Peniaze za predaj auta
ahoj, ako by ste sa zachovali v takejto situácii? máme švagrinu, ktorá po rozvode ostala sama s dvoma deťmi na materskej. Pomáhali sme jej ako sme mohli, pretože bola na tom naozaj zle. Časom sa to zlepšilo, vrátila sa do práce. Finančná gramotnosť jej však nič nehovorí. my zarábame obaja celkom dobre, ale to čo ona nakupuje svojim deťom to je strašné, milión lacných blbostí, oblečenie, sladkosti, čipsy na kilá. Nekomentujeme to, veď keď im chce dopriať, tak nech to robí. občas mm niečo povedal, ale nakoniec to vyzeralo, že nechce dopriať jej deťom. pred pár rokmi sme jej predali naše staré auto, splácala ho po 50,-€ mesačne, prepis sme neurobili, teda stále bolo napísané na mm meno. Teraz si ona kúpila novšie auto, lebo to staré už bolo treba opravovať. Mm jej povedal, aby to staré auto predala na bazoži za pás stoviek. prešli asi 2 mesiace a to auto stále nepredala, mm sa jej pýtal, čo s ním plánuje. Tak, že v práci jej povedali, že ho má dať zošrotovať, že také staré auto kúpia len cigáni a potom ju budú otravovať, že nefunguje. MM ju presviedčal, nech tomu neverí, on už tak predal niekoľko áut a všetko bolo v pohode. Ona si to vypočula, ale zase nič. Nepoprosila mm aby jej s tým pomohol, ani auto neodviezla do šrotu, nič. Tak môj mm jej povedal, že on to auto predá, ale peniaze si nechá. Ona s tým súhlasila. Auto sa do týždňa predalo za 350€. A teraz dilema, dať jej tie peniaze? my ich nepotrebujeme, ale ona ich do týždňa rozhádže. Mm už bol nalomený, že jej ich dá, ale naposledy keď sme tam boli, tak prišli naše deti,že aha čo oni majú: Labubu - dokonca 4 ks. My sme to našim deťom nekúpili. Je to otrasná hračka, vysvetlili sme im, že za tie peniaze môžeme ísť na zmrzku, alebo kúpiť si niečo lepšie. Keď to videl mm a opýtal sa koľko to stálo, tak ho skoro vykotilo. Doma potom povedal, že peniaze sa auto jej nedá. Ja stále rozmýšľam či áno, či nie.
Ak s tým súhlasila že si necháte peniaze tak čo riešiš ? Určite by som jej ich nedala, veď vy ste mali starosti s predajom nie ona , iné by bolo ak by ste sa dohodli inak .
Uprimne nedala … nechala by som to ako fond, ked bude v s…. Pripadne ak jej deti budu potrebovat nieco vacsie. Cash nie.
Ak auto splatila, tak jej tie peniaze dat.
No ja by som jej ich napr. nedala, auto nechcela riesit, dohodli ste sa, ze ho predate vy, dohodu akceptovali obe strany, ona to mala bez starosti, bodka. Ked tak ich odlozte a neskor jej ich date alebo nieco zaplatite detom, evidentne netru biedu, ked si moze dovolit styri predrazene otrasne hracky.
Poistku za auto platil manžel či ona?
Odložte si tie peniaze a keď nebude mať čo jesť tak jej z toho nakúpite potraviny, alebo možno zoberiete jej deti na výlet alebo zaplatíte niečo jej deťom v škole na čo vtedy nebude mať peniaze. Ale čisto peniaze jej do ruky na rozflákanie nedať.
Ešte ich bude v budúcnosti potrebovať.
Je tu dilema... Ona ho chcela dať zošrotovať. Za šrotovanie by musela zaplatiť...Z predaja by nemala nič. U nej je to asi tak,, že ..poradiť si daj, ale riaď sa podľa vlastného rozumu...
Auto vám splatila. Ale .... vy ste mali starosť ho predať... Ona nie... Bolo písané stále na mužovo meno? Nebol prepis? Ak by sa niečo stalo, mal by ON problém.
Ak tie peniaze nepýta, Odložila by som ich a neskôr, ak bude niečo súrne potrebovať kupiť, alebo jej deti, potom by som jej ich dala. Boli by u vás akoby v úschove. Ak ona rozhajdáka peniaze, neváži si ich. Ak nakupuje zbytočnosti, v podstate vytvára odpad nadbytočný.
Ja súhlasím s viestou. Ak vám auto splatila, peniaze by som jej dala.
Nie nedala by som
Peniaze by som jej dala, do jej života by som sa viac nestarala, nevieš ako prežíva rozvod, či si tými lacnými blbostami nekompenzuje niečo iné, bolesť napr .
auto splatila, aj poistku platila ona. Ja som tiež za to, tie peniaze "odložiť" a použiť neskôr. Ona nie je zlá, ani hlúpa ale má takú ťažkú povahu. Svojím deťom chce dopriať všetko, ale neuvedomuje si, že im tým ubližuje. deti si nič nevážia, už aj v škole začínajú problémy. Tých príbehov, ktoré sme s ňou museli riešiť je toľko, že by sme mohli napísať knihu. Ja chápem, že si kompenzuje to, že predtým nemala peniaze, ale už to trvá pár rokov. Či to tak bude žiť až do dôchodku?
peniaze jej nedat .. spravit za ne napriklad den niekde vonku-zoo-kupalisko a podobne .. jej deti z toho budu mat viac osohu ako zo sladkosti a somarin .. jej poedat na rovinu,ze za peniaze z auta sa ide na vylet
tak odlozte peniaze a daj jej ich na konci leta na zaplatenie skolskych poplatkov a tak ale rozhodne jej tie peniaze patria za mna by som to nedovolila aby si ich muz nechal v takejto situacii
mm najviac štve ten jej postoj k tomu. 3 mesiace vie, že auto musí poriešiť a ona nič. Ak by sa jej mm neopýtal 2x čo s tým plánuje, tak ona by to nechala tak. asi čakala, že čáry máry fuk, jedného dňa sa to auto samo vyparí. Ak by prišla za mm, že buď taký dobrý pomôž mi to auto predať, lebo ja to sama neviem, tak by nemal problém, ale ona nič. MM to však musel riešiť, lebo aj poistka bola napísaná na neho. Ak by to bola moja sestra, tak by som ju postriasala, nech sa zobudí, ale u nich v rodine riešia problémy až keď horí, dovtedy je všetko ok. Musím sa tu trocha vyventilovať, lebo inak ma roztrhne.
Nedala a odložila na horšie časy, keď sa bude pýtať tak ste dali zošrotovať. Peniaze by aj tak do týždňa minula na blbosti.
Nedala a odložila na horšie časy, keď sa bude pýtať tak ste dali zošrotovať. Peniaze by aj tak do týždňa minula na blbosti.
@januska12323 klamať jej určite nebudeme, nech vie že by mohla mať 350 vo vrecku, aj viac lebo by musela platiť zošrotovanie. Ona je však taká povaha, že nepovie nič. Neviem čo jej ide v hlave, ale tvári sa, že všetko je ok.
Ja by som neriešila na čo mina peniaze a pod. Je to jej život..Véd je dospelá, vás do toho nič.. Auto vam splatila, poistku platila, peniaze by som jej dala
ja nechapem tvoj postoj zasa
jasne vam povedala ze sa ho boji sama predavat aj povedala dovody a za mna su relevantne tiez by som bola radsej keby mi to pomohol predat chlap (ani nikto iny to nemohol kedze nebolo prepisane) vies ze je samozivotelka s detmi, a nedate jej tie peniaze za predaj niecoho co splatila a platila na to poistky ? mne by to nedalo ani spavat takto sa k nej zachovat a neries co plati neplati kupuje zjavne nejako funguje
nie je to od vas pekne, a ze nic nepovie ? asi vie aki ste a ze nema zmysel vam nic hovorit
ja mám za to že vám auto darovala a že si s ním môžete robiť čo chcete…
Čo sa jej stále staráš do života, čo kupuje? Žije ako ona chce a nie ako chcete vy. Auto bolo oficiálne písané na muža, takže bola jeho povinnosť si ho poriešiť. Čo aj urobil. Môžte jej dať polovicu sumy a druhú si nechať, keď vám už tak peniaze chýbajú. Aké nedať jej ich len preto že ich minie na to čo chce ona a nie vy? Čo ste jej rodičia? Čo tak ju rešpektovať a dať jej pokoj. Starajte sa o seba.
Ved ste sa dohodli
Auto si mate predať sami. Ja by som to ani neriešila.
Ak súhlasila si tým že peniaze za predaj budú vaše, tak by som jej ich nedala, ale ani neminula, nechala by som ich ako rezervu.
Je tu dilema... Ona ho chcela dať zošrotovať. Za šrotovanie by musela zaplatiť...Z predaja by nemala nič. U nej je to asi tak,, že ..poradiť si daj, ale riaď sa podľa vlastného rozumu...
Auto vám splatila. Ale .... vy ste mali starosť ho predať... Ona nie... Bolo písané stále na mužovo meno? Nebol prepis? Ak by sa niečo stalo, mal by ON problém.
Ak tie peniaze nepýta, Odložila by som ich a neskôr, ak bude niečo súrne potrebovať kupiť, alebo jej deti, potom by som jej ich dala. Boli by u vás akoby v úschove. Ak ona rozhajdáka peniaze, neváži si ich. Ak nakupuje zbytočnosti, v podstate vytvára odpad nadbytočný.
@isis234 za šrotovanie auta sa aktualne neplati.
Myslela som.ze sa bavime o sume niekolko tisic.350 eur by som jej dala bez mihnutia oka.Ma na ne moralne pravo a čo ona robi s peniazmi je jej vec.
Napadlo vas vobec,ze ona ako sama zena nemala energiu a ani skusenosť co ma s tym autom robit? Ze suhlasila s dohodou.pre ňu nevyhodnou len aby sa auta zbavila a prestali ste ju s tym otravovat?
Ja keď by som sa s ňou možno dohodla ak by chcela,že tie peniaze odlozite u seba pre jej deti keby v budúcnosti niečo potrebovali, či niečo v rámci škôl, nový bicykel, pripadne tábor alebo o čosi
Auto bolo vaše, vy ste to predali, ona súhlasila, že si peniaze necháte. Na druhej strane ona platila poistku aj ho splatila.
Čiže ja by som to urobila nasledovne: priamo peniaze by som jej nedala, ale by som za ne zobrala jej deti na nejaký výlet alebo im kúpila niečo naozaj potrebné.
A čo je preboha "mm"? 😃 došlo mi, že manžel ale čo presne netuším, nepoznám tento koníkovský slovnik
Auto bolo vaše, vy ste to predali, ona súhlasila, že si peniaze necháte. Na druhej strane ona platila poistku aj ho splatila.
Čiže ja by som to urobila nasledovne: priamo peniaze by som jej nedala, ale by som za ne zobrala jej deti na nejaký výlet alebo im kúpila niečo naozaj potrebné.
A čo je preboha "mm"? 😃 došlo mi, že manžel ale čo presne netuším, nepoznám tento koníkovský slovnik
@petracandle môj manžel si myslím
moje auto tiež predával muž, nakoľko to nie je moja parketa.
podľa tejto logiky vašej si mal peniaze nechať?
ona je dospelá žena, nech si hospodári ako chce.
Ak Vam auto splatila, peniaze by som jej urcite dala . Su jej.Mozno ak velmi chcete cosi si nechajte ,,za predaj" ale tie peniaze patria jej. Aspon nieco teda
@isis234 za šrotovanie auta sa aktualne neplati.
Myslela som.ze sa bavime o sume niekolko tisic.350 eur by som jej dala bez mihnutia oka.Ma na ne moralne pravo a čo ona robi s peniazmi je jej vec.
Napadlo vas vobec,ze ona ako sama zena nemala energiu a ani skusenosť co ma s tym autom robit? Ze suhlasila s dohodou.pre ňu nevyhodnou len aby sa auta zbavila a prestali ste ju s tym otravovat?
@janinah veď sa stretávajú. Mohla sa dohodnúť s bratom a spoločne to predať.
Ak on nehospodári s peniazmi, radšej nech jej ich dajú ak "naozaj" bude súrne niečo potrebovať. Oni sa neobohacujú na úkor nej. Nepotrebujú ich. Ale tým jej pomôžu.

ak vam to auto splatila tak jej mate peniaze dat
ak chce muz nech si necha 10-15% z tej sumy za predaj ale zvysok nech jej da