Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@ivka0412 buzeruje ťa tu leda tak tento štát, banky, exekútori... Maruška keď ta nakope do zadku, to máš ako injekciu - bolí ale pomáha...😉
ešte mám dotaz, smerom k správcom vyvýjate nejaké aktivity - príklad: predalo sa auto za 1 300€ pred dvoma rokmi - treba to správcovi vysvetlovať, na čo boli použité tie peniaze, že na dlhy, na nájom / lebo by sme už boli bezdomovci/ atď.
nemôže mi to nejak uškodiť, že si to vysvetlí po svojom... šak čo ja viem, čo má v hlavičke? Dík za odpovede
@saintlaurent Ja som nechcela buzeraciu ale odpoveď.
@saintlaurent veď ale kým si bola zverejnená vo vestníku, tak sa zrážky vzťahovali na to obdobie. Mne až nasledujúca výplata šla čistá. Oddlzena som bola 31.8., zverejnená 8.9. a aj keď mi výplata šla 14.9., ešte mi prišla zrazená. Až októbrovú som mala čistú
@mawka OK, teraz mi právnik napísal, že to raz riešil, stanovisko bolo také, že to je posledná zrážka, ktorú môže vykonať, keďže ide o majetok, ktorý sa nadobudol pred vyhlásením konkurzu, keďže mzda sa vypláca mesačne pozadu.
Zaujimala by ma ta debata, co kdesi mala byt...pocuval to niekto? Ake novinky sa chystaju, dajte prosim vediet, dikes 😉
ale aj tak ma to sere🙂
@saintlaurent 😀 presneeeee .-D
@monikapetrzalka neviem kde si zobrala info, že bude nejaká debata o tom, že budeme niekde hovoriť o zmenách 😀 Na infovojne sa dnes hovorí o nevýhodách bankrotu ale Kristína tam drísta tak odveci, že s @mawka chystáme svoju reláciu, kde zhrnieme výhody a postup.
@marusia12 jaaj o nevyhodach? A co povedala? Pretlmocte nam trosku dakujem
@monikapetrzalka môžete si to vypočuť zo záznamu ale klasicky Kristína prvú hodinu varí z vody a druhú zaklína hadov. Strata času to počúvať. Nič podstatné.... relácia s @mawka bude mať iné grády. Nakúpte pivo a pukance...
@saintlaurent pi.i 😀 Mne dnes tiež cinkla výplata a to isté... tá ludra účtovníčka mi už ani telefón nedvíha... ale zajtra valím na pobočku a následuje jedno voňavé trestné a podnet na inšpektorát práce. Plus tie ludry spomenie v najbližšom vysielaní v rádiu... tieto naplaveniny z výhodu nám to tu serú...
@ivka0412 ako zhadzovať? Vieš čítať, Máš občiansky? Či si zbavená svojprávnosti? Prvú info o platbe si dostala pri podpise v CPP, druhú v Uznesení... a TY si si ani jedno neprečítala...že? Lebo inak by si tu neotravovala s tým, čo máš vedieť minimálne dvakrát. Normálne čakám, kedy sa tu niekto spýta na svoje vlastné meno.... a ani sa nečudujem, že sú ľudia v takej riti... zaslúžia si to... ako tu písala BeBEBE... kurnik neviem meno... vystihla to skvele... kto sral na svoje dlhy, serie aj na svoj bankrot.
@saintlaurent práve preto sa robí tá novela, lebo nie je v zákone presne stanovené, aký časový úsek musíš vysvetľovať svoje konanie. Uvádza sa tam, že v čase bezprostredne pred bankrotom alebo počas... a čo je pred? Dva dni alebo štyri???
Venované od srdca pani MARUSIA12 Vážená pani , z Vašich príspevkov je zrejmé že všetci tu prítomný okrem Vás sme nedokonalý , hlúpy alebo inak vadný . Dovolte mi jednu otázku keď ste táka akčná , dokonalá plná života ako je možné že ste sa dostali do takej životnej situácie ako sme sa dostali mi : Do Bankrotu ? Vážená Pani Marusia12 títo ľudia na tejto diskusii včetne mňa v živote zažili ponižovania a sarkazmu dosť tak nás nezaťažujte svojim pohŕdaním a povyšovaním sa . Bohužiaľ ste jedna z nás Zbankrotovaná nieste onič viac ani onič menej tak sa nesprávajte ako milionárska, zdutá panička alebo lepšie povedané slovníkom Cuky -Luky Vy Rakúska celebrita.
@marusia12 Vôbec to v Uznesení nepíše, že kedy má byť prvá splátka zaplatená. Asi si mala nejaké špeciálne uznesenie pre vyšších súdnych úradníkov, ktorí nevedia čítať a len hrešia a nadávajú. (úroveň hojdacie koníka). Na tvojom mieste by som sa neschválila, že si vyššia súdna úradníčka, lebo tým akurát dehonostujes toto povolanie. Takže napíš mi presne v ktorom bode uznesenia si to Ty mala napísané, že kedy má byť zaplatená prvá splátka centrumu právnej pomoci v sume 14eur. A na rozdiel od Teba ja aj reálne riešim veci na súde a nepíšem tu len dristy a samé urážky a nepovyšujem sa nad ostatných, ako niekto co na to nemá IQ
@marusia12 A občiansky asi nemáš Ty lebo také obrázky z vulgarizmami skôr dávajú deti stredoškoláci. A nie normálny dospelí ľudia. Fuuuuj!! A nehadz všetkých ľudí čo išli do bankrotu do jedného vreca. Každý máme iný osud,aj problémy. A series Ty a nie ja!!! To je vyjadrovanie Vysiej súdnej uradnicky. HANBA.
Ahojte,viaceri tu pisali,ze maju dlhy,ale veritelia otalaju s podanim zaloby na sud a tym padom spustenim procesu,ktory vedie k exekucii.Radsej volaju a snazia sa vyckavat,z mojho pohladu pozru katasterportal,ked tam nema dlznik ziadnu nehnutelnost,predpokladaju,ze nema ziadny majetok.Na socialnej poistovni overia,ze nie je zamestany,na zivnostenskom overia,ze nema zivnost,preto sa do exekucie nehrnu,cakaju,kym sa zamestna,aby potom uplatnovali zrazky zo mzdy na zaklade podpisanej Dohody o zrazkach alebo potom sa spusti exekucia.Aj pre toto je novela zakona,aby ludia zacali normalne fungovat a legalne pracovat.Ale samotna otazka:Mate skusenost,ze zdravotna poistovna toto netobi a exekucia sa spusti skor?Viem,ze to posobi troska blbo,ale bohuzial,ked ta exekucia je podmienka bankrotu.A co ma clovek robit?Donekonecna mat zrazky zo mzdy?Dakujem za odpoved.
@ivka0412 dobrý deň, tie obrázky pre stredoškolákov sem dávam ja, dovolím si povedať že - no a, mňa to baví🙂
taktiež vám sem môžem prefotiť splátkový kalendár, ktorý musíte mať aj vy!
na to, že ho máte, stavím zbytok svojej októbrovej výplaty...
@vil311 vážený pane, pri všetkej úcte, ak prezentuje Váš intelekt Cuky - Luky -OMG🙏
@saintlaurent mne účtovníčka povedala že zastavuje všetky zrážky na základe oddlzena a mám pre ňu aj potvrdenie o oddlzeni od správkyne kde jej píše že sa zastavujú všetky exekúcie.

Ja sa valím v pondelok co CPP 😀 Dodnes mi neoznámili, že som oddĺžená 😀 Najhoršie je, že ten zoznam, čo sme tam vypisovali veriteľov... si oni svojvoľne skrátili na 8 kusov a fyzické osoby tam nedali vôbec..... takže na toto si zvlášť dávajte pozor. Toto je jeden z dôvodov neskoršieho napadnutia oddĺženia pre nepoctivý zámer. Hoci by sa na súde predpokladááááám, muselo dokazovať, čo ste do CPP písali... bože to je bordel celý tento slovakistan.