icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

katka48
16. nov 2017

@kicilanka
a nemozu to brat ako nekaly zamer s tym vydedenim ? ze si to osetrila pred bankrotom ?

majanet
16. nov 2017

Katka48, nie nemozu...je to majetok tvojich rodicov...nie tvoj, teda si snim mozu urobit co chcu....aj rozdat chudobe napr. ;) je to ich vola..

monikapetrzalka
16. nov 2017

Aky je rozdiel pre ucely konkurzu ked s clovek vzda dedicstva, resp.ho odmietne, alebo ho pred notarom vydedia? Nie je ten umysel pri vsetkych zhodny? Ci preco sa nemoze clovek jednoducho v pripade, ze by mal nieco dedit, jednoducho len vzdat dedicstva? Je to problem?

bebemaly
16. nov 2017

@ivka0412 ktorý súd, ba 1 som čakala na rozhodnutie presne mesiac a deň, a dalších 7 dní im trvalo dokým som bola vo vestníku, čiže to je ešte časúúúúú, žiaľ. ☹

loginexistuje
16. nov 2017

@monikapetrzalka ak je osoba vydedená tak ona to neovplyvni lebo to je prejavenie vole porucitela.

a teda nemoze sa to brat ako nepoctivy zamer 🙂

ivka0412
16. nov 2017

@bebemaly Súd Prešov.Mojmu mm podávali na súd o 5dní pred domnou. A už je aj vo vestníku. A ja nič. Tak uvidíme

katka48
16. nov 2017

a ako sa hladate v tom vestniku ?

ivka0412
16. nov 2017

@katka48

https://ru.justice.sk/ru-verejnost-web/pages/se...

Na ľavo je Oddlženie - Konkurz to potvrdiť
a podtým je Okresný súd....
Alebo hore je napísané konania a tam napíšeš svoje meno.

tatiana1881
16. nov 2017

Prislo niekomu uz zo sudu rozhodnutie- rozsudok? Od septembra som oddlžena ale strhaju mi stale z výplaty pretože nemám rozsudok..😣

katka48
16. nov 2017

@ivka0412 dakujem

katka48
16. nov 2017

este by som sa chcela opytat , aktivovala som si stary ucet , no stale mi tam svietia po oddlzeni minusove polozky . ako to riesit ? dakujem

draik
16. nov 2017

@tatiana1881
Exekúcie sa prerušujú zo zákona zverejnením konkurz v Obchodnom vestníku. Od tohto momentu nie je možné vykonávať zrážky, inak sa zamestnávateľ dopúšťa nevyplatenia mzdy, za čo sa vystavuje hrozbe trestného stíhania.

§ 167f Exekučné konania a obdobné vykonávacie konania
(1) Na majetok podliehajúci konkurzu nemožno počas konkurzu začať ani viesť exekučné konanie alebo obdobné vykonávacie konanie.
(3) Vyhlásením konkurzu sa začína konkurz. Konkurz sa považuje za vyhlásený zverejnením rozhodnutia o vyhlásení konkurzu v Obchodnom vestníku.

zuzanka7117
16. nov 2017

@kicilanka toto je napísané ako prvy zapis v obchodnom vestniku pri vyhlásení oddlženia

tatiana1881
16. nov 2017

@draik ďakujem 😉

kicilanka
16. nov 2017

@katka48 POZOR, nie ja som ošetrila pred konkurzom to vydedenie...

Moja mama si chráni svoj majetok po svojej smrti tým, že ma vydedila........inak by na to doplatili moji súrodenci.....
Kým (pán boh zavaruj) moja mama neumrie, nikto, len ona a notár a ja vieme, že ma vydedila......

kicilanka
16. nov 2017

@monikapetrzalka
Monika na predchádzajúcej strane som dala znenia zákonov a výklady a tam máš uvedené ako je to s dedičstvom.....

kicilanka
16. nov 2017

@zuzanka7117
Zuzka, takže v tom čo si mi teraz tu dala - to viem - to je len presný prepis zákona...toho zákona čo som ja na predchádzajúcej strane dala len výťah podstatných faktov....súd je povinný poučiť každého a používa na to citácie príslušných zákonov...

V zmysle toho však platí, že minimálne 1/2 dedičstva máš dať len počas konkurzného konania....ošetrujú to aj ďalšie § Zákona a konkurze a reštrukturizácii....je tam síce aj veta, že sa môžeš vzdať dedičstva so súhlasom správcu (podľa mňa nereálne a nie je nikde upravené ďalšími § že kedy správca musí/mal by súhlasiť)

je tam len jeden odstavec týkajúci sa dedičstva prípadného a to som uviedla na predchádzajúcej strane.....

som sa tak nádejala, že máš niečo iné, že mi niečo ušlo...

vďaka za ochotu....

kicilanka
16. nov 2017

@katka48 myslím 2-3 strany späť popísali ľudia ako dopadli s účtami po konkurze...ale kým nemáš rozhodnutie - nie si vo vestníku, nevieš dokladovať oddlženie ☹

kicilanka
16. nov 2017

@draik
ty si aj v skupine právnikov - ako si uzrozumený ty - čo sa týka toho dedičstva v období od ukončenia (zastavenia) konkurzného konania do 6 rokov kedy môžu veritelia napadnúť nekalý úmysel?

saintlaurent
Odpoveď bola odstránená
zuzanka7117
16. nov 2017

@kicilanka ano ja som to presne tak isto pochopila.....toto je presne ten dodatok, ci poucenie, co sa tu spominalo na predchadzajucej strane. A presne ako pises, je to tak cast zo zakona

majanet
16. nov 2017

Ludia, radio Regina stred...teraz hned, hovoria o OB....101,5

kicilanka
16. nov 2017

takže dôvod vydedenia môjho je, že trvalo vediem neusporiadaný život - do toho spadajú exekúcie
poplatok je 80€ či za závet, alebo vydedenie....

aby ste sa vyhli prípadným problémom v budúcnosti, určite treba obetovať tých 80€ a ísť k tomu notárovi a nie doma to látať cez rôzne vzory a tlačivá.......

závet a vydedenie sa dá kedykoľvek zmeniť, alebo zrušiť.....

sticker
kicilanka
16. nov 2017

Takže kto ste počúvali Regínu teraz??????

Som povinná ponúknuť polovičku svojho dedičtva (opravila ma ten pán JUDr. že správca za mňa a nie ja...) LEN počas TRVANIA KONKURZU!!!!!!!!!

akonáhle je konkurz vyhlásený za ukončený z dôvodu nemajetnosti, už NIE SOM povinná nikomu nič dávať, lebo som zbavená svojich dlhov!!!!

verím, že to bude potom aj v archíve pre tých čo stále tápu 🙂

sticker
mataklinec
16. nov 2017

@draik no nie je to tak v reálnom živote... 24.8.2017 bolo vydané v obchodnom vestníku ukončenie môjho konkurzu... Vtedy som sa veľmi tešila avšak asi priskoro. Do dnešného dňa mám zrážky zo mzdy a zablokovaný účet... Nič sa nevyriešilo. .. nemám žiadny doklad o oddlzeni iba ten vo vestníku.. a kamkoľvek sa obrátim nikto mi nevie pomôcť... Ani CPP ani správca ani exekutor ani súd... Je to začarovaný kruh v ktorom sa vyhovárajú jeden na druhého.... Už neverím ničomu...😔

mataklinec
16. nov 2017

@tatiana1881 ahoj ja od augusta a presne to mám tak isto ako ty ....

dankagirl
16. nov 2017

Prosím Vás ,dlh v sociálnej v sociálnej poisťovni nespadá pod odloženie ?!

draik
16. nov 2017

@kicilanka
Počas oddlženia. Nepoctivý zámer sa preukazuje len pri oddlžení, pričom trvanie konkurzu upravuje zákon.

draik
16. nov 2017

@mataklinec
Ustanovenia som uviedol, treba sa brániť. Je síce pravda, že konkurzné právo prešlo zásadnou zmeniu, ale vždy platí klasické heslo, že neznalosť zákona neospravedlňuje.

draik
16. nov 2017

@dankagirl
Spadá.