Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
caute,
mne zacali zo sudu chodit odpovede na zastavenie exekucii. tri mi prisli take, kde sa vyjadril sud, ze zanikli automaticky. a dnes som prevzala tri, ktore zastavil sud. s tym, ze pri dvoch je Opravneny povinny uhradit trovy exekucie - kde neviem, kto je v tomto pripade opravneny. a pri jednej nepriznal sud trovy exekucie. tak ja neviem. sak som z toho blba.
a lehoty: 26.9. sla na sud ziadost o zastavenie exekucii. prva odpoved mi prisla az v novembri, minuly tyzden. na adresu mojho trvaleho bydliska, aktualneho. tie dnesne tri vyjadrenia mi prisli na adresu mojich rodicov, kde trvale bydlisko nemam uz 5 rokov. akoze...... takouto rychlostou a bordelom ocakavam, ze sudy sa budu vyjadrovat k zastaveniu exekucii este asi dva roky. moje nervy...
@mawka opravneny je clovek, firma, kto ziadal o vykonanie exekucie, povinny je dlzik
@marusia12 joooj či len stále kričíš a kričíš 😀 😀
...a si predstav, že som podávala aj sťažnosť na exekútora na komoru...
kočka, to že reagujem v tejto skupine ale neznamená automaticky to, že budem všetko čo som kedy urobila zverejńovat na verejnosť...vykonávam aj dobré skutky a nezverejňujem ich...
zjavne si nepochopila o čom som hovorila, tak nechajme tak....
jedine na čom sa zhodneme je to, že som ti napísala, že máš viniť tento štát a nie tú mzdárku....nie je mzdárka ako mzdárka a keď sme už v debate o tom, že si bola novinárka, alebo si inde písala že aj súdna tajomníčka , tak ťa tiež nehádžeme do jedno vreca a nehundreme na všetky novinárky a úradníčky súdu....či?
len som ti chcela ukázať aj druhú stranu karty s ktorými všetci v tomto štáte hráme a záleží len na tom, na ktorú stranu je práve k nám otočená....
Odporúčam vypočuť reláciu o exekúciách a rovnako i osobných bankrotoch z dňa 9.11. 2017 z archívu Infovojny. Link tu:http://www.infovojna.sk/archiv/informacna-vojna
@marusia12
počuj moja zlatá...žiadne bludy som tu nedala...to že si patrila medzi prvú várku čo šli cez tento konkurz rýchlo pre málo záujemcov neznamená automaticky, že aj terajšie žiadosti idú tak rýchlo.....
známy bol úplne ale úplne medzi prvými čo šiel týmto konkurzom a bol rýchlejšie vybavený ako si bola ty....
ja som v KE a momentálne stíhajú cca tých 3-6 mesiacov - záleží od prípadu aký dostane pracovník...až pôjdeš víriť prach najbližšie u Vás na CPP, tak skús tam hodiť otázku do pléna, koľko momentále reálne trvá kým podajú návrh na súd u Vás....
Rozhodnutia o zastupovaní momentálne v KE vydávajú naozaj skoro na ten 30tý deň a záujemcov je toľko, že usporadúvajú v stanovené dni presne v každú celú hodinu prednášku k tomuto zákonu....
a dýchaj poriadne dievča 😀 nebudeš potom vedieť toľko štekať okolo seba 😀 😀

Dobrý deň, chcem sa spýtať...
Je tu niekto kto už úspešne absolvoval osobný bankrot? Myslím celý proces aj rozhodnutím. Čítam vaše recenzie a stále sa nemôžem dozvedieť či už niekto má od súdu právoplatné rozhodnutie. Ďakujem za info...
@janka456janka a naháňaš ich, alebo len trpezlivo čakáš?
akú lehotu podania na súd ti povedali keď schválili zastupovanie?
@nifido a mamke od toho konca júla chodia nejaké zásielky ešte? - myslím na bývalé dlhy
sťahovali jej ešte niekto niečo? alebo mali snahu sťahovať?
odblokovanie účtov? ako dlho jej trvalo?
bombardujem ťa, ospravedlňujem sa za to, ale tak vieš, sme zvedavé tie, čo tým práve prechádzame a lepšie raz počuť realitu, ako 100x čítať fikciu 😀 😀
@nifido no ja sa pýtam preto, lebo mne v KE povedali že cca 3 mesiace, ale tak mi to hovorila, že som jej povedal že nepotrebujem aby ma nejako čičíkala, ale nech mi rovno povie nejakú naozaj reálnu lehotu...a povedala mi, že im to teraz trvá tých 4-6 mesiacov, podľa toho koľko záujemcov chodí na tie školenia a podania nové čo im prichádzajú....
....oni majú aj iné prípady právneho zastúpenia ako sú bankroty....stačí že im príde do poradia človek s nejakým zložitým právnym sporom a už ten zamestnanec sa dostáva do sklzu s bankrotmi.....
Marusia 12 ak chceš mať účet v AT, musíš mať tam trvalý pobyt, alebo prechodný pobyt. Inak si tam účet nezaložíš. Jedine si tam môžeš xaoožiť vkladnú knižku 😉
@kicilanka Som rada, že si konečne môžem vyložiť nohy a že za mňa bude dávať reáááálne rady niekto, kto tým už prešiel a evidentne to má naštudované 😀 Vďakaaa, že si tu túto zodpovednú úlohu prebrala a ja si teda idem žiť svoj úbohý život. A ty čakaj toho pol roka čo si tu splietala, lebo to vôbec nie je pravda... ani v KE. Možno to povedali tebe, ale realita taká nie je. Stačí, ak si v KE pozrieš ako rýchlo vyhlasujú oddĺženie a aká je lehota zo zákona. Či má niekto niečoho veľa neznamená, že nemusí dodržiavať zákony.
Rovnako tak máš nulové informácie o tom, čo reálne následuje po oddĺžení. S tým čo sa deje sme nerátali... teda tie, ktoré tým prešli a vidíme, že jeden papier zo súdu je len začiatok a čaká nás ešte minimálne pol roka práce, kým to bude v suchu.
Odpisovať mi nemusíš, aj tak to už čítať nebudem a ani reagovať na to nebudem... stratila som totiž záujem radiť dookola ovciam, ktoré sa tu pýtajú stále dookola to isté. Môj život je omnoho krajší bez týchto diskusií a vám tu bude lepšie, keď si tu svoje maličké egá budete hladkať navzájom vo vašej intelektovej rovine...
Jediný prínos to malo.... získala som tu skvelú kamošku @mawka, pre ktorú až tak otravná asi nie som... :-d
Zvyšku, ktorým som pomáhala cez SS samozrejme poradím ako ďalej... keďže odborníčkia kicilanka o tom nemá ani šanju, lebo sama tým ešte neprešla, ale rady rozdáva 😀 Častokrát síce hodne mimo mísu, ale šak nevadí...
Termín vysielania v rádiu k téme oddĺženia Vám sem potom hodíme.... ČAUTEEEEE
@kicilanka lehota nieje zakonom stanovena. a povedali mi ze tak za 2 mesiace by to malo byt. a ako ich mam nahanat? bola som tam 5x a volala asi 8x a povedali ze idu podla poradia
Panebože, toto je niečo...
no ale tak počuj: každého tu poúčaš v tom, že si má čítať príspevky vopred na stránkach...ale zjavne si si TY NEprečítala ani tie z dneska........
lebo keby áno, tak TAM sa jasne dozvieš, aké LEHOTY reálne ženy mali a majú a najmä v KE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
takže sa teraz do mňa neobúvaj, JA nemám záujem preberať žiadnu TVOJU úlohu v tejto diskusii!!!! aj keď si sa do role všeobecne znalej pasovala práve ty....
ja sa tu nevydávam za znalú, ale čítam kompletne všetky komentáre (a nie len tu na MK)..nevychvaľujem sa tým, že kde všade som robila a čo všetko, ale ťa usiťujem že som presvedčená že mám viac skúseností v oblasti práva ako ty.....ale nevyvyšujem sa a neurážam.....
Ja som sa tu najprv v TEJTO diskusii dočítala o lehotách aké majú ľudia a následne som sa OSOBNE pýtala v CPP na lehoty...a posunula som info, akú som dostala, ktoré zhodou okolností korešpondovala s tým čo som čítala tu...Následne som si dala námahu a prečítala som si prvých STRÁN tejto diskusie a dali mi odpovede baby, ktoré boli v tejto diskusii skôr ako ty a vedia reálne o lehotách.....
TY si teraz prešla konkurzom, ideš sa zamestnať...ale poviem ti, že ti naozaj VEĽMI silno držím palce, aby s tvojou hašterivou povahou si sa niekde aj udržala...samozrejme pokiaľ si len TU neventiluješ niečo čo v reálnom živote vôbec nepraktizuješ......
zabúdaš na základné pravidlá: ŽI a nechaj ŽIŤ
nevyvyšuj sa, lebo môžeš byť veľmi ponížený
vesmír je v pohybe a to čo dneska platilo ráno, už večer nemusí.....
držím ti palce v tvojom živote, aby si vedela byť šťastná aj bez toho, aby si ľudí musela zhadzovať, ponižovať a urážať.......
Dávam do pozornosti:
ak máte niekto DRUŽSTEVNÝ BYT na seba a idete do konkurzu - mám info k tejto veci 🙂
Tak kľudne mi píšte IP, dám info k tomu 🙂

Inak zabudol som aj napisat ze som sa spravcu pytal na neprebratie zasielky u veritela fyzickej osoby. Tak je to tak ze aj ked ju nepreberie berie sa ako prebrata a keby sa neskorsie aj ozval tak to sice moze dat na sud pretoze za 1. To je jeho chyba ze neprebral a za 2. Nevznikla mu ziadna skoda nakolko sa neprerozdeloval ziaden majetok.
A musim potvrdit aj slova.Marusie aj mne spravca povedal ze konecne tam ma niekoho kto to ma vsetko nastudovane a vie co robi lebo niektori ludia co mu tam chodia ze to je otras im nieco vysvetlit.