icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

kicilanka
16. nov 2017

Ouuu tak som sa dozvedela novinku - ak máte dlhy ako zamestnávateľ voči Sociálnej Poisťovni, Zdravotným poisťovniam a Daňovému úradu (aj zamestnancovi) tak tie sa neoddlžujú!!!

Nepripravuje sa žiadna novelizácia tohto zákona, robili sa teraz zmeny v ňom, ale týkali sa odsúdených ľudí.........

sticker
kicilanka
16. nov 2017

@draik
@dankagirl ,

pozor - túto otázku som položila ako poslednú v tej diskusii...
len ako súkromná osoba - to spadá pod oddlženie - teda dlhy za mňa ako sa SZČO ale nie za mňa ako za zamsetnávateľa ☹ ...

nevadí, to už doklepem nejako 😀

kicilanka
16. nov 2017

toto citoval ten JUDr v relácii ako odpoveď, prečo dedenie je rizikové len počas konkurzu a nie po jeho ukončení pre nemajetnosť....

(1) Konkurzu podlieha
a) majetok, ktorý patril úpadcovi v čase vyhlásenia konkurzu,
b) majetok, ktorý úpadca nadobudol počas konkurzu,

kedže dedičstvo získam po , tak nepatrí do majetku a teda nedávam potom už nikomu 🙂

mataklinec
16. nov 2017

@draik ako sa mám brániť....

draik
16. nov 2017

@mataklinec
Citácie som uviedol, stačí napísať zamestnávateľovi list. Prípadne aj podať trestné oznámenie pre nevyplatenie mzdy.

emer1
17. nov 2017

@mataklinec Ja som poslala paradny list a k tomu uznesenie exekutorovi a ten zamestnavatelovi a do tyzdna bola exekucia zastavana. Len problem mam s vymahacskou firmou MCGA ti pisu a volaju stale a nerespektuje nic ani uznesenie, ktore som im poslala.

monikapetrzalka
17. nov 2017

@mataklinec ved chod na sud a pytaj si to uznesenie, ci aky je problem? A na zaklade toho uznesenia napis na prislusne sudy ziadosti o zastavenie exekucii..ci je s tym problem daky?

kicilanka
17. nov 2017

@emer1 v tomto prípade by som podala už trestné oznámenie za prenasledovanie, obťažovanie a vyhrážanie 😀

sticker
emer1
17. nov 2017

@kicilanka Ano to mam aj v plane urobit, uz ma zacinaju poriadne srat s prepacenim, pretoze vsetci to respektuju len nie nejaka advokatska spolocnost

emer1
17. nov 2017

monikapetrzalka uznesenie si stiahnes aj z netu na stranke register upadcov

kicilanka
17. nov 2017

@emer1 presne tak 🙂 je všeobecne málo povedomia o tom procese medzi ľuďmi....

čo ti poviem, ak moja mama mi dneska hovorí, že počúvala tiež tú reláciu včera o osobnom bankrote...ani nehovorím, že ma nespoznala podľa hlasu že to ja som tam volala 2x 😀 😀 , ale ide ma presviedčať, že konkurz a osobný bankrot sú úplne iné veci...a riešime to v rodine už do mája pritom 😀...čiže sa nás to priamo týka a nie sme nejaká rodina že mentálne "slabá"

smutné je, že o mnohých veciach nevie ani advokátska spoločnosť a exekútori a úradníci na štátnych úradoch....

....ale po tom čo som sa dozvedela včera, už sa ani nečudujem...skomplikovali všetkým týmto vymenovaným veľmi život s novým exekúčnym zákonom...topia sa v tom brutálne a jediné pozitívum je, že počet nových podaných exekúcií na súd za posledné mesiace klesol z 10000 kusov na 500... 😀 😀 😀,

... že exekútori vyššieho veku idú radšej do dôchodku ako by mali nový zákon aplikovať 😀 😀 a momentálne nejako predbežne hrozí, že bude "žalostne" málo exekútorov 😀 😀

sticker
polaa
17. nov 2017

@kicilanka mne v archíve ukáže len do 20:00 hod. Môžete prosím Vás tu dať link? Ak sa dá dať 😉 Ďakujem veľmi pekne 😉😊☺

kicilanka
17. nov 2017

@polaa no ja ani nevidím nikde na stránke archív...tak neviem kde by som to mala hľadať ☹

možno niekto vie....

polaa
17. nov 2017

https://www.rtvs.sk/radio/program?date=2017-11-16

Zrejme to ešte nie je načítané 🤔🤔🤔

sticker
kicilanka
17. nov 2017

@polaa tak to vyzerá...

katkavan
17. nov 2017

otazocka,lehota 30 dni,od dna podania ziadosti,ze klienta vybrali do oddlzenia sa dodrziava? mam znamu,ktora caka na odpoved uz cca 45 den....

kicilanka
17. nov 2017

@katkavan
lehota na Vyjadrenie či CPP bude zastupovať žiadateľa pred súdom je zo zákona 30 dní ....lehota začína plynúť nasledujúci deň po predložení kompletnej dokumentácie...ak niečo chýba, nie je kompletné, sú nejasnosti, nie je niečo vyplnené, tak lehota 30 dni pre CPP neplynie ešte....

nie je to lehota že ho vybrali do oddlženia - je to lehota na oznámenie, že ho budú zastupovať vo veci o ktorú požiadal CPP na zastupovanie pred súdom...

CPP rieši veľmi veľa rôznych vecí - právnych...aj rozvody, zverenie detí, žiadosti o zastavenie exekúcií, súdne zastupovanie v občianskych a obchodných sporoch, rozdelenia BSM, odobratie dieťaťa, vrátenie dieťaťa z ústavnej starostlivosti a veľa iného........

katkavan
17. nov 2017

@kicilanka dakujem.
jedna sa o oddlzenie. vsetky papiere by mala mat kompletne. Uistili ju,ze do 30 dni sa jej ozvu...

kicilanka
17. nov 2017

@katkavan tak tam treba zavolať, majú zo zákona lehotu 30 dní...takže musia bud dať oznámenie o prerušení konania, alebo zamietavé stanovisko, alebo zastupovanie.....
dali ste si poslať poštou rozhodnutie o zastúpení, alebo že si prídete osobne?

katkavan
18. nov 2017

Mali by poslat postou

kicilanka
18. nov 2017

@katkavan tak možno v tom je problém...možno aj poslali a niekde je na pošte založené a kamarátka o tom ani nevie..veď nech zavolá na CPP, lebo 30 dňová zákonná lehota uplynula....

katkavan
18. nov 2017

Vdaka za radu;)

monikapetrzalka
18. nov 2017

Je tu niekto, komu prislo niekedy v septembri/oktobri z CPP, ze Vas budu zastupovat, a uz Vam oznamili, ze podali uz navrh na sud? Alebo tym, ktorych teraz podavaju su z akeho mesiaca? Poprosim info u koho je to aktualne a caka, ze sa uz pomaly objavi vo Vestniku, v akom mesiaci Vam prislo z CPP, ze Vas budu zastupovat? Dakujem

nifido
18. nov 2017

@monikapetrzalka koniec jula rozhodnutie 6.11 podali na sud a cakam vo vestniku zatial niesom Košice

kicilanka
18. nov 2017

@monikapetrzalka ak si pozrieš cca 2-4 strany späť, tam mi opovedali baby a cca to je momentálne priemerne 3,5 mesiaca od rozhodnutia po podanie na súd ...

saintlaurent
Odpoveď bola odstránená
kicilanka
Odpoveď bola odstránená
marusia12
Odpoveď bola odstránená
marusia12
18. nov 2017

@monikapetrzalka moje podali 5.10. a uz som v prvej polovici bonkurzu 🙂 oleeeeee

marusia12
Odpoveď bola odstránená