Platba do Čiech

tykat
8. jún 2022

Baby pls poradte, potrebujem do ciech uhradit 916,-CZK za aukciu na Aukro. Ked to zadam zo SLSP v CZK tak mi to narata poplatky 20,-€. Co teda nechcem.
Je nejaka ina moznost? Uhradila by som to v € len neviem ci prijemca z toho nebude mat nejake komplikacie. Idem sa ho na to spytat, len ci nemate niekto skusenost.

ckocka
8. jún 2022

Príjemca to dostane v tej mene v ktorej má vedený účet, čiže v CZK. Problém je čiastka, potrebuješ poznať kurz EUR - CZK jeho banky v deň prevodu.

melanta
8. jún 2022

Ak to chceš poslať v eurách, ako ako píše kočka vyššie, musela by si poznať kurz v deň prevodu. Ak zadáš platbu v czk, tak jemu príde taká suma, akú zadáš, samozrejme, na tvojej strane potom vzniknú tie poplatky alebo kurzový rozdiel. Do akej banky v ČR to posielaš? Lebo napríklad slovenská a česká sporiteľňa podľa mňa má nastavené lepšie spoplatnenie platieb, keďže sú to sesterské banky.

tykat
autor
8. jún 2022

@melanta posielam do AIR BANK

@ckocka
@melanta mne by ani nevadilo poslat o nieco viac, len teda chcem si byt ista ze tam nie je ten 20€ poplatok

ckocka
8. jún 2022

@tykat Pošli to ako SEPA platbu a vopred si s príjemcom dohodni čiastku v EUR.

97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tykat
autor
8. jún 2022

Dakujem vam, budem vediet do buducna. Nateraz som poriesila, posle to znama, ktora ma ucet aj v cechach.

minutka
8. jún 2022

Sepa platba je bez poplatku

tykat
autor
8. jún 2022

@minutka SEPA ano (resp. je tam nizky poplatok - rovnaky vramci EU) ale to je len z € uctu na € ucet nie? ci aj z € na ucet v CZK?

minutka
8. jún 2022

@tykat ja som takto posielala € na ucet do CR a neplatila som nic

tykat
autor
8. jún 2022

@minutka ... otazka ci nieco neplati ten prijemca ak ma ucet v CZK, a ja tiez bezne posielam SEPA platby do ciech - € na € ucet ale na ucet v CZK som este neposielala.

hiro
8. jún 2022

Neplati. CZ ucty podporuju SEPA platby (odosielatel plati v €). Prijemca dostava menu aku ma na svojom ucte. Neplati nic (teda ak existuju nejake ucty kde plati za prijimanie obycajnych platieb tak bude platit aj za tento prijem).
Pozri si kurz cez nejaku ich CZK banku, vsetky budu mat podobne. Vyber ten kde budes posielat najviac € a potom dostane minimalne tolko CZK ako ste sa dohodli. Nepozeraj google kurz ci iny kurz stred, dostali by menej.