icon

Peniaze vo vzťahu, aký bol vývoj toho kto čo platí a koľko?

jakub111
15. feb 2019

Zdravim, po prvy krat som sa dostal do vztahu, kde to obaja myslime fakt vazne. Chceme to isté.. často je u mna doma a spejeme k niečomu viac.
Ako to robíte/robili vy s financiami?Zatial to máme tak,ze ja pozvem,,ona pozve,ona kupi,ja..,auto zaistujem ja... dovolenka to isté,každý svoje a takto.

Len ma zaujma, aký bol váš finančný vývoj vo vzťahu ako išiel postupne. Nechem sa dostať zbytočne k hádke , lebo peniaze su častá pričina a chcem tomu zabrániť,nechem aby to stálo v ceste.

saslavka73
19. feb 2019

@mircalla Ja s tým súhlasím niektoré si tak vykrývajú, lebo ani nemajú možnosť sa zamestnať. Nemôžu na smeny, nie je možnosť.

mircalla
19. feb 2019

@maminuska Skutocne chore a postihnute deti su ina kapitola. Pokial mi chces tvrdit, ze mnohe zeny tu rodicak nezneuzivaju, tak sa musim zasmiat. Nechce sa mi to skutocne hladat, kde su konkretne priklady....ale je ich tu neurekov

mircalla
19. feb 2019

@saslavka73 Ja viem, este da potom dieta do skolky a ide robit..

maminuska
19. feb 2019

@mircalla ale zo nie sú potom prezentované len soplíky nie? Ak má raz dieťa imunodeficienciu , tak ho môžeš aj v močke kupat a nepomôžeš mu. Aj psa do postele strkať.

xxxkatka
19. feb 2019

@maminuska
@0izidora0 baby tiez mam dieta s ktorym som bola na predlzenej RD zo zdravotnych dovodov takze presne viem, kedze som to sama vybavovala, ze to ani omylom nie je take jednoduche vybavit ako tu niekto neznaly situacie tvrdi.

maminuska
19. feb 2019

@xxxkatka samozrejme že nie je, soplik tomu nestačí.

0izidora0
19. feb 2019

@maminuska Vieš čo príliš veľa energie som venovala tejto téme,dozvedela som sa v podstate ,aké ženy sú dnes vnímané za zlatokopky. Ake ženy sú s deťmi na
predĺženej RD.Mám nizky tlak,tak mne to zvýšenie neuškodí sem tam Ale i tak sa už pripájať radšej nebudem,lebo človek nikdy nevie . Normálne ľutujem ,že som sa tu dala vtiahnuť a nevyužila som čas lepšie. Napravim aj toto. Tebe želám všetko dobré a hlavne pevne nervy.

0silvia0
19. feb 2019

moje nervy, prečo sa tu riešia zasa predĺžené rodičovské dovolenky a matky, ktorým sa akože nechce pracovať a vymýšľajú si diagnózy aby mohli akože doma čo najskôr "hniť"? Tuším každá téma skončí pri tom istom...

maminuska
19. feb 2019

@0silvia0 to je normálne , dnes nemôžeš byt doma ani na predĺženej bez toho aby si nebola upodozrievana z toho že sa ti nechce robiť, a ciciaš manžela.Nemožes byt doma žena ani na prianie muža

mircalla
19. feb 2019

@maminuska Ja som nijako nespominala predlzeny rodicak. Napisala som jedine - v mnohych pripadoch za zlu imunitu mozu samotni rodicia, niekto tu to otocil uplne inym smerom.

Zaujimave ale, ze @junova sa tu nieco opytala a zahadne ste vsetky zrazy ticho a nikto na to nereagoval. lepsie je sa odbavovat mimo temy na soplikoch....

maminuska
19. feb 2019

@mircalla ja som na to reagovala, treba čitat

saslavka73
19. feb 2019

@mircalla Nevšimla som si čo to bolo?

maminuska
19. feb 2019

@mircalla raz keď maš vrodenú imudeficienciu a keby si ho nedostala tak robiť je nemožné v tpp. Vyhodia tá po druhej OČR.

saslavka73
19. feb 2019

Inak už mi príde táto debata cez. Každý má svoj kríž.
@jakub111 Keby sa aspň ozval.

mircalla
19. feb 2019

@maminuska Ano, viem, co to je. Ale urcite ma nie kazdy vrodenu imnunitnu nedostatocnost. Neverim, ze 80% deti, co su v skolke ustavicne chore to maju vrodene. Ale vyrazne sme odbocili od temy.

maminuska
19. feb 2019

@saslavka73 oni to má svoj zmysel aj tá predĺžená Rd. . Takéto ženy zväčša nepracujú a starajú sa o choré dieťa, Rd predĺžený ti nestačí nanič, a potrebuješ abyts živil manžel . A sme tam kde sme na začiatku základne zabezpečenie potrieb a schopný chlap.

saslavka73
19. feb 2019

@maminuska Veď ja si nemyslím, že všetky ženy si vymýšľajú a sú so zdravými deťmi doma. Ale deje sa to. Stretla som sa stým, že napr. muž je zahraničí a ona nemá možnosť pracovať za prijateľných podmienok tak si vybavila predĺženú RD. A tak podobne. Veď ale každá vec má aj svojich zneužiteľov. Aj keď žena nemá možnosť pracovať na skrátený úväzok, nie je chyba tej ženy, ale chyba našej spoločnosti, že to nie je také využívané a používané.

mircalla
19. feb 2019

@maminuska Uznavam sebestacne a nezavisle zeny, neuznavam totalnu financnu zavislost na chlapovi (len v krajnych pripadoch - dlhodobo chore dieta potrebujuce opateru). Myslim si, ze zena, co je dlhodobo doma dost aj psychicky upadne, vsetko sa toci okolo deti a domacnosti, pracu a socializaciu povazujem za potrebnu. Za socializaciu nepovazujem navstevu kozmeticky. A netvrdim, ze vsetky zeny su neopravnene na PD, ale je ich dost, deje sa to

kikina84
19. feb 2019

@ptmt1011 och bozeee..ty si fakt nepochopila co tu cely cas pisem? 😀Nuz ukoncim tuto absurditu..dalej nekomentujem..pekny den ti zelam

saslavka73
19. feb 2019

@mircalla Lenže sú napríklad aj ženy, ktoré keby ich chlap nemal a nemal zázemie tak nie je tak úspešný t.j by ju nemohol živiť. A nie všetky ženy doma upadnú, to zase nie je pravda.

mircalla
19. feb 2019

@saslavka73 Jasne, ze nie vsetky, ale to sa musis fest snazit, aby sa ti to nestalo...

saslavka73
19. feb 2019

@mircalla Musíš byť silná to je fakt. Inak to obdivujem. Napr. pani Ledecká.

maminuska
19. feb 2019

@mircalla ja si myslím že ich je minimum. Tu sa nebavíme o polročnom získavaní imunity to je normálne ale o opakovaných ochoreniach , kde sa môžme aj pototo a dieťa je choré nezvláda kolektív , pocikava sa , nie je pripravené na kolektív, deti s aspergo atd, kde ti dieťa vylúčia lebo nespolupracuje.,..

maminuska
19. feb 2019

Môj prípad to nie je, ja som na Predĺženej nebola , ale nie každý je taká tvrdá a odolná nátura akebiě to pochopiť .

maminuska
19. feb 2019

Ale keďže mám invalidné dieťa viem to pochopiť. Mna zachránil od Rd ďalšia materská a škôlka kde som si vyboxovala pre dcéru miesto. Ale to vtedy pred 20 timi rokmi bolo ľahšie, vela škôlok a malo deti, dnes to majú takéto mamy ťažšie s umiestnením.

mircalla
19. feb 2019

@maminuska ja tiez viem pochopit a obdivujem, ake je to tazke sa starat o chore dieta. Neviem, ci by som toto zvladla, uprimne povedane.

0silvia0
19. feb 2019

@mircalla čo bolo treba odpovedať pre @junova? Tie ťavy? Ja neviem posúdiť, ja som chodila s mojim mužom len 1,5 roka. Vtedy nebolo zvykom chodiť na wellnesy a pobyty. Nám stačilo, že sme spolu. Boli sme pár krát na nejakej chate a výletoch. Keď sme si išli niekde sadnúť, platil on. Môj muž sa chcel hneď ženiť, tikali mu biologické hodiny 😔, tak som sa dala ukecať. Mňa nikto nevyvažoval hodnotou ťavy či čo bola pointa

sticker
saslavka73
19. feb 2019

No veru ja som v tomto tiež slaboch.

mircalla
19. feb 2019

@0silvia0 Nemyslim, ze ty si ten pripad ....vobec....Viem, ake to vtedy bolo🙂 Chata, vino za par korun, obcas kino, stara skodovka....Dnes je to iny level.

junova
19. feb 2019

@maminuska ale ja sa nepytam či má platiť všetko keď spolu žijú ale keď spolu iba randia a žijú oddelene? Keď randia napríklad 5 rokov, všetky položky na kultúru, cestovanie, gastronómiu a neviem čo všetko platí iba muž? A darček ku sviatku, či pod stromček mu môže kúpiť ? Či on si kúpi sám a ona to previaze červenou mašľou a dá tam odtlačok svojich naruzovanych úst? 😃