Plánujem investovať

sis789
8. nov 2018
Používateľ sis789 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sis789.

Ahojky, plánujem investovať do fondov a zarobiť si tak popri materskej. Odporučil mi to jeden zmámi, ktorý v tom má už dlhoročné skúsenosti. Zaujímalo ma či mal už niekto z vás predtým možnosť sa týmto stretnúť. Fond chce dosahovať kladnú výkonnosť bez ohľadu na vývoj trhov, alebo aspoň v čo najväčšej možnej miere ochrániť hodnotu investícií svojich podielnikov pred poklesmi. K tomu C-Quadrat ARTS Total Return Global AMI využíva investičné stratégie, ktoré môžeme nazvať trendové alebo momentové. Algoritmy fondu sa snažia automaticky do portfólia vyberať fondy, ktoré v danom momente rastú najsilnejšie. Investície C-Quadratu môžu tvoriť akciové, dlhopisové i peňažné fondy. Práve automatizovaný spôsob riadenia portfólia odlišuje C-Quadrat od väčšiny konkurencie na Slovensku. Stratégia fondu na prvé zdanie lahodí ušiam konzervatívnejších investorov. Ale to sú jediné dostupné informácie, ktoré sa mi podarilo nájsť. Ak by niekto vedel poradiť bola by som veľmi rada. Vopred ďakujem za odpoveď 🙂.

acer11
8. nov 2018

tak určiteeee 😅

majkeel
8. nov 2018

Mala si investovat tak pred tyzdnom, ked skoncila tretia 10-12% korekcia za poslednych 12 mesiacov. 🙂
Momentalne su ceny akcii na top vrchole ever, FED dviha uroky a investori su nachylni na paniku pri kazde zlej sprave. Ak sa v investovani nevyznas, mozes sa o par mesiacov skaredo popalit a stratit 10-40 %. Na druhej strane mozu akcie este 1-2 roky rast a vtedy presvihnes poslednu relly na vrchole hosp.rastu.
Radsej sa informuj, investuj iba malo, aby si sa naucila a maj pripravene peniaze na nakup vo vypredaji, ked trhy spadnu v dalsej korekcii o 10% alebo o 10-40% v hosp.krize.

malinajahoda
8. nov 2018

@sis789 zmámi? To je čo? Nemá to byť známy?

matazirafa
8. nov 2018

jasne, dalsia tema bude o com, ako zbalit milionara?

boba245
9. nov 2018

@sis789 "Fond chce dosahovať kladnú výkonnosť....." Chcieť je pekne....ale podľa mňa je tam aj pekné riziko. Ja by som sa známeho spýtala, o koľko % zhodnotil on svoje peniaze a za aký čas , lebo mať dlhoročné skúsenosti ešte o ničom nehovorí. A ešte lepšie by bolo, keby to vedel aj nejako podložiť , nielen povedat.

bsp39
12. nov 2018

Momentálne prvý príspevok na Markíze v Tel. novinách, ako celý rok klesajú všetky fondy, lebo ekonomike sa nedarí ☹ Sporitelia v II. pilieri sú v strate.

mogaa
12. nov 2018

roky alebo zajtra
@sis789 to čo píšeš je fond fondov....je fajn že riziko budeš mať rozložené, no na druhej strane tam nie sú také výnosy ako pri akciových fondoch, na druhej strane ak budeš v strate nebude taká vysoká keďže sú tam aj dlhopisy aj akcie....Možno by bolo lepšie investovať časť peňazí do dlhopisového fondu a časť do akciového. Vo väčšine akciových fondov sú investície delené , určité % je v nástrojoch peňažného trhu, dlhopisoch a v akciách....Akcie sú viacerých firiem, ba aj vo viacerých oblastiach(záleží od fondu). Dobré fondy má Amundy, KBC fondy(z čsob)...ale ak tam chceš investovať viac peňazí, tak teraz je situácia že môže prísť k ďaľšej kríze- nikto ti nepovie či to bude o mesiac , o rok, o 3roky alebo zajtra....Teoreticky môžeš investovať dnes a o 2 mesiace zarobiť 20%, ale rovnako môžeš byť o týždeň v strate 30%....Bežné výkyvy sú normálne, tam treba len počkať a o určitý čas budeš opäť v zisku, ale ak príde kríza tak tam sú dlhodobé straty a naozaj dlhodobé aj niekoľko rokov môže trvať kým sa fond dostane do výnosov spred krízy(čiže aby sa ti vrátil vôbec vklad)

judar
12. nov 2018

laičky čo si myslia že zarobia popri materskej na investíciach do fondov sú dobré naivky...je to trať dlhá mesiace až roky...ako keby sa normálne zarobiť nedá že

majkeel
12. nov 2018

Mozes skusit investovat v malom.
Zaloz si ucet vo fio banke, poziadaj o pristup do fio brokera. Zmen si niekde eur na czk (v banke su zle kurzy) a mozes obchodovat na ceskej burze. Poplatok za nakup je 0,35%, vyberies si, ktore akcie kupis. Komercni banka, CEZ, O2, Kofola, Avast,…
Pockas, ked trocha akcie klesnu, kupis, v maji/juni vyplaca vacsina ceskych firiem dividendy 5,6% ... Zistis si, ake dividendy boli po minule roky a ci planuju vyplacat aj bud.rok. A uz len trpezlivost. Aj ked pride pokles, cakas, kym sa cena vrati o par mesiacov/rokov spat, kazdy rok Ti zatial vyplatia dividendy. Ked sa to raz vrati, predas. Len nesmies kupit uplne na vrchole, lebo aj to sa moze stat, ze tie ceny sa tam uz nevysplhaju, (aj ked je to nepravdepodobne).
Ten fond nie je dobry napad.
1) ak sa fond sklada z dalsich fondov - zaplatis zbytocne poplatok fondu a potom zaplatis dalsie poplatky fondom, ktore tvoj fond nakupi. A poplatky Ti zozeru vsetok zisk.
2) Zvycajne ked rastu dlhopisy, tak klesaju akcie. Ak klesaju dlhopisy, tak rastu akcie. Ak ich skombinujes, tak vlastne nikdy nemozes dosiahnut zisk, lebo cast portfolia Ti vzdy klesa a cast rastie - vysledok bude nula, pripadne strata. Takze, ak rastu akcie, tak maj vacsinu penazi v akciach. Ak zacnu klesat, tak predas akcie a presunies hotovost do dlhopisov.

beatka_jankajova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
acer11
22. mar 2019

"hodnota zlata dlhodobo rastie" versus "od roku 2012 klesalo na cene" 😂

dopolbokaodrata
22. mar 2019

@beatka_jankajova tomuto ešte niekto verí 😂😂😂

beatka_jankajova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beatka_jankajova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sasanka605
23. mar 2019

To je reklama ako z teleshoppingu

majkeel
23. mar 2019

No chcem vidiet ako niekto pobezi predat zlatu tehlicku, ked na konci mesiaca budu chybat peniaze. 🙂
Co sa tyka investovania. setri na sporiacom ucte. Pockaj na nejaky pokles o 10-20% (do 1-2 roka urcite nejaky pride, posledny bol v decembri), najdi si nejakeho brokera (Fio na ceske akcie, Degiro na svetove). Pozri vyvoj cien, kup na 50% v Degiro nejake ETF sledujuce S&P (Vanguard,...), na 50% vo Fio nejake ceske akcie - CEZ, Komercni banka, Moneta, Tabak,... kazdy rok dostanes dividendy, casom budes dokupovat, alebo predavat.
Investovanie je ale narocne na cas, treba to trocha sledovat. Zaparkovat to tam, priebezne kupovat a nesledovat to, tak ti ludia by mali dat radsej peniaze na setriaci ucet, alebo splacat hypoteku, inak stratia. Investovanie neznamena som za chvilu v baliku. To znamena to, ze ti co to sleduju, kazdy den riesia, zarobia na tych, co to nesleduju. Akcie su ponuka a dopyt na trhu. Cast ceny vytvara dividenda a druhu cast to, ze aby jeden zarobil, druhy zase strati.

dopolbokaodrata
23. mar 2019

@majkeel toto je všetko pekne ale slečna pani podľa mňa ani nerozumie každému druhému slovu čo píšeš, ona sa jednoducho namotala do nejakej pyramídy a potrebuje naháňať kontakty, inak tu píše len to čo jej kravaťáci poslali v úvodnej brožúre. 😂

majkeel
23. mar 2019

@dopolbokaodrata V tom pripade "Investície C-Quadratu môžu tvoriť akciové, dlhopisové i peňažné fondy." ten C-Quadrat je hovadina na kvadrat a sluzi iba na zarabanie na dovercivych. 🙂
Akciove, dlhopisove a penazne fondy su tri rozne nastroje. Ked jeden rastie (akcie), druhy vacsinou klesa (dlhopisy) a naopak. Ked akcie kvoli vyssim urokom klesaju, investori sa presuvaju do rastucich dlhopisov a naopak. Dat do jedneho fondu dalsie takto protichodne zamerane fondy, kde cast investicie - akcie rastie a druha cast - dlhopis stracaju, vysledok je nula, plus zaplatit vstupny a spravcovsky poplatok v tomto fonde fondov, ktory vstupuje za poplatky do dalsich fondov sa rovna minimalny zisk, az ista strata.

anka32
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bsp39
1. máj 2020

@zarabajteraz 1. robit tu reklamu je zakazane. 2. Toto tu uz bolo. V 60tych rokoch sa cele Slovensko zbieralo na podobny druh dopravy pod nazvom Alveg, ktory sa mal budovat v Tatrach. Aj sa vela vyzbieralo, len Alveg sa nevybudoval. Kde skoncili miliony sa nikdy nevysetrilo.

zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz