Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
takže ešte raz, nemám za potreby nikoho viesť iným ako zákonným smerom vo veci konkurzného konania a to oddĺžením....
ak neštudujete zákony, tak sa k tomu radšej nevyjadrujte a ak tvrdíte že nemám pravdu, citujte mi zákony...
Neustále totiž spájate 2 podstaty a to skúmanie poctivého zámeru súdom (ex-ante) a nepoctivý (ex-post) a v zmysel ZKR sú to rozdielne inštitúty....
1. iná je zákonná povinnosť súdu vyhodnotiť poctivý zámer
2. iná je povinnosť súdu skúmať nepoctivý zámer (výhradne na návrh veriteľa a inej osoby (!) - ani jeden z vás túto skutočnosť neuviedol túto možnosť )
takže k bodu 1. nakoľko sa snažíte spochybniť moje príspevky a svojimi dez-informáciami (bez zákonného podloženia) môžete uškodiť osobám v tejto diskusii:
Pri posudzovaní poctivého zámeru dlžníka bude súd prihliadať aj na minulosť a súčasný stav a status dlžníka, pričom bude prísnejšie posudzovať poctivý zámer dlžníkov s osobitnými životnými skúsenosťami (napríklad ak disponovali väčším majetkom, mali skúsenosti s podnikaním, pôsobili ako vedúci zamestnanci a podobne) a miernejšie posudzovať poctivý zámer dlžníkov, ktorí dosiahli iba základné vzdelanie, sú v dôchodkovom veku, majú vážne zdravotné problémy, prípadne majú iným spôsobom sťažené uplatnenie v spoločnosti.
Možno predpokladať, že posudzovanie poctivého zámeru dlžníkov bude z veľkej časti ponechané na rozhodovaciu prax súdov, keďže príslušné ustanovenia Zákona o konkurze a reštrukturalizácií správne smerujú k tomu, aby sa každý konkrétny prípad riešil osobitne, podľa okolností konkrétneho prípadu.
@kicilanka mne je v tom jasno,ty to tu rozpisuješ tak že sa nevedia z toho vyznať. Prv si to tak vysvetlila že súd neoddĺži ak mala majetok v priebehu 3rokov. Nato som ti odpísal že je to blbosť. A nepísal som nič také že to súd v priebehu 15dní nerieši čo s majetkom robila. Jediné že to môžu napadnúť ako nepoctivý zámer. Dá sa to aj výstižnejšie napísať,netreba komplikovane rozpisovať,veď si prečítaj posebe. 😉
@kicilanka stala sa steba právnička. Tak len raď, ale tak aby to ľudia pochopili,tým že sem kopíruješ kúsky zo zákona neznamená že si to aj vysvetlila. Kto má záujem naštudovať celý zákon tak si to prečíta na webe napr. Zakonypreludi.sk tam má všetko. Tu si radíme navzájom a nie kopírujeme. Skúsenosť je často iná ako na papieri. Ak sa ti nepáči moja odpoveď tak mi to napíš v SS a nie tu zaplňovať fórum kopírovaním. Ďakujem, nereaguj prosím!
Nejak sa tu strácate... opäť. Aj toto je dalsím dôvodom na urýchlenu zmenu zákona o bankrote.... lebo aký časový úsek je na preverenie nepoctivého zámeru pred podaním? Týždeň, dva? Mesiac? A ako chcú dokazovať samotný nepoctivý zámer? Tiež tam nie je definované presne. Čiže toto prvé kolo bankrotov je babrácke vďaka zákonu, cez ktorý to ide. Kamoška predala byt pred rokom, podala bankrot a presla.... správkyna sa nijak nevedela dostať do katastra, lebo ze je tam dlhodobá chyba, ktorá ich pustí vidieť len mesiac dozadu. Rovnako tak sa tam teda nedostalo ani CPP. Takže nedotiahnutý zákon, ale pre nás prvých veľmi výhodný. Kto pozorne počúval, čo sme tu hovorili iste bude vedieť reagovať, ak mu niekto bankrot napadne pre nepoctivý zámer.... a preto som vám častokrát hovorila, aby ste si niektoré úseky kopírovali, že sa vám to bude hodiť.
@wapman noooo, ja som predpokladala, ze tie rady sú tu na to, ze sme to už prešli a teda radíme ďalším, ako budú postupovať aj oni. Nikde sa napr. nepíše o tom, ako zastavovať následne exekúcie a hlavne ktoré áno a ktoré nie. To sme sa dozvedeli tiež až po návšteve správcu. Takže ďalšie papierovačky.
Znenie zákona mi tu nikto hádzať nemusí.... v reále to ide aj tak inak, čoho sme svedkami pri viacerých, čo tým prechádzajú. U niekoho to platí a u niekoho nie.
@kicilanka zas radíš blbosti. Súd nič neskúma.... na súd už príde spracovaná žiadosť z CPP, tam to skúmajú. A až to vyskúmajú, dostaneš dohodu o splátkach a si za vodou. To ti hovorím ako súkromnú info, ktorú som aj ja dostala súkromne. Súd už len dostane papiere, prepíše údaje do predpripravených rozhodnutí a je to. Pochopila?
@monikapetrzalka
@annazam Ja som to písala.... hovorila to moja správkyňa, že mali sedenie k tomu a tam že správcovia ešte brali výplaty a až tam sa dozvedeli, že to nesmú. Čiže zákon si vykladá každý po svojom. ďalší dôvod zmeny zákona.
nebudem sa ja tu vami dohadovať, vy si riešte ako chcete 😀
našla som vám tú reláciu čo bežala na Regíne - vyjadruje sa konkrétne k tomu JUDr. Matin Ivanič - riaditeľ CPP v BB
každý nech si urobí názor sám....nech si z toho zoberie čo chce...
diskusia je o diskusii a nie o tom, kto ste v akom štádiu priebehu konania.....
ak si myslíte, že zákon sa bude meniť celkovo - omyl....

@kicilanka neviem čo tu zas píšeš z cesty.
Vyjadrenie: zákon sa bude meniť celkovo.... to je ako????? Že urobia nový v inom znení, teda vlastne bude úplne iný a o niečom inom? Ahaaaaa
Reginu a pána Ivaniča tu polovica dievčať hravo strčí do vrecka. Ty si vypočuj posledné reláciu s p. Harabinom, ktorý je mimochodom zakladateľom CPP a tam sa diskutovalo o kvalite CPP pracovníkov. Ja som tiež videla reláciu s pani v ZA.... a tiež nič moc. Zostane to tak dovtedy, kým sa tam bude zamestnávať po známosti, rovnako ako zapisovateľky na súdoch.... jedna veľká katastrofa.
To, že si mala podpísanú pred preskúmaním sa chváliš alebo len chceš zaujať? Je mi to nejak jedno... v princípe asi u teba nebolo čo preskúmavať.
Takže chápem a tlieskam. Ide z tvojim príspevkov veľká úbohosť a nulová skúsenosť. Keby si aspoň mala reálne skúsenosti s viacerými, ktorým si pomohla, len ako vidím, bude to celé trochu inak. No, tak pekný deň a čau...
Za ako dlho po oddlzeni sa Vam ozval spravca? Som mu volala a je stale obsadeny ..pisala e- mail nic...nezaujem..On sa mi ozve sam napokon ??
@kicilanka aj ja som mala dohodu podpísanú predtým, než mi prišlo vyjadrenie o zastupovaní 😉 no a čo?
Či sa ti to páči alebo nie, teraz baby majú pravdu. Jedna vec sú zákony - kopírovať ich vie každý, ale vyložiť ich majú problém aj ľudia od fachu. Prax pri oddlzeni je úplne o inom a všade o inom a nekončiaca vyhlásením v ov.
A čo sa týka správcu, kocky, ja som také niečo ako popieranie pohľadávok ani nemala.
@emer1 Môjmu mm sa ozval po 2a pol týždňu. Prišiel mu list čo treba doniesť (na celú stranu,čo všetko treba a je toho dosť!!!). V pondelok ide uvidíme čo a ako. Ja som oddlzena vo vestníku ešte nie. Tak som zvedavá čo všetko bude treba. Ja mam správcu cca 90km od bydliska. Môj mm rovno pod nosom. Xi
Správca sa má prvý ozvať.
@marusia12 to znamena, ze ked nesmu, uz neberu z vyplaty? Ci este stale sa mozu najst vynimky? To asi netusis ze? Lebo clovek sa strasie exekucnych zrazok a nastupia zrazky spravcu, len pre jeho nevedomost...hruza toto...a ked sa clovek bude branit ma sancu uspiet? Lebo nikto netusi aky spravca ho caka, ci preskoleny, alebo s dakymi nevedomostami
@monikapetrzalka Ty by si mala v práci hlavne oznámiť, že si prešla oddĺžením a teda ti nesmú viac sťahovať. Rovnako tak správca by to mal vedieť a chodia na školenia, kde im to je vysvetľované. Čo mi píšu ľudia tak hovoria, že im už nesťahujú. Každopádne treba v niektorých prípadoch podať na súd žiadosť o zastavenie exekúcií... písala som to vyššie, ktorých sa to týka. Nemalo by to mať však vplyv na sťahovanie, nakoľko Rozhodnutie o oddĺžení je platné. Považujem to za zbytočnú buzeráciu, ale keď chcú viac papierov na súdoch... nech ich majú. Ja som po oddĺžení presne mesiac a nemám od žiadneho exekútora zastavenie.... písomne. Asi majú čas...
@marusia12 na paradu teda...ja mam od maja na sude navrh na zastavenie exekucie z istych dovodov a sud nato nereagoval, takze sa este nacakas asi...oki ved ja som este pozadu, nepresla som este oddlzenim, som v cakacke, a vsetko spravim, napisem hned exe, napisem na sud, rovnako to dam na vedomie aj v praci kvoli zrazkam..ale aj to netusim, ci ma potom uchrani pred zrazkami, kedze mzdarky budu chciet zrejme zastavenie od exe..tak uvidim aka bude realita, lebo zjavne u kazdeho to je inak podla toho, co si tu davame vsetci vediet, u kazdeho je zvoleny iny postup..
@monikapetrzalka mzdárky sú tiež povinné rešpektovať zákon a ich nemá čo zaujímať zastavenie exekúcie, ak si už oddĺžená. Ja sama netuším a to som sa pýtala viacerých právnikov ako to vlastne je. Ten zákon je taký všeobecný, že si tam každý nájde svoj výklad.
@mawka
o nič iné nešlo, ako o to, že niekto tu tvrdí ako presne proces osobného bankrotu postupuje (opakovane) a hups - aj ty sama ako aj ja už len v tomto bode (jeden z mnohých) máme postup a detaily inak 😀 😀 😀 a nebudem už detailne rozoberať ďalšie podobné rozdiely 😀
a chváliť sa tým, čo mám a nemám a najmä v procese konania v ktorom sa nachádzame? 😀 😀 😀
to že ja tu nepopisujem detailne v ktorom štádiu som a čo mám už za sebou neznamená že som v štádiu ako si niekto tu myslí....a vzhľadom na to, že som do procesu nevstúpila "len s 2 taškami" znamená aj to, že riešim viac vecí súvisiacich s procesom oddlženia a teda som bola nútená absolvovať viacero stretnutí s problematikou znalými ľuďmi....
na rozdiel od osôb (nemenujem, lebo trafená hus aj tak zagága 😀 )ktoré svojimi príspevkami nediskutujú, ale sa snažia o nejakých psychologicko-mentálny rozbor diskutujúcich, ja pridávam priamo k veci - a tou je osobný bankrot a či už je to citácia zákona, alebo pridávanie linkov k téme, všetko je podľa pravidiel diskusie 🙂 Pravidlá diskusie nestanovujú, či mám diskutovať stručne, alebo obsiahlo - je to moje právo diskutovať podľa svojho uváženia - podstatné je, aby to bolo k veci....
na rozdiel od XY (nemenujem úmyselne) ktorých príspevky sú plné invektív, ponižovania a poučovania ľudí čo môžu a nemôžu 😀 (ja to mám v paži - hovorím o iných zúčastnených ... - takéto príspevky do diskusie nepatria...
Na rozdiel od ľudí čo tu bohorovne vyhlásili že sa tu už viac neukážu (v tejto diskusii) a aj tak sú opakovane tu, ja som tu, budem tu a budem naďalej prispievať priamo k tému - ak uznám za vhodné a ako uznám za vhodné ...
Na osobné invektívy, narážky, posudzovanie mojej (ne)spôsobilosti nebudem naďalej reagovať 😀 😀 😀
...ale ani sa nebudem bez reakcie prizerať na urážanie ostatných diskutujúcich...
Želám všetkým diskutujúcim úspešný a podľa možností čo najrýchlejší priebeh osobného bankrotu 🙂
@monikapetrzalka moni ja som dala svojej šéfke žiadosť o zastavenie stahovania exe na základe rozhodnutia súdu,poradila sa s právnikom a sama uznala,že žiadne pozastavenie exe od exekútora nepotrebuje,sama aj dala na vedomie mojim exe že pozastavuje všetky platby 😉 moja šéfka je hl.uctovnicka,ja som pod ňou.exekutor je vlastne v tomto uznesení o odlzeni druhá strana,tým pádom on nemá čo rozhodovať,či ti exe zastaví,či nie, odlzi ťa uznesením sud, a všetky pohľadávky sú vymahatelne len prostredníctvom konkurzu 🙂 takže nohy v teple a kľud 😉 dobre bude
Ma niekto z vás skúsenosť , ako to je s kúpou auta na lízing po osobnom bankrote ? Môže vzniknúť problém či budem pre nich dôveryhodný?
@vespos samozrejme, že si preverujú to, či ste v registroch a bude to problém aby ste leasing dostali (resp. nerátajte s ním)
tak dnešná návšteva banky - účet po mesiaci zablokovaný - mínusové hodnoty vysvietené...
tak volám exekútorke - a že dnes, zajtra to teda bude riešit - toto nemajú naponáhlo...
ináč plná banka ľudí, čo berú úvery. A jak sa tvária dôležito, pri káve, čo im dajú😉
Jak keby si ani nezavarili na problémy...😀

@mawka mne po 60dňovej lehote naskočila v rú ďalších 30dní na popieranie pohľadávok. Aj to mi už skončilo a zatiaľ nič nové. Ako som sledoval aj postup iných správcov, všetci mali iné postupy v ru.