Peniaze vo vzťahu, aký bol vývoj toho kto čo platí a koľko?
Zdravim, po prvy krat som sa dostal do vztahu, kde to obaja myslime fakt vazne. Chceme to isté.. často je u mna doma a spejeme k niečomu viac.
Ako to robíte/robili vy s financiami?Zatial to máme tak,ze ja pozvem,,ona pozve,ona kupi,ja..,auto zaistujem ja... dovolenka to isté,každý svoje a takto.
Len ma zaujma, aký bol váš finančný vývoj vo vzťahu ako išiel postupne. Nechem sa dostať zbytočne k hádke , lebo peniaze su častá pričina a chcem tomu zabrániť,nechem aby to stálo v ceste.
@jakub111 Jakub a dozvedel si sa ty to čo si potreboval? v tejto diskusii?🙂
I podotykam, ze 10 rokov nepracovala, manzel jej nikdy nic nenaznacil, dovolenky Hawai a podobne. Po cca 10 rokoch im to ale uz uplne prestavalo klapat a manzel bol maximalne nervny, ze nerobi a posielal ju do prace (to uz boli naspat na Slovensku). Tiez to necakala. O dalsie 2 roky mal inu a boli rozvedeni...to len priklad
@mircalla No keď sa zahľadel do inej tak už mu bolo všetko zle.
@mircalla 19,55 - ale pozri ako ťa to posunulo, si samostatná, úspešná, máš krásne deti. Trošku zatrpknuta ale to nás je viac hold bilancujeme. 😁 Mohla som si zobrať Pištu Hufnagela. 😁
@maminuska Ja ti úplne rozumiem aj to preverovanie partnera v čase ,keď ho najviac potrebujete. Ja som malú dávala 4 h do škôlky,prvé 2 mesiace boli v poriadku.Len potom prišiel záchvat za záchvatom. Stále niečo. Lekárka mi odporučila malú nechať doma, kým sa jej nenakopne imunita opäť. Stretla som svokru v meste/ na prechádzky chodíme/ a tá sa ma opýtala, prečo nie je v škôlke. Zakazdym,dokonca to odkazoval po manželovi,manžel ked mala ochorela,lietal po byte a nevedel čo má robiť . Či má volať sanitku. Zakaždým. Bol v strese,buď ostal stáť ako soľná lampa,alebo lietal a nevedel čo mi má podať. Chlap vtedy nevie co robiť,aspoň ten môj. Úplne bol mimo. Keď sme prešli vyšetreniami,čo jej pravdepodobne robí zle,dostala nové lieky bolo fajn. Chystali sme sa na operáciu dutín a ja do práce. Potom ale zo dňa na deň,prišlo iné a zrazu nás prevážali do hlavného mesta a bol to boj o život. Celá rodina sa spojila,prišli za nami do hotela. Babka,tatino.Druha tiež. Videla som v ich očiach obrovský strach a boli mi neskutocnou oporou.Dnes sa má už nič také nikto neopyta. Povedia prednejšie je dieťa až potom práca.Tu oporu matka a dieťa potrebuje nie len finančnú, ale aj psychickú
@mircalla Ano zivot je pestry a prinasa rozne pribehy. Tiez ti tu mozem napisat ako dopadli deti, ktore rodicia rychlo dali do jasiel, skolky a cele detstvo sa pretlkali s klucikom na krku, lebo rodicia pracovali. Alebo, pribeh ako emancipovana zena, pracujuca na svojej kariere sa rozviedla lebo muz uprednostnil opak.
Ja si len myslim, ze zeny, najma v obdobi ked su deti male, su zranitelnejsie a potrebuju oporu v manzelovi a ci si to pripustame alebo nie, nie sme rovnake ako muzi. Deti su stastne, ked su stastne ich mamy a tie maju robit stastnymi otcovia. Chlap, ked ma rodinu mal by ju vediet financne zabezpecit a necakat to od zeny. Predpokladam, ze normalna zena toto nikdy nezneuzije. Ale to je zas uz len debata o jednotlivcoch, poznam aj chlapov, co nikde nepracovali a nechali sa zivit zenami a ked sa nad tym zamyslim, nie je tych chlapov malo a to ani deti nemali, alebo ich uz mali dospele.
@stella333 S tymti skolkami je to velmi individualne. Su deti mamickari, co maju hysak aj v 5 rokoch, ked idu do skolky, su deti, co nemaju problem. Viem si to zariadit, ze o 16 hod su doma. Neda sa to zovseobecnit. Poznam zase deti, co do skolky nechodili a potom mali v skole obrovsku traumu, boli utiahnute, nezvyknute na kolektiv. Nakoniec sli do inej skoly pripade na home schooling.
Ďakujem všetkým za vyjadrenie,dočítal som to celé a padlo tu teda veľa názorov. Až takých,že to čo mám teraz a milujem ju,si musím ešte viac vážiť a nosiť na rukách. Niekto tu nahodil téma láska,ale láska je...,len keď život bez peňazí nejde,treba jesť a plaťiť účty. Aspoň som sa dozvedel,že to robíme správne,obaja si dávame darčeky a zvyšok sa ona snaží držať vždy 50/50, keď ja chcem plaťiť všetko a nerobí mi to problém... Téma bolo teoretické,že ako to funguje/fungovalo u iných,nič viac.

@stella333 Pokial to nie je tvoj pripad, tym lepsie pre teba. Len netreba za vsetkym hladat zavist. Zasadne nikomu nezavidim - a to ani realnym ludom, nieto este niekomu z MK. Zivoty ludi su casto velmi odlisne od toho, ako sa prezentuju. Mala som kamosku, co uz nevedela co so sebou, neustale sa mala potrebu prezentovat, ako si dobre zije - 10 rokov zili v Kalifornii, on super zarabal, krasny byt, prezentovali sa ako dokonaly par. Momentalne rozvedena, manzel si nasiel inu, zije na Slovensku, ledva preziva s 2 detmi, musela manzela vylatit predajom nehnutelnoti po rodicoch, by je ostal byt, hypoteka na krku, praca pre nejaku vladnu agenturu za 1000 v cistom, a....postupne priznala, ze vobec nebola stastna a ze manzel bol vzdy chladny a nikdy su ozaj nepodporil a doma robila vsetko sama. Plati je dost chabe vyzivne, i ked sa pri nom svojho casu mala dobre. 10 rokov ale prezentovali nieco ine. Ja zasadne beriem vsetko s rezervou. Co je dnes, uz nemusi platit zajtra