila zdrav. starostlivost sama a teda som nevyuzivala poistovnu, ze vlastne pocas doby, kedy som zila este normalne som tolko poodvadzala, ze som solidarne platila starostlivost niekomu inemu, nikdy som nepoberala matersku, nikdy podporu, nikdy davku v nudzi, nikdy nikdy nic take, ze by som cicala stat, narozdiel od inych, ktori ho systematiicky vyciciavaju a smeju sa na tom. a dochodok? ten mi bude riesit o 30 rokov uplne iny stat, nie tento. a tym, ze exekutori odvadzali zrazky na svoje trovy najskor a na istinu minimum alebo vobec ma nemusi vobec stvat, pretoze zrazky isli, teda plnenie bolo, z tych kvant penazi, co mi postrhali uz musia byt istiny davno vyplatene. nie je moj problem, ze to exekutori robili v rozpore so zakonom. vsetko sa dalo riesit, keby boli moji veritelia sa so mnou ochotni dohodnut normalnym sposobom. mali by svoje peniaze. takto ich mohli mat, ale vdaka exekutorom ich nemali a teraz ich uz nebudu mat vobec.
a su dvaja veritelia, ktorym budem plnit dobrovolne. lebo mozem aj po bankrote dobrovolne plnit. ale ostatnym? nie. uz som zaplatila dost. nech si to narokuju u exekutorov, ktori ma ozbijali o prachy a jedine co vykonali, tak poslali mne dva listy a do prace jeden list. cela ich cinnost.
@mawka ľudské osudy sú častokrát ako cez kopirák ☹ na podateľni nič nevedeli vyhľadať,v infocentre tiež nič,že podania cpp nevidia..poslali ma na 2.posch 288,majú na konkurzy zvlášť kanceláriu,ale stránkové dni iba pondelok,streda, telefonicky ma tam prepojiť nevedia,som ulietana..a na dverách veľkým vyvážené okrem iného: prichystajte si dátum podania,to keby je pravdivé,tak som už po konaní ☹ takže pondelok..ak vôbec poschodím,a cpp dnes nestrankovy deň,šéfka ma zahlusi,ak to budem chcieť obiehať v pondelok 😂😭
@bebemaly tak toto je masaker. normalne by som uz asi urobila bordel a zacala podavat staznosti. nie je mozne, aby ti niekto zatajoval cislo podania alebo ta jednoducho zavadzal s datumom podania. zozbieraj posledne zvysky energie a buchni tam do stola v pondelok. ci na sude, ci v cpp. lebo toto je nemyslitelne ako s tebou hadzu
Zdravim Vas, pisal som do zdravotky a socialky ze na zaklade oddlzenia a uverejnenia v obchodnom vestniku chcem aby ma zmazali zo zoznamu dlznikov a zo Socialnej poistovne mi prisla takato odpoved.
Dobrý deň, na Vaše mailové podanie zo dňa 7.11.2017, ktoré nám bolo doručené 8.11.2017 , vo veci výmazu zo zoznamu dlžníkov Vám odpovedáme nasledovné:
Oddlžením pohľadávky nezanikajú, stávajú sa len voči dlžníkovi nevymáhateľné v rozsahu, v akom ho súd zbavil dlhov. Z uvedeného vyplýva, že aj po oddlžení naďalej odvádzateľ ostáva dlžníkom Sociálnej poisťovne a Sociálna poisťovňa je povinná ho uvádzať ako dlžníka v zozname dlžníkov. Žiadne úkony spojené s vymáhaním však voči nemu nebude realizovať.
Takze budeme tam svietit stale podla tohto co mi napisali.
@unitedmt mne toto napisala dovera s tym, ze az po ukonceni konkurzu ma zmazu zo zoznamu dlznikov.
a toto, cim sa ohana SP istu logiku ma, ale ide to proti vsetkemu, pretoze ak si raz oddlzeny a zbaveny dlhov, tak tam nemas co robit v zozname dlznikov. toto je presne to, o com som pisala, ze budu riesit a skusat a bude si s nimi clovek dopisovat este velmi dlho. mne napriklad klesol dlh v zozname dlznikov v socialnej poistovni. nejaky pohyb tam bol. bud si SP uvedomila, ze ide s kozou na trh a v skutocnosti som taky dlh nemala alebo odpisali nejaky dlh kvoli oddlzeniu alebo si prdol nejaky exekutor do gati a radsej poslal, co mi strhal a odvadzal sebe na trovy a nie tam, kam bolo treba. tak si vyber.
Vyhlásenie konkurzu u fyzickej osoby však
neznamená zánik pohľadávky.Tá sa vysporiada na základe zverejneného oznámenia o
zrušeníkonkurzu v Obchodnom vestníku. Zdravotná poisťovňasi po vyhlásení konkurzu
zákonným spôsobom prihlási svoju pohľadávkuprihláškouu správcu konkurznej podstaty.
Na základe uvedeného Vás k dnešnémudňuevidujeme v zozname dlžníkovna internete s
informáciou o plnom nároku na zdravotnú starostlivosť.
toto mi napisala dovera. cize po zruseni konkurzu..... aj mi to telefonicky potvrdili, ze az bude zverejnene ze konkurz je zruseny, potom ma vymazu. cize socialka skusa.

@tomino899 Ďalší expert.... čítaj aj pár strán dozatu... toto sme tu písali asi tri strany nazar...