icon

Peniaze vo vzťahu, aký bol vývoj toho kto čo platí a koľko?

jakub111
15. feb 2019

Zdravim, po prvy krat som sa dostal do vztahu, kde to obaja myslime fakt vazne. Chceme to isté.. často je u mna doma a spejeme k niečomu viac.
Ako to robíte/robili vy s financiami?Zatial to máme tak,ze ja pozvem,,ona pozve,ona kupi,ja..,auto zaistujem ja... dovolenka to isté,každý svoje a takto.

Len ma zaujma, aký bol váš finančný vývoj vo vzťahu ako išiel postupne. Nechem sa dostať zbytočne k hádke , lebo peniaze su častá pričina a chcem tomu zabrániť,nechem aby to stálo v ceste.

belllinka
17. feb 2019

@maminuska ake bludy? Ved sa zver, pisala si iba model druheho manzelstva, tak napis aj prveho?

maminuska
17. feb 2019

@belllinka všetko je popísané . Prečítaj si .

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
tanapeta
17. feb 2019

@maminuska len aby na to tvoj syn mal financie....

vendulka80
17. feb 2019

@0silvia0 presne tak. Väčšina tu @maminusku považuje za pomaly nenornalnu ale diskusiu založil chlap, ktorý namiesto toho aby bol chlap a seriózne sa porozprával s priateľkou, hľadá rady, ako ju prinútiť prispievať na nájom, kde len prespáva. Uz takýto kalkul na začiatku vztahu je pre mna nepochopiteľný. Najmä aj sa jedna o dievca, ktore chodi do prace a nema problem kupit, co treba.

robin_claire
17. feb 2019

@ptmt1011 A teba to co zerie? len za to za si rovnaka zlatokopecka liga?

arcanne2
17. feb 2019

@belllinka tiež nechapem tvojmu rozcarovaniu nad tým že muž ťahá financne domácnosť. Môj muž tiež uživí celú rodinu, moja výplata mi tiež ostáva pre mňa, ako príjem navyše. Kupujem za to darčeky rodine keď sú nejake sviatky, nákupy potravín a zvyšok šetrím. Vôbec sa necítim ako zlatokopka, hneď ako som skončila som začala pracovať, starám sa o domácnosť.

maminuska
17. feb 2019

Ale pre ostatné : môj ex bol normalny chlap, priemerne zarábajúuci , ktorý nemal problém odovzdať cely príjem do rodiny. Mala som 21 keď sme sa zobrali , narodila sa nám dcera ktorá nebola úplne v poriadku , v 4,5 roku dostala porážku a ostala mi ležiaca a slintajúca do toho som bola v štvrtom mesiaci tehotenstva a mala som zle výsledky z amniocentezy. Denne som cvičila vojtovku a mala doma rizikového novorodenca. Exmanžel sa zachoval ako totálny zbabelec nechal má v tom samu , choval sa ako pštros a behal k svokre. To bol začiatok nášho konca, prestala som k nemu čokoľvek cítiť, svokra do toho riadne prilievala oheň , odcudzili sme sa. Každý sme si našli niekoho iného. Dcéru som postavila na nohy , je trvalo a ťažko postihnutá, má epi záchvaty a je MR. Svoje rozhodnutie rozviesť sa som nikdy neoľutovala. Takže peniaze to neboli.

tanapeta
17. feb 2019

@jakub111 u nás to bolo nasledovne. Väčšinu platil on. Reštaurácie, atď. Dovolenky sme si každý platil sám. Chcel mi zaplatiť, keďž zarábal 2x viac, ale ja som nechcela. Na dovolenkách platil prevažne on. Ja čo som si peniaze vzala, to povedal, nech si odložím. Sme manželia 18 rokov a nemáme len spoločný účet. Pretože si kupujeme darčeky, prekvapenia a nepotrebujem, aby vedel, za koľko som mu čo kedy kúpila. A ani ja nepotrebujem vedieť smskou kedy pípne, že aha bol mi niečo kúpiť. Toto fakt nechápem ako to robia, keď má niekto spoločný účet. Spoločný účet máme len jeden aj tam iba sporíme. Na začiatku mesiaca tam každý pošleme určitú sumu a potom ku koncu mesiaca ako nám vyjde.Záleží od mesačnému príjmu a aj toho, komu ku koncu ostane viac. Náklady na bývanie hradí výhradne manžel. Náklady na deti (oblečenie, škola) hradím výhradne ja. Oblečenie na mňa a manžela platím ja. Väčšinu potravín platí manžel. Väčšie výdavky idú zo spoločného účtu. Pár dní pred výplatou zosumarizujeme koľko kto má a delíme. Ak on má menej (ak mal väčšie výdavky) tak mu prepošlem nejakú sumu. Ak ja, posiela on mne. Auto máme každý svoje, tak poistky si platíme každý svoje. Ak si chcem niečo drahšie kúpiť, bez problémov mi dá. Ak on, bez problémov dám ja jemu. Poprípade iba oznámime jeden druhému, že toto chceme. Ešte podotknem manžel má viac ako 2-krát taký plat ako ja.

mircalla
17. feb 2019

@tanapeta To je ferove fungovanie....aspon podla mna

belllinka
17. feb 2019

@maminuska Ano, som dojata, ale neodbocuj od temy. Aj od neho si chcela, aby vsetko platil iba on?

vendulka80
17. feb 2019

@maminuska ty tu nemusis obhajovať svoj zivot, ano svoje rozhodnutia. Ty sama najlepšie vies ako treba robit aby tebe aj tvojej rodine bolo dobre. A to, ze sa niekto hrabe v starých diskusiách a ospravedlňuje svoje nahovno manželstvo je jeho problem. Lebo najlepšie sa rýpe do niekoho, na koho nemam. Ale aspon kopnem. A väčšina žien sa sice hra na emancipované a okrem makania v domácnosti este prispievajú aj muzovi. Ale vo vnutri ich to mozno serie. Lenze nemaju na vyber. A neschopnosť muza uživiť rodinu schovaju za svoju emancipáciu.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
maminuska
17. feb 2019

@belllinka ty si fakt že čistá p..... . A nevieš čítať. S tebou som skončila akúkoľvek diskusiu. Bola som na RD , ex platil všetko.

robin_claire
17. feb 2019

@belllinka Vsak pise,ze chlapi jej vzdy platili vsetko....vzdy, lebo tak to ma byt...pred detmi tiez

belllinka
Odpoveď bola odstránená
vendulka80
17. feb 2019

@belllinka ale ved ja nehovorim o tebe... ak si sa v tom nasla tak mi je to luto

tanapeta
17. feb 2019

@mircalla ďakujem, veru je. Nám o to ide. U nás sme rovnocenní vo všetkom.

robin_claire
17. feb 2019

@ptmt1011 Definuj zena v domacnosti. Taka co je doma 20 rokov, lebo nebola schopna ci ochotna si najst zaujimavu pracu, tak doma radsej utiera prach, aj ked deti vyrastu?

vroni
17. feb 2019

@maminuska, skladám pomyselný klobúk pred tvojou nebeskou trpezlivosťou pri diskusii so zakomplexovanou, jedovatou funou, ktoré ti i tak neodpustí, že nemáš doma neschopaka ako ona. Áno, väčšina žien sa na emancipovanu len hra. Ani ich nenapadne, že aj oni môžu od chlapa žiadať a mat nároky. Lebo keby im ten neschopný ci lakomy trto nedaj boh utiekol, kde by potom lovili dalsieho... A beda žene, ktorá pozná vlastnú cenu a ma svoj názor. Tu zadupu pod čiernu zem a hneď sa cítia lepšie.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
robin_claire
17. feb 2019

@ptmt1011 Si doma 6. rok, pretoze si pravdepodobne malo kvalifikovana osoba bez ambicii, za nejaku minimalku sa ti nechce a na viac asi nemas....Tak si radsej doma a tvaris sa, ze domacnost. Lenze to ti nepozerie cely cas. Vacsinou zeny, ktore mali dobru pracu za dobry plat sa do nej vratia. Tie, co robili za par supov, a nic sa nenaucili, pripadne su bez vzdelania ci jazykov, tak sedia doma 6. rok. Gratulujem, uzi si tak dalsich 40 az do dochodku. Musi to byt strasne zaujimavy zivot

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
robin_claire
17. feb 2019

@ptmt1011 Ty sama sa rozdrapujes a chvalis, ze si doma 6 rokov, nie ja. Dokonca sa napisala, ze musim makat. Este nieco o udive?

saslavka73
17. feb 2019

Baby.........

0izidora0
17. feb 2019

Myslela som si ,že už som videla všetko,ale po dnešku poviem nie. Otras.

xxxkatka
17. feb 2019

@belllinka uprimne, za celu svoju prax ani osobny zivot som taku nestretla. Pradon, aby som neklamala poznala som kocku, bola vdova s dvomi fakt malilinkymi detmi. Nasla si partnera, neskor manzela a s nim mala este jedno dieta. Kym posledne dieta nepodrastlo malo cca 7-8 rokov nikde nepracovala. Vsetkych ich zivil manzel. Ked dieta bolo schopne chodit zo skoly a do skoly same, otvorila si upratovaciu firmu rozumej najskor upratovala sama, neskor mala aj pracovnicky. Kocka ma stale len zakladne vzdelanie a cuduj sa svete prosperujucu firmu. A muz od nej neodisiel ani ju nepodvadzal. Tak ta prosim este raz link na ten výzkum, zaujimal by ma aj z profesionalneho hladiska.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
robin_claire
17. feb 2019

@ptmt1011 Ja sa ta spytala, ze definuj zena v domacnosti. Podla mna zena na RD nie je zena v domacnosti, ta je s detmi na RD. Je to taka, ze sa po narodeni deti nevrati do prace a je doma, aj ked ma vacsie deti. Vacsinou je doma, pretoze sa jej nechce pracovat (z roznych dovodov).
osobne nevidim po tom, ako su deti skolopovinne ostat stale doma zmysel takejto existencie....