Platia nemocenské aj za manžela?
ahojte, sme s manzelom v takej situacii, ze ja som po materskej dala v praci vypoved a nahlasila sa na urad prace..po pol roku podpory mi uznali davky v hmotnej nudzi, kedze mm nieje oficialne zamestnany...vlastne pracuje len tak brigadne, nejake fusky
hmotnu nudzu nam vypocitali pre troch 2 dospeli+ dieta, teraz naposledy ma na urade prace informovali, ze niesom povinna sa chodit hlasit, kedze poberam davky v hmotnej nudzi a socialne plati za mna do poistovne, ci nemocenske, ci ako sa tomu hovori
takze platia aj za manzela? ked sme spolu posudzovani a dostavame davky akoze pre troch? alebo jeho poistne neplatia?
@jana121212 nie, nieje medzi dlznikmi
nebudem sa tu ja s vami natahovat, lebo nemam na to chut ani naladu a zbytocna energia
pytala som sa jednu vec, dokazete tu okolo toho kecat omacky ale na otazku odpoved nikde.. baby rapotacky na trhu jak vysite
ja nepotrebujem riesit preco nemam robotu, preco som dala vypoved, je to moj problem, nikoho som neziadala o nazor ani o riesenie, toto vobec nebolo podstatou temy lebo je vas vsetkych do toho velke nic, nic o mne neviete v akych podmienkach a okolnostiach zijeme, ale hlavne ze som vam dala moznost sa vyburit a pohorsovat sa nad tym ze ako je toto mozne, ze robime na cierno a dali sme vypoved, no tak dufam, ze ste sa pobavili, dakujem za skratenie volnej chvile...csuste
@emaks 😀 amen
@emaks je to ZDRAVOTNÉ POISTENIE!!!
@emaks: pokiaľ si s dieťaťom do 6 rokov doma, a poberáš dávku v hmotnej nudzi a tvoj manžel je tvoj spolužiadateľ tak za teba aj za manžela platí odvod do zdravotnej poisťovne štát, a nemusíš byť evidovaná na úrade práce, teda ak si na sociálke nahlásená že si s dieťaťom do 6 rokov doma

@slavka034
@sense
@flopo
pre vasu informovanost vam tu okopirujem co som prave nasla vo svojej zdravotnej poistovni...viď posledna veta
Štát platí za svojich poistencov, takzvaných poistencov štátu. Tu je ich kompletný zoznam:
nezaopatrené dieťa/študent do 26 rokov alebo študent do 30 rokov, ak študuje na prvej vysokej škole dennou formou, zahraničný študent z iného členského štátu EÚ, zahraničný študent študujúci na základe medzinárodných zmlúv alebo žiak či študent, ktorý je Slovákom žijúcim v zahraničí, doktorand, poberateľ starobného, invalidného alebo výsluhového dôchodku alebo poberateľ dôchodku z cudziny, evidovaný uchádzač o zamestnanie, poberateľ rodičovského príspevku, osoba, ktorá sa stará o dieťa do šiestich rokov, osoba, ktorá sa stará o nevládnu alebo viac ako 80-ročnú osobu alebo opatruje zdravotne postihnutú osobu, poberateľ dávky v hmotnej núdzi alebo spoločne posudzovaná osoba,