icon

Peniaze v rodine

21. nov 2022

Pekný deň, chcem sa opýtať na váš názor, resp. ako to s manželom máte doma vy. S manželom máme xy problémov, ale zaujíma ma pohľad na tento jeden. Ja som doma na materskej s jednoročnou dcérou a staršie deti chodia do škôlky, ale väčšinou sú doma, keďže sú stále choré. Manžel chodí do roboty, a tu nastáva problém. Zarobí cca 2400e, zaplatí hypotéku a ostatné výdavky cca 700e. A tu to skončilo, peniaze ostatné si necháva pre seba. Ja dostávam 370 e a z toho musím vyžiť celý mesiac, nie len ja ale aj 3 deti ... On si nakupuje drahé oblečenie, kožené topánky, za pol roka bol dvakrát na dovolenke v zahraničí a x ďalších veci. Ja ? Ja chodím v legínach z pepca za 4 e , nemám nič nové , pretože nemám ani na to, aby som si kúpila. Keď ho komfortujem s tým, že on si žije ako kráľ a na nás nemyslí, tak povie , že peniaze sú jeho lebo on chodí do roboty ... Ja už fakt nevládzem počítať každé euro keď vidím , že on sa má ako kráľ

negymama
21. nov 2022

citam ze uvazujes o rozvode. Ano budes to mat s detmi narocne ale financne si urcite polepsis.
Z jeho prijmu ak ho nema nacierno, vyjde na deti velmi slusne vyzivne a do dvoch rokov dietata mas narok na vyzivne aj ty ako manzelka. Sud bude prihliadat na potreby deti, takze take ze on si nech 1700 eur z platu na svoje potreby a vy styria zijete z 370 eur neexistuje. Daj si zverit na upsvar predbeznym opatrenim deti do svojej opatery, plus samozrejme na sude navrhni styk otca s detmi. On len este bude valat oci, ked bude mat tri deti cez vikendy a polku prazdnin a bude im treba vsetko kupit a platit to zo svojeho.

sense
21. nov 2022

Tak teraz máš už len dve možnosti riešiť to, alebo nechať tak a sťažovať sa.... Daj heißt len deťom, Oper len deťom a žiada výživné. A takisto ako som písala ôk keď on môže lebo zarába, tak aj ty chceš zarábať, tak nech sa stará o deti alebo zoženie opatrovanie ku detom

lenkadenisa
21. nov 2022

... a si s ním pretože...? ho nekonečne miluješ? lebo chceš, aby deti mali otca? rodinu? by som sa na takého debila vys.ala akurát tak, keď zarobí 2500e tak budeš mať aj slušné výživné

moonka1
21. nov 2022

takto to bolo od vasho zaciatku, alebo sa to casom nejak zmenilo. ja sa zamyslam skor nad tym, ze ak bol takyto vzdy, preco s nim mas az tri deti, ked si videla, ze takto zmysla. ako on bol sam na dovolenke a vas nechal doma?

eskop
21. nov 2022

Tak píšeš, že uz máš aj právnika na rozvod chvalabohu teda pre vaše dobro, a výživné bude musieť platiť na tri deti. A mate kam ísť ? Držím palce, žena, bohužiaľ niektorí muži by chceli aby sme z rodicaku vedeli asi čarovať

negymama
21. nov 2022

dom ste budovali pocas manzelstva?

autor
21. nov 2022

@negymama dom je jeho

sense
21. nov 2022

Takže vy ste neprerabali dom, on si zveľaďoval svoj dom so spoločných penazi....

liljana
21. nov 2022

Najskor. Prijem 2400 eur dnes nie je ziadna slava po zaplateni vsetkych vydavkov. Staci na trochu lepsi zivot bez uspor. Divne je ale, ze miesto odkladania, praveze dopraje iba sebe, na dovolenky chodi sam, bez teba a bez deti.
Prvy krok je, aby kupoval detom veci a platil aj jedlo, aby tebe zostal cely rodicovsky.
Dom je jeho, cize nemas asi vlastne byvanie, ani uspory,... Myslela si si asi, asi ze budes po svadbe doma zena v domacnosti, on nech zarobi a ty budes mat doma pokoj a kludnu idylku s detmi. Zial, tu si asi narazila.
Keby si mala pred svadbou vlastne byvanie, vlastne rezervy a vedela nastavit uz pri prvom dietati financie na rodicovskej, prestriedali sa s muzom na materskej, mozno by to bolo ine.
Bud sa budete vediet aspon trochu dohodnut a najdete kompromis (necakaj asi prilis, ze ti da celu vyplatu do ruky) a casom pojdes do prace. Alebo odkladaj nabok, aj tak smer praca a smer rozvod, vyzivne a samozivitelka.

negymama
21. nov 2022

co znamena dom je jeho? kupil ho pred manzelstvom? ak aj ano a splacate hypoteku pocas trvania manzelstva, tak pri rozvode mas narok na polovicu zaplatenych splatok pocas doby trvania manzelstva. Uvedom si ze peniaze v manzelstve su podla zakona naozaj spolocne a teda ty si jemu prispievala na splatku jeho domu zo spolocnych penazi. Zakon sa nezaujima, kto kolko realne zarobi. preto sa to vola BSM cize "bezpodielove" spoluvlastnictvo manzelov, Len tvoj manzel si to protipravne zmenil na "Podielove" a teda sebe podla zarobku urcil najvacsi podiel. Dokonca aj keby ste BSM nemali, tak minimalne protipravne ukracuje svoje deti na zivotnej urovni, ktoru by mali mat taku ako on.
Tie peniaze zo splatok hypo si ziadaj pre seba na vyplatenie. Opusti uz tie putkovsko radoby hrdinske nazory v style "janechcemjehopeniaze"

viestta
21. nov 2022

Vieš o tom, že si tyrana žena? Ekonomicky tyrana žena.

kikushaa
21. nov 2022

Ziadat o vyzivne mozes aj v manzelstve 👍

zmrzlinka2021
21. nov 2022

Predpokladam, ze mate dlhodobo nefunkncny vztah a on rata s tym, ze skonci, a preto nechce do teba investovat.

0silvia0
21. nov 2022

z 370 euro neexistuje aby ste vyžili spolu s deťmi. On určite platí aj stravu, čiže to môžeš rátať ďalších minimálne 500 euro pri malých deťoch.
Na tvojom mieste by som mu predostrela, že sa chystáš ísť do práce, ako idete riešiť spoločné deti, choroby, platby za jasle a očrky.

verca888
21. nov 2022

@kikushaa nooo hej ako aj to sa da, ale to je podla mna extrem a ja osobne by som sa teda radsej rozviedla a potom si tieto veci povybavovala. Ved ked sa to tak vezme, taketo manzelstvo je fakt na nic, tak naco ho nejak natahovat

jesenzima
21. nov 2022

Bože, ďalší kkt 🤦🤦🤦 s takýmto hovadom žiť a mať tri deti amen tma ....

autor
21. nov 2022

Ďakujem vám za názor, hovorím je veľmi veľa ešte toho , človek si myslí, že dotyčný sa zmení, čaká a nič, ale už som pevne rozhodnutá, s deťmi mám kde byť, to nieje problém tak mi držte prsty 🙂

miriam11
21. nov 2022

Návrh na rozvod. Ďalší debil,co zostal s návykmi stredoveku. Je mi to ľúto.

slnecnica82
21. nov 2022

Tak ti prajem veľa šťastia a choď si za svojim,bohužiaľ máš doma nieže debila, ale kus vypatlaneho hovada bez chrbtovej kosti .

guliver19
21. nov 2022

@riyadh ako sa opovazujes takto reagovat.mozno peniaze nijak nezavonala a brala si ho chudobneho ako kostolna mys.a.zarabat zacal az neskor dobre. ..
Otrasne ake nekulturne prispevky vychadzaju od niektorych zien buraniek. Snad je este ona na vine ked ma doma burana?? A asi vychadzas zo seba a ty si ta co cmucha len po peniazoch.

tanicka907
21. nov 2022

Odporucam Ti zacat zbierat blocky a realne si zapisovat kedy (ak) Ti dal peniaze (ak v hotovosti) a co platil. Nieco podobne Ti odporuci aj pravnik. Cim viac toho budes mat, tym lepsie. A odporucam co najskor sa vratit do roboty. Takychto pripadov je bohuzial celkom dost.

hellwant
21. nov 2022

Tak to ti nezavidim, žit s takym exkrementorom to musi byt hrozne.

tanicka907
21. nov 2022

A samozrejme si zapisovat co si platila Ty.

whatever1
21. nov 2022

Zmagoril ta natolko ze si sama odopieras narok na spolocne peniaze. Už nikdy nevyslov ze nechces JEHO peniaze. Tato veta z teba nerobi hrdinku. Si na materskej, staras sa o 3 male deti, vdaka tebe moze neobmedzene chodit do práce a zarabat. Zarabat ma pre rodinu, nie sam pre seba. Nechcel by si to s tebou nahodou vymenit? Inak taku hanbu by som mu spravila pred kolegami, kamaratmi a rodinou ze by chodil kanalmi. Vystatuje sa pred ludmi ako mu je dobre, dovolenky, drahe oblecenie ale keby len tusili ako ziju deti so zenou… schvalne, nabehni za nim v otrhanych leginach ked bude v spolocnosti, a nahlas ho popros o peniaze na chleba pre deti, nech sa od hanby prepadne. Netaj ze ta ekonomicky tyra.

orangiiina
21. nov 2022

To je sila, človek si pomyslí, že už tu čítal všetko. Ale toto je extrém. Rozvodom v prvom rade doprajes svojim deťom. Čim budú vacsi, tým si budú viac uvedomovať, čo robí ich otec. A bude im ľúto. Hovorím z vlastnej skúsenosti.

autor
21. nov 2022

@whatever1 pravde je taká, že nie len ekonomický má týra, ale aj psychický, žiaľ neskôro som si to uvedomila ...

autor
21. nov 2022

Ale Oz sa stále považuje za najlepšieho manžela a otca, podľa jeho slov by som ho na rukách mala nosiť za to všetko čo pre nás "robí"

orangiiina
21. nov 2022

Aj taki existujú, jeho myslenie nezmeníš, ale tvoj život a život deti áno. Vykreslí ťa ako najnevdačnejsiu osobu a bude sa možno aj ľutovať, že kolko vám on dal a ty si si to nevazila. Ty vieš najlepšie, odosobni sa, zdvihni hlavu a obrň sa velkou trpezlivosťou. Veľa stastia 🙏 ak píšeš pravdu, súd bude na tvojej strane.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
som_realistka
21. nov 2022

@vlado818 môže a nemusí, keď môj bývalý podal žiadosť o rozvod tak povedal, že on nie je povinný dávať mi žiadne peniaze až do konca rozvodu a potom uvidím čo mi oriklepne súd. A to sne mali dceru štvrtácku a 6mes bábätko. Veľmi rýchle som mu vysvetlila, že deti sú aj jeho a na materskú som sa nedostala sama od seba. Ale tie rozomy mu nalievalaj eho nová kráska. A na súde, tak to bola iná pesnička. Len sa netreba nechať zastrašiť.