Peniaze vo vzťahu, aký bol vývoj toho kto čo platí a koľko?
Zdravim, po prvy krat som sa dostal do vztahu, kde to obaja myslime fakt vazne. Chceme to isté.. často je u mna doma a spejeme k niečomu viac.
Ako to robíte/robili vy s financiami?Zatial to máme tak,ze ja pozvem,,ona pozve,ona kupi,ja..,auto zaistujem ja... dovolenka to isté,každý svoje a takto.
Len ma zaujma, aký bol váš finančný vývoj vo vzťahu ako išiel postupne. Nechem sa dostať zbytočne k hádke , lebo peniaze su častá pričina a chcem tomu zabrániť,nechem aby to stálo v ceste.
@lubkavargova1 ? Bolí ma hlava vieš..........
@belllinka moj otec mal 65 ked mama zomrela. Robila, co sa tyka domacnosti vsetko - teda varenie, pranie, zehlenie, pecenie, zahrada. Oco robil tie chlapske veci okolo domu, ale nevedel si zaliat ani kavu. Dnes ten chlap pecie najfantastickejsie kolace (ja sa nechytam a to varim a peciem dobre), najnadychanejsie buchty, knedle...uprece si, uvari atd. Preco? Lebo bol donuteny zivotom (rad jedol, na dochodku sa nudil tak zacal piect, rad sa ucil nove a bol na seba potom hrdy atd.). Takze , co bude so zenou, ktora pride o zivitela? Stane sa zivitelom sama. Vela veci sa da naucit aj vo vyssom veku, s detmi, s hypotekou atd.
@xxxkatka Ja si tiež myslím, že môj muž by to dokázal. Teraz to nemusí robiť, tak to nerobí, ale keby musel, tak by určite neskapal.
@xxxkatka ježiši si mi pripomenula príhodu môjho otca ,keď prvý krát varil guláš. Mama bola v kúpeľoch,bol to ten najlepší guľáš na svete :D varil ho pol dňa ,lebo naň zabudol :D dodnes sa na tom smejeme. A áno vie si uvariť tiež. Prajem veľa šťastia celej rodine aj tatinovi ;)
@maminuska No neviem odkiaľ si, ja som z BA a na to aby tu muž uživil sám "hravo" 7 člennú rodinu s 5 deťmi, manželku a ešte z toho aj šetril na dôchodky by musel zarábať tak 5000 €. V čistom podotýkam, a to by ani nemali nejaký extra nadštandard. Je super, že vy ste sa tak s mužom dohodli a že mu to vyhovuje, ale rozhodne to nie je bežný model, že muž toľko zarobí. Drvivá väčšina mužov má menšie platy a aj keď sú živitelia rodiny, ten ženský príjem je v domácnosti jednoducho potrebný.
A len tak na okraj, muži v mojom okolí, ktorí zarábajú takto nadpriemerne väčšinou chcú ženy, ktoré nebudú musieť dotovať. Teraz ťa nechcem uraziť, ale ja kebyže som muž s takým príjmom a žena mi povie že budeme mať 5 detí a ja to budem celé financovať, tak ju pošlem niekam.
@wena " Teraz ťa nechcem uraziť, ale ja kebyže som muž s takým príjmom a žena mi povie že budeme mať 5 detí a ja to budem celé financovať, tak ju pošlem niekam." trochu si to poplietla, maminuske to navrhol muz, nie ona jemu. A to je dost podstatny rozdiel. A kedze jej to navrhol sam, ani ju nikam nemoze poslat 😀
Bože dajte jej už pokoj. Pointa je úplne inde.
@xxxkatka
@xxxkatka
Baby, ja som to nemyslela na jej muža, ja som čítala, že sa tak dohodli a že mu to vyhovuje. Ale väčšina mužov to žene nenavrhne ani s tým nebude súhlasiť pretože na to jednoducho nemá postačujúci príjem. V krajine kde je priemerná mzda 1000 eur (v hrubom!) si jednoducho nemôže väčšina mužov dovoliť aby žena pracovala a zároveň do rodinného rozpočtu nič neprispela. A to z nich nerobí horších mužov ani neschopných ani neviem akými menami boli ešte pomenovaní v tejto diskusii.
@wena Ten chlap prijal 2 deti za vlastné z toho jedno choré,stará sa o rodinu ,miluje ich,vedel do čoho ide. Myslím si, že asi to bude dobrá žena,keďže si ju vybral. Predsa mohol slobodnú,bezdetnu ?? Asi mu za to stala , nemyslíš? A povedal jej svoje áno? A za ďalšie ,ty sa jej cudujes? Ja nie? Žena , ktorá si prejde svojím/ kľudne aj muž/ je veľmi opatrný už pri výbere ďalšieho partnera. Našla si takého, ktorý jej je konečne oporou a? Ty by si to takto neurobila? Ja áno? Kto nechce byť šťastný, milovaný a necítiť oporu? Zamýšľal sa niekto nad tým,prečo to takto možno píše? Možno si to prečíta nie jedna ktorá ešte nie je vydatá a ušetrí ju od lakomca a zlého chlapa. Prečo to neustále niekto rieši? Mne nepríde žeby sa povysovala
Ako ste sa pustili do neschopnych chlapov. 😉 LOL
Pripominam, ze neschopnost/pohodlnost nie je povinna chlapska vybava, tu si vyberate kazda sama. Kdezto poziadavka na zivenie vo vztahu, na ktoru sa stazuju muzi, je dnes pomaly povinna vybava kazdej zeny a neda sa obist, ani deaktivovat. 😉
@junova Mudry prispevok. Nuz ano, pokora chyba.
@0izidora0 Ty ako vies? Zijes s nimi? Muz s tolkymi peniazmi a so starnucou manzelkou v strednom veku ma dost pravedodobne 1-2 bokovky, ktore dotuje tiez. Tak to bezne chodi u muzov s peniazmi po x rokoch manzestva. Radsej jej vsetko zaplati, len aby mal pokoj. Citas moc romanov pre zeny
@saslavka73 Ano, ked nas pozve zaplati a ked su vzajomne sympatie, nemam problem pozvat nabuduce aj ja. My sme napriklad v case randenia isli na bojnicky zamok, do ZOO, vstupne platil obom vtedy este priatel a ja som ho zase pozvala na obed. Pride mi to take vyvazene. Penazi som ako slobodna, pracujuca mala dost a bolo mi hlupe pocas celeho vyletu nevitahnut ani raz penazenku. Naozaj som v tom case riesila prevazne co na seba a oblubene lodicky som mala v dvoch farbach. Ja si o nej nemyslim, ze je zlatokopka a vyzirka ale nepaci sa jej tvrde pomenovanie chlapov ktori neplatia zene vsetko pocas 5 rocneho chodenia. Ja v podstate ich hospodarenie s peniazmi schvalujem, jej plat je navyse tak ho odklada. Len robit zo zien neschopne zaplatit si pocas randenia zmrzlinu mi pride cez. Ine je to v manzelstve, neznasam vydelovanie penazi manzelke. Vsetko je spolocne. Mojej kamaratke dokonca vlastny manzel predal jeho auto ked si isiel kupit nove. Tomu hovorim grobian a chrapun.
@junova Ja si myslím, že to tak len tvrdo zneje, určite aspoň raz toho svojho pozvala na obed alebo zmrzku. 🙂
My máme s manželom spoločný účet a nemáme žiaden spomínaný problém. Pôvodne to bol môj účet, keď sa muž pred sobášom nasťahoval ku mne, zmenil si účet, odvtedy máme spoločný. Neriešime kto čo platí, všetko je spoločné. Predtým to u našich rodičov tiež tak bolo. Šetrenie máme tiež jedno. Zo spoločného príjmu. Dnes je naozaj tak, že sa ľudia pre peniaze veľa hádajú.
Každý má iný model, dôležité je aby fungoval v danej rodine a všetci boli spokojní a mali zdraví vzťah k peniazom.
@xxxkatka pisala si o otcovy a otazka :ttak co bude zo zenou ked pride o zivitela rodiny.aj si sama odpovedala stane sa zivitelkou rodiny ona.Su rodiny co aj na toto myslia preto som pisala o poistke co vyplati hypo a pod.precitala som si len tu otazku lebo ako som pisala je to casta otazka Na mnoho detne rodiny.

@belllinka On si poradí. Na to je schopný dosť.🙂