Peniaze vo vzťahu, aký bol vývoj toho kto čo platí a koľko?
Zdravim, po prvy krat som sa dostal do vztahu, kde to obaja myslime fakt vazne. Chceme to isté.. často je u mna doma a spejeme k niečomu viac.
Ako to robíte/robili vy s financiami?Zatial to máme tak,ze ja pozvem,,ona pozve,ona kupi,ja..,auto zaistujem ja... dovolenka to isté,každý svoje a takto.
Len ma zaujma, aký bol váš finančný vývoj vo vzťahu ako išiel postupne. Nechem sa dostať zbytočne k hádke , lebo peniaze su častá pričina a chcem tomu zabrániť,nechem aby to stálo v ceste.
@saslavka73 Ja viem, este da potom dieta do skolky a ide robit..
@maminuska Vieš čo príliš veľa energie som venovala tejto téme,dozvedela som sa v podstate ,aké ženy sú dnes vnímané za zlatokopky. Ake ženy sú s deťmi na
predĺženej RD.Mám nizky tlak,tak mne to zvýšenie neuškodí sem tam Ale i tak sa už pripájať radšej nebudem,lebo človek nikdy nevie . Normálne ľutujem ,že som sa tu dala vtiahnuť a nevyužila som čas lepšie. Napravim aj toto. Tebe želám všetko dobré a hlavne pevne nervy.
moje nervy, prečo sa tu riešia zasa predĺžené rodičovské dovolenky a matky, ktorým sa akože nechce pracovať a vymýšľajú si diagnózy aby mohli akože doma čo najskôr "hniť"? Tuším každá téma skončí pri tom istom...
@maminuska Ja som nijako nespominala predlzeny rodicak. Napisala som jedine - v mnohych pripadoch za zlu imunitu mozu samotni rodicia, niekto tu to otocil uplne inym smerom.
Zaujimave ale, ze @junova sa tu nieco opytala a zahadne ste vsetky zrazy ticho a nikto na to nereagoval. lepsie je sa odbavovat mimo temy na soplikoch....
@mircalla Nevšimla som si čo to bolo?
Inak už mi príde táto debata cez. Každý má svoj kríž.
@jakub111 Keby sa aspň ozval.
@saslavka73 oni to má svoj zmysel aj tá predĺžená Rd. . Takéto ženy zväčša nepracujú a starajú sa o choré dieťa, Rd predĺžený ti nestačí nanič, a potrebuješ abyts živil manžel . A sme tam kde sme na začiatku základne zabezpečenie potrieb a schopný chlap.
@maminuska Veď ja si nemyslím, že všetky ženy si vymýšľajú a sú so zdravými deťmi doma. Ale deje sa to. Stretla som sa stým, že napr. muž je zahraničí a ona nemá možnosť pracovať za prijateľných podmienok tak si vybavila predĺženú RD. A tak podobne. Veď ale každá vec má aj svojich zneužiteľov. Aj keď žena nemá možnosť pracovať na skrátený úväzok, nie je chyba tej ženy, ale chyba našej spoločnosti, že to nie je také využívané a používané.
@maminuska Uznavam sebestacne a nezavisle zeny, neuznavam totalnu financnu zavislost na chlapovi (len v krajnych pripadoch - dlhodobo chore dieta potrebujuce opateru). Myslim si, ze zena, co je dlhodobo doma dost aj psychicky upadne, vsetko sa toci okolo deti a domacnosti, pracu a socializaciu povazujem za potrebnu. Za socializaciu nepovazujem navstevu kozmeticky. A netvrdim, ze vsetky zeny su neopravnene na PD, ale je ich dost, deje sa to
@mircalla Lenže sú napríklad aj ženy, ktoré keby ich chlap nemal a nemal zázemie tak nie je tak úspešný t.j by ju nemohol živiť. A nie všetky ženy doma upadnú, to zase nie je pravda.
@saslavka73 Jasne, ze nie vsetky, ale to sa musis fest snazit, aby sa ti to nestalo...
@mircalla Musíš byť silná to je fakt. Inak to obdivujem. Napr. pani Ledecká.
@mircalla ja si myslím že ich je minimum. Tu sa nebavíme o polročnom získavaní imunity to je normálne ale o opakovaných ochoreniach , kde sa môžme aj pototo a dieťa je choré nezvláda kolektív , pocikava sa , nie je pripravené na kolektív, deti s aspergo atd, kde ti dieťa vylúčia lebo nespolupracuje.,..
Môj prípad to nie je, ja som na Predĺženej nebola , ale nie každý je taká tvrdá a odolná nátura akebiě to pochopiť .
Ale keďže mám invalidné dieťa viem to pochopiť. Mna zachránil od Rd ďalšia materská a škôlka kde som si vyboxovala pre dcéru miesto. Ale to vtedy pred 20 timi rokmi bolo ľahšie, vela škôlok a malo deti, dnes to majú takéto mamy ťažšie s umiestnením.
@mircalla čo bolo treba odpovedať pre @junova? Tie ťavy? Ja neviem posúdiť, ja som chodila s mojim mužom len 1,5 roka. Vtedy nebolo zvykom chodiť na wellnesy a pobyty. Nám stačilo, že sme spolu. Boli sme pár krát na nejakej chate a výletoch. Keď sme si išli niekde sadnúť, platil on. Môj muž sa chcel hneď ženiť, tikali mu biologické hodiny 😔, tak som sa dala ukecať. Mňa nikto nevyvažoval hodnotou ťavy či čo bola pointa

No veru ja som v tomto tiež slaboch.
@maminuska ale ja sa nepytam či má platiť všetko keď spolu žijú ale keď spolu iba randia a žijú oddelene? Keď randia napríklad 5 rokov, všetky položky na kultúru, cestovanie, gastronómiu a neviem čo všetko platí iba muž? A darček ku sviatku, či pod stromček mu môže kúpiť ? Či on si kúpi sám a ona to previaze červenou mašľou a dá tam odtlačok svojich naruzovanych úst? 😃

@mircalla Ja s tým súhlasím niektoré si tak vykrývajú, lebo ani nemajú možnosť sa zamestnať. Nemôžu na smeny, nie je možnosť.