icon

Platia nemocenské aj za manžela?

emaks
31. aug 2013

ahojte, sme s manzelom v takej situacii, ze ja som po materskej dala v praci vypoved a nahlasila sa na urad prace..po pol roku podpory mi uznali davky v hmotnej nudzi, kedze mm nieje oficialne zamestnany...vlastne pracuje len tak brigadne, nejake fusky
hmotnu nudzu nam vypocitali pre troch 2 dospeli+ dieta, teraz naposledy ma na urade prace informovali, ze niesom povinna sa chodit hlasit, kedze poberam davky v hmotnej nudzi a socialne plati za mna do poistovne, ci nemocenske, ci ako sa tomu hovori
takze platia aj za manzela? ked sme spolu posudzovani a dostavame davky akoze pre troch? alebo jeho poistne neplatia?

Strana
z2
emaks
autor
31. aug 2013

@slavka034
@sense
@flopo
pre vasu informovanost vam tu okopirujem co som prave nasla vo svojej zdravotnej poistovni...viď posledna veta

Štát platí za svojich poistencov, takzvaných poistencov štátu. Tu je ich kompletný zoznam:

nezaopatrené dieťa/študent do 26 rokov alebo študent do 30 rokov, ak študuje na prvej vysokej škole dennou formou, zahraničný študent z iného členského štátu EÚ, zahraničný študent študujúci na základe medzinárodných zmlúv alebo žiak či študent, ktorý je Slovákom žijúcim v zahraničí, doktorand, poberateľ starobného, invalidného alebo výsluhového dôchodku alebo poberateľ dôchodku z cudziny, evidovaný uchádzač o zamestnanie, poberateľ rodičovského príspevku, osoba, ktorá sa stará o dieťa do šiestich rokov, osoba, ktorá sa stará o nevládnu alebo viac ako 80-ročnú osobu alebo opatruje zdravotne postihnutú osobu, poberateľ dávky v hmotnej núdzi alebo spoločne posudzovaná osoba,

emaks
autor
31. aug 2013

@jana121212 nie, nieje medzi dlznikmi

sense
31. aug 2013

@emaks lenze nemocenske poistenie a zdravotne poistenie nie je to iste.....

emaks
autor
31. aug 2013

nebudem sa tu ja s vami natahovat, lebo nemam na to chut ani naladu a zbytocna energia
pytala som sa jednu vec, dokazete tu okolo toho kecat omacky ale na otazku odpoved nikde.. baby rapotacky na trhu jak vysite
ja nepotrebujem riesit preco nemam robotu, preco som dala vypoved, je to moj problem, nikoho som neziadala o nazor ani o riesenie, toto vobec nebolo podstatou temy lebo je vas vsetkych do toho velke nic, nic o mne neviete v akych podmienkach a okolnostiach zijeme, ale hlavne ze som vam dala moznost sa vyburit a pohorsovat sa nad tym ze ako je toto mozne, ze robime na cierno a dali sme vypoved, no tak dufam, ze ste sa pobavili, dakujem za skratenie volnej chvile...csuste

emaks
autor
31. aug 2013

@sense ale ved nemocenske neplati stat ani za evidovaneho nezamestnaneho, ani dochodkove...ci plati? lebo ja teda neviem o tom

anatalia77
31. aug 2013

@emaks 😀 amen

sense
31. aug 2013

@emaks precitaj si nazov VLASTNEJ temy

emaks
autor
31. aug 2013

@sense keby si precitala vsetky prispevky tak to tam niekde uvadzam, ze mam zmatok v tom ako sa to vola, ta vec ktoru za nezamestnaneho plati stat...tak pardon, nie nemocenske, ale poistne...ospravedlnujem sa z hlboka vsetkym zucastnenym

anatalia77
31. aug 2013

@emaks je to ZDRAVOTNÉ POISTENIE!!!

sense
31. aug 2013

@emaks potom sa necuduj ze dochadza k nedorozumeniam, a nechapem preco reagujes podrazdene.....

flopo
31. aug 2013

@emaks myslim,ze najlepsie urobis ked sa spytas priamo na zdravotnej a mas to z prvej ruky 🙂

hameeda
31. aug 2013

@emaks: pokiaľ si s dieťaťom do 6 rokov doma, a poberáš dávku v hmotnej nudzi a tvoj manžel je tvoj spolužiadateľ tak za teba aj za manžela platí odvod do zdravotnej poisťovne štát, a nemusíš byť evidovaná na úrade práce, teda ak si na sociálke nahlásená že si s dieťaťom do 6 rokov doma

Strana
z2