icon

Peniaze - anketa

15. jún 2022

Ak by ste mali vek 50+, odrastene 2 dospele deti, ale este nie samostatne byvajuce a mali k dispozicii 50000 €, ako by ste ich pouzili?
1. zveladili si sucasne byvanie v dome (ano, uz po rokoch naozaj treba) a zvysok rozdelil detom ako start k ich buducej hypoteke (ano chcu sa osamostatnit)
2. napriek veku by ste si zobrali hypoteku na jednoizbak, ktory vo vasom meste stoji cca 100000+
Dakujem.

Strana
z3
elizabet173
16. jún 2022

@hefo prečo? Ja sa práve na dôchodok mienim sťahovať, alebo teda tesne pred ním a to z domu do bytu. Menej starostí, menej práce, dá sa pred tým vyhádzať väčšina nepotrebných vecí, nevidím v tom problém.

dkethe
16. jún 2022

Kup byt. Splacat ti ho budu najomcovia.

10 rokov so starou rekonstrukciou este vydrz, o 10 rokov pred dochodkom vynov, aby ti tych 30-40 rokov este vydrzala.

Deticky nech sa staraju same. 50k je malo na to aby si im dala podiel.

Ps: tie, ktore 20r kuchynu vidia ako nieco hnusne a rozpadnute, budu podla mna lenive spindiry. Moja svokra i mama maju 20r kuchyne ako nove!

autor
16. jún 2022

@dkethe aby mi 30-40 rokov vydrzala? Dufam, ze sto rokov sa nedozijem😳

dkethe
16. jún 2022

Sak od 50 je to 80-90, to je vela?? 😊

autor
16. jún 2022

@dkethe od 60 (napisala si aby som pockala 10 rokov) je to 90-100, ano je to vela😬

matkahelka
16. jún 2022

@dkethe na 20 rocnej kuchyni vidiet, ze je 20 rocna i keby ju nikto 20 rokov nepouzival 😊 takto to tie zeny mysleli.

kormino
16. jún 2022

@matkahelka niekto písal,či sa v 20 ročnej kuchyni vôbec dá variť.Samozrejme,že nie je ako nová,ale je úplne v pohode,udržiavaná čistá,priestranná kuchyňa.Ma už 19 rokov a práve preto o dva týždne už budem mať novú.Pani písala o 20 ročnej kuchyni ako keby to bola kuchyňa zbuchana z preglejky a hlinena podlaha.Moja kuchyňa aj vtedy stala dosť peňazí.

matkahelka
16. jún 2022

@kormino ja chapem, ale nemam rada pojem, "je ako nova". ak ma nieco 20 rokov, tak to proste vidiet. ja mam 11 rocnu kuchynu, v ktorej varim tak raz za 2 mesiace, pretoze mam v pivnici dalsiu kuchynu a varim tam. takze ta moja 11 rocna kuchyna je ako vytrinka v muzeu. a aj tak je vidiet, ze ma uz nejaky ten rok, pretoze teraz sa robia ine kuchyne. takze na 20 rocnej kuchyni je sakra vidiet, ze ma 20 rokov. ja svoju kuchynu budem buduci rok menit, takze verim, ze autorka ako zena ma tiez tuzbu po 20 rokoch mat nieco moderne.

kormino
16. jún 2022

@matkahelka máš pravdu,ja som písala že je zachovalá,čo aj je pravda Moderná nie je,ale teraz ako som vyberala novú kuchynskú linku,tak napodiv takýto štýl ako je moja stará linka ešte predávajú.

hefo
16. jún 2022

@elizabet173 Keď sa dobrovoľne mieniš a už teraz to plánuješ, je to OK. Ale čo vidím v okolí, väčšina na také niečo nie je mentálne pripravená a bránila by sa tomu, kým by to šlo.

andy156
16. jún 2022

Ja by som tiež volila možnosť A po 50tke by som už do hypo nešla. Dobre rozmýšľate aj s pomocou pre deti. Lepšie málo ako nič. Veď aj deti môžu šetriť a vy im môžte doložiť spoločne to isto dáte. Veľa šťastia prajem

slavomira236
18. jún 2022

Mňa by zaujímalo to koľko máte našetrené niektoré keď 50000 je málo? A že na Slovensku sa zle žije...moja mama ide teraz do dôchodku mala nás 2 deti a nemá našetrené nič keďže sa o nás starala sama sama musela platiť byť stravu poplatky keď sme odišli tiež neusetrila nič keďže tu v hladovej doline sú platy aké sú...keby mala ona 50 000 tak sa zblázni radosťou...ja by som si prerobila a čo ostane nechala na horšie časy určite linka aj podlahy nebudú štát 50 000 eur...v 50tke by som hypo nebrala

zmrzlinka2021
18. jún 2022

@slavomira236 Kto povedal, ze na slovensku sa zije zle?

autor
18. jún 2022

@andy156
@slavomira236 dakujem baby, asi to tak urobim. Prerobime kuchynu, podlahy, zvysok odlozim zatial.

slavomira236
18. jún 2022

@zmrzlinka2021 tak každý mesiac tu čítam ako čakajú na rodicaky dávky tak keď ľudia majú toľko našetrené tak nečakám na nejakú dávky či nie?

zmrzlinka2021
18. jún 2022

@slavomira236 Ale v ziadnej vyspelej krajine to nefunguje tak, ze kazdy jeden obcan sa ma dobre. Ale dovolim si povedat, ze Slovensko patri do skupiny krajin, kde je relativne slusna zivotna uroven, kde nemusime riesit veci, ktore riesi mozno 70 % sveta.

Strana
z3