Pocit, že žijem na pokraji chudoby
Som jediná, ktorá má pocit, že žije na pokraji chudoby? Z mesiaca na mesiac, len čakáme na výplatu - počítame každú korunu, nemôžeme si skoro nič extra dovoliť, pomaly už chodím s kalkulačkou do potravín, aby som sa vedela vtesnať do sumy, ktorú mám v peňaženke.
Manžel má dve prace, aby sme vedeli vykompenzovať to, že ja som s deťmi doma. Príde deň, kedy treba platiť účty a ide to - hypotéka, pôžička, nájom, paušál, benzin a ostane nám minimum na prežitie. Nie je to o tom, že nevieme hospodáriť, proste všetko je drahé.
Ste na tom ešte niektorá takto? Či sme jediní ...
@ofzuza Tak podľa mňa známu univerzitu ktorá nie je súkromná a nemá za sebou žiadnu kauzu by uznali, ale tak človek by sa musel veľmi snažiť.Aj tu sa je ťažké dostať.
@littlebubble zo slovenska? Napr nemcuri s tym maju problem. Zober si rebricek vs, v prvej tisicke mame az jednu vs.
@ofzuza máš niekde ten zoznam škôl ? idem vybrať už školu pre decko
@ofzuza nemci ti vzdelanie z drvivej vacsiny neuznaju, pokial nemas mudr. pred menom, ale ine staty s tym nemaju problem uznat uni. V nemecku to nefunguje z jednoducheho dovodu- museli by ti viac zaplatit a dostala by si vacsi plat. To sa nemcom velmi nepaci, ausländer a vacsi plat ako domaci (co tam po vzdelani....)
@ofzuza Tak nemci, áno to viem.Pre nich máme ZŠ ak ju uznajú.
@mooonika1975 jednoznacne harvard 🙂
@ofzuza ten bude hard, to ani nie
@mooonika1975 dik za opravu 🙂
@ofzuza a fakt nevieš ten rebriček ? už som zadala kadečo, ale nič mi to kompletne nevyhodi
@mooonika1975 http://www.shanghairanking.com/ARWU2020.html ale pozeraj 2019. Mam pocit, ze 2020 nie je komplet
Prave preto tvrdim vsetkym ktori na SK tvrdia ze na zapade by mali 5x tolko ako na SK s vysokou skolou.... chod a ukaz nemcom ze si lepsi ako oni. A ked si najdes adekvatny job tvojmu vzdelaniu (s adekvatnym platom) napis sem...
@mooonika1975 resp sa mi nechce verit, ze by sa nedostala ziadna cr skola, ked v 2019 mali dobre vysledky
NEMAM jediny dlh, jedniu hypoteku, jediny lizing, co mi siaha pamat, nikdy som nemala moja povaha a IQ mi to nedovolili, vzdy som skakala do vysky svojich uspor...nie je mi luto jedineho cloveka co ma dlhy, jedineho....!!! Ja nakupujem v sekaci oni nie, cestovala som vela low cost oni standardne dovolenky, nikdy som nemala nejake nechty, moderne veci, veci co su in, VS ma naucila o skutocnej hodnote materialnych veci....Cele okolie nam s manzelom zavidi ze nemame ani sme nemali nikdy dlhy...Vzdy sme zili tak ako sme si mohli dovolit, nikdy nie tak aby nam zavideli alebo ako je to prave moderne...Preto nelutujem nikoho kto ma dlhy. Nikoho...su to vsetci okolo nas a vidim ako ziju, ake maju hodnoty...KTO CHCE KAM POMOZME MU TAM
@ofzuza ceskú som práve videla niekde a dosť vysoko. ok kuknem, mne ide hlavne o jednu v Británii
@mooonika1975 karlova aj masarycka su vysoko, myslim. Drzim palce pri vybere
Ahoj, ja by som ti odporučila určite nejaku brigádu nejaké upratovanie hoc len na dve tri hodky , určite niečo nájdeš a keď bude manžel doma vieš vybehnúť aby mal byt kto s deťmi. Plus možno nejako upraviť stravu neviem síce akonsa stravujete ale je veľa jedál ktoré sú lacné a aj na dva dni, sledovať nejaké akcie .Určite sa z toho dá dostať aby ste nemuseli žiť od výplaty do výplaty .
@teleskop A kde bývaš? Ak si si VŠ nezaplatila sama tak sa poďakuj hlavne rodine.Niektorí si musia zaplatiť 800€ ročne aby mohli mať písmenká pred menom.
Jediný môj dlh je hypotéka.Nebudem sa tiskať s rodičmi v byte alebo v dome a celý život počúvať ich pravidlá alebo pravidlá majiteľov bytu kde by mesačný nájom presahoval moju výšku hypo.
@teleskop môj muž je takýto, pri ňom by sme nikdy neboli ani na jedinej dovolenke a ešte by som prala na potoku .... pre mňa toto ako sci-fi. Sa mi pokazi umývačka a ja si novu pri jeho výpočtoch kúpim za 15 rokov .... našetrim 😨
@hopsadobrandejsa a este musis dolozit aj vypis z registra ze nemas exekuciu....
Téma sa zvrtla. 10 strán a ani jedno vyjadrenie od autorky. ☹️
@teleskop akosi som nepochopila zmysel tvojho príspevku a ešte aj slová zvýraznené veľkými písmenami. Môžeš dať radu dvom mladým ľuďom, ktorí skončili pred rokom VŠ, nechcú bývať u rodičov, ani v ich bytoch nie je miesto, rodičia im nemajú ako finančne pomôcť, ako sa majú dopracovať k vlastnému bývaniu? Áno, žijú v prenajatom byte, ale hypo na podobný byt ich vyjde tak isto, s tým rozdielom, že po rokoch bude byt splatený, zostane im a nebudú mať hrôzu z dôchodku, kedy príjem klesne, ale výdavky na prenajatý byt zostanú? Mimochodom, nejedná sa o mňa, tiež som nikdy nemala hypo, lebo som stavala dom v dobe , keď to ešte bez hypo išlo, nemám ani auto na lízing, ani nemám žiadny úver. DOKONCA ANI NEMÁM POTREBU SI O SEBE MYSLIEŤ, ŽE SOM VÝNIMOČNÁ, ani som nikdy nemala pocit, že by mi niekto závidel. Začínala som v inej dobe, dnes je to oveľa, oveľa ťažie.

Ja si myslim, ze nie ste sami s takymto problemom. Hlavne teraz ked je doma vela ludi kvoli korone. Vela ludi prichadza o pracu. Pokial ste na materskej tak sa to lahko nezlepsi. Budete mat viac penazi ked sa aj vy po materskej zamestnate. Musite nejako vydrzat.