icon

Osobný bankrot - Konkurz 2018

liliar
21. aug 2018

Ahojte, je tu niekto, kto v tomto roku riešil osobný bankrot - konkurz? Jedná sa o rodičov. Nemajú majetok, preto by chceli skúsiť konkurz. Problém je v tom, že exekúcie vedia, kde a koľko majú, ale ako sa dopátrať k vymáhačským spoločnostiam? Alebo súd si vie všetko nájsť sám?

gembler1234
13. mar 2019

@draik
neviem to najst...ale rad by som si nechal vysvetlit

luca2272
13. mar 2019

Ahojte,nevie mi niekto poradiť,lebo neviem na čom som, mám v rukách uznesenie o návrhu na vyhlásenie konkurzu,v semtembri súd rozhodol,že ma oddlžuje a v decembri som našla v OV oznam o zrušení konkurzu z dôvodu, že konkurzná podstata nepokryje náklady konkurzu.

monikakiri2707
2. apr 2019

Dobrý den, poprosila by som o radu...lustrukem to tu uz niekolky den ale nedari sa mi najst odpoved. Ja mam rozhodnutie zo sudu o vyhlaseni konkurzu doma od 05/2018, odvtedy mi prislo zo sudu este rozhodnutie o zastaveni jednej exekucie ktoru som v konkurze mala zapisanu ale inak nic .... ani tuk, spravca ma nekontaktoval ani jeden eaz, jeby som mu nevolala ja tak nic, nedari sa mi s nim odvtedy vobec spojit ani telefonicky ani na adrese, vobec netusim v akom stadiu pokracovania moja vec je 🤷🏻‍♀️

monikakiri2707
2. apr 2019

@monikakiri2707 vopred dakujem za odpoved

kicilanka
2. apr 2019

@monikakiri2707
všetky potrebné informácie - skúsenosti - rady - postupy s zhrnuté v druhej diskusii k tomu:

https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/osobny-bankrot-2017-skusenosti/

sticker
monikakiri2707
2. apr 2019

@kicilanka ďakujem

natalia912
2. apr 2019

@monikakiri2707 skúste sa opýtať v infocentre na konkrétnom súde.

luba28
2. apr 2019

Tymto bankrotom si kopete vlastny hrob....po ukonceni sa totiz ozvu veritelia znova a ste este vo väcsom h...e ako predtym.....to B vam nikto nepovie ....

saslavka73
2. apr 2019

@luba28 Vysvetli bližšie prosím.

monikakiri2707
3. apr 2019

prepačte, ale ako čítam každý tu píšete niečo iné, myslím si že keď raz príde zo súdu ukončená exekúcia tak sa nemá kto už ozvať, iba ak naozaj clovek nema poctivý zamer

monikakiri2707
3. apr 2019

@natalia912 dakujem, uz som ich kontaktovala, tak čakám

monikakiri2707
3. apr 2019

@luba28 nechce sa mi verit ze by aj v CPP tak zavadzali ludi, mate skusenosti s tym ze by sa to neskoncilo aj ukonceni konkurzu?

luba28
3. apr 2019

@monikakiri2707 je skupina na fb ,ktora to podrobne prestudovala ...a ano,aj po ukonceni sa zacali veritelia ozyvat.....toto pravo im nikto nezakazal .....zober tu zmluvu/ziadost a chod za pravnikom a uvidis ....

kicilanka
3. apr 2019

@luba28 netrep hlúposti...už aj tebe p. Ulmanová vymyla mozok??? si tiež v jej skupine CSP???? Odporúčam ti stamade odísť...ak si ešte ani cez tento víkend - po tom čo sa tam dialo - nepochopila, že je to čisté vymývanie mozgov a "žmýkanie" prachov z ľudí v problémoch tak je najvyšší čas niečo so sebou urobiť!!!!!

@monikakiri2707 nedaj sa odradiť...pár riadkov vyššie som dala link na druhú skupinu na MK kde je kompletne všetko k OB...sme tam už mnohá čo sme ním prešli a to čo sa tu snaži "fanatička CSP" deklarovať ako pravdu sú len sprostosti - existuje na FB skupina okolo p. Ulmanovej, ktorá sa vydáva za nejakú "spasiteľku" zadĺženého národa....tam hustia ľuďom, že bankrot nie je o oddlžení...pointa OB je v tom, že tvoje dlhy sú NAVŽDY nevýmahateľne OD TEBA....samozrejme - ani do OB sa neoplatí ísť každému - choď do tej druhej diskusie na MK čo som dala vyššie link - prečítaj cca 200 posledných strán a budeš mať úplne jasno...kazdé CPP na SK to robí zadarmo - všetky inštrukcie dostaneš na pobočke - netreba sa ani hanbiť ani báť...ak prešla OB 82 ročná pani - nie je sa čoho obávať...sme po OB mnohí už aj niekoľko rokov (podľa starého platného zákona) a mnohí podľa novely z roku 2017....
Všetko si treba zvážit, posúdiť svoju situáciu či to pre teba je alebo nie je...ale prosím never na bludy, že POTOM niekto od teba niečo bude napriek všetkému vymáhať....
Fakt si prečítaj diskusiu...poraď sa priamo v CPP - žiadosť vypíšeš aj sama - prípadne s pomocou CPP, alebo aj v diskusii je už veľa rád k tomu....

V diskusii sa najviac zameraj na príspevky od @nellydick - je fundovane znalá kompletnej problematiky OB a vie poradiť aj právne veci súvisiace s tým 🙂

Držím palce aby si čo najskôr vyriešila svoju situáciu 🙂

kicilanka
3. apr 2019

@luba28 to že "vymáhači" volajú aj po ukončení OB je protiprávne konanie a stačí sa len správne ohradiť a prestanú...
...ale netrep tu hlúposti že po OB majú nejaké možnosti niečo vymáhať!! Oni sa len nechcú vzdať svojho a kedže nemôžu vymáhať po OB súdnou cestou - tak idú cestou psychického nátlaku...lebo mnohí Slováci su takí, že sklonia hlavu a nechajú sa tlačiť k múru a deptať a zaplatia aj to, čo už nikdy nemusia.....

luba28
3. apr 2019

@kicilanka nie,,,ja to mam od pravnika znaleho tejto problematiky a takeho co ti povie aj B a nielen A ....ale robte ako chcete ....

kicilanka
3. apr 2019

@luba28 všetci čo sme prešli OB vieme to B...nepotrebujeme k tomu žiadneho právnika...a kedže čítam tie "bludy" od p. Ulmanovej v skupine, ako aj poznám praktiky ktoré sa v skupine na FB vedú voči všetkým ktorý si dovolili prezentovať reálne skúsenosti s OB a nie tie výmysly, tak ti radím - čím skôr zabudni na všetko čo ti v skupine natlačili do hlavy vo vlastnom záujme....

sticker
monikakiri2707
3. apr 2019

@kicilanka Dakujem, ja uz som davno v procese, vlastne cakam uz len ako to dopadne cele, uznesenie mi prislo uz minuly rok v juny, len skontaktovat sa zo spravcom je nadludska vec a vlastne neviem co bude dalej. Ja som sa dostala do problemou vdaka uz exmanzelovi, urobil si este za slobodna zo mna bieleho kona ako ma nazvali v CPP asi chceli odlahcit situaciu 😉 tym padom vsetko zostalo na mojom mene a on odmietal vobec nieco platit.... strasne by som sa chcela uz pohnut z miesta aj z dcerou aj ked sa obavam ze vlastne byvanie uz nebudem mat ale aspon vediet ze mozem trochu slobodnejsie dychat 🙂

luba28
3. apr 2019

@kicilanka ale ja to nepotrebujem,chvala bohu ....ja som to zistovala pre kamosku a nie u Ulmanovej ci co tu tocis ....hovorim rob ako myslis,,,len aby sa potom nesmial niekto tebe a tebe podobnym ....ked vtacika lapaju ,pekne mu spievaju ....a uz sa nebudem vyjadrovat....ste dospeli,svojpravni tak si robte ako chcete .....

nellydick
3. apr 2019

@luba28 Ak ste sa údajne radili s údajným právnikom tak napíšte na základe akého právneho titulu bude od dlžníka vymáhať veriteľ dlh, keď dlžník prešiel konkurzom, a dlhy sa stali nevymahatelne. Nestačí len niečo napísať, ľudí bezdôvodne vystrašiť a nič neodôvodnit.
Táto skupina slúži na pomoc ľuďom v bankrote, ak chcete radiť, poraďte správne a odôvodnite to právne alebo praxou ktorú ste získali. Nie "jedna baba povedala"

A ešte....sama poznám právnikov, advokátov aj správcov ktorí tomu nerozumejú a chodia sa pýtať do CPP, lebo s tým nemajú skúsenosť. Takže odporúčam vám overiť si fundovanost vášho "právnika"🤔

draik
3. apr 2019

@luba28
Daná možnosť ako tak prichádzala do úvahy podľa starej právnej úpravy.

lslv
3. apr 2019

Ma niekto prosim skusenost s tymto : ani nie pre rokom som darovala dom na ktory mam hypoteku (ktora na mna aj ostala a chcem si ju nechat) mamine.vtedy som este netusila ze budem ziadat o bankrot. Budu to brat ze som sa zbavila majetku a mozu mi to preto zamietnut?

nellydick
4. apr 2019

@lslv správca to riešiť nebude, ale môžu to napadnúť veritelia

draik
4. apr 2019

@lslv
V návrhu na vyhlásenie konkurzu uvádzate aj hodnotnejší majetok, ktorý ste vlastnili v posledných troch rokoch. Darovanie majetku blízkej osobe je jasný odporovateľný právny úkon, ktorým došlo k ukráteniu veriteľov.

veronikicka
5. apr 2019

Ahojte..baby ja som bola oddlzenaešte v januari ale stale mi volajú zoz spoločnosťi minipozocka s tým ze mi dookola opakuju, nejaký zakon ze pravasa veritela nepodliehaju konkurzu alebo nieco v tomto zneni..a ze zvazuju ze podaju trestné oznamienie z uveroveho podvodua..neviem co teraz mam robit oni odommato chcu aby som dlh zaplatila aj tak

nellydick
5. apr 2019

@veronikicka ak dlh vznikol pre konkurzom, tak ste sa od neho oddlzili a nemusíte ho platiť. Veritelia sa teraz často vyhrážajú trestným oznámením, aby vás prinútili splatiť dlh. Ak ste sa ničím neprevinili, nemáte sa čoho obávať, nech podajú TO.

veronikicka
5. apr 2019

@nellydick nemyslim ze som sa previnila mala som od nich viac pôŽičky každú sme zaplatili potom sme vzali túto a následne to uz dospelo k rozvodu cize ani ja ani ex to neplatil..podala somto teda ob nakoľko mam 3 deti nemama s cohosom platiť ..a teraz volajú ..predtým z pevnej linky ..povedala somso ze posielam rozsudok o odlžení a nato uz, volaju z predcisla 0950... ked somsom požiadala aby mi zopakoval zákon tak vraj sa nebude opakovať.(nieco že nepodlieha veritelov ci co)..a že zvazuju trestné oznámenie..Ze tým padom mi napadnu bankrot a zrušia mi ho..teraz neviem čo mam robiť ... da sa nejak zistit ci maju pravdu ci nie?je nejaky zakon ktorý im dava pravo vymahat ajod po oddlzeni?

nellydick
5. apr 2019

@veronikicka po oddlženi nie je možné vymáhať dlh od ktorého ste sa oddlzili. Preto skúšajú trestné oznámenie. Netreba mať obavy ak ste nič nespáchali, len to na vás skúšajú.

lslv
6. apr 2019

@draik aj napriek tomu ze som ho mamine darovala preto lebo som jej bola dlzna a este aj plati za mna hypo lebo ja nemam z coho aby mi este aj tam nevznikol dlh? Ved v tom case som este netusila ze budem ziadat o bankrot.neda sa to pred sudom obhajit?