Pocit, že žijem na pokraji chudoby
Som jediná, ktorá má pocit, že žije na pokraji chudoby? Z mesiaca na mesiac, len čakáme na výplatu - počítame každú korunu, nemôžeme si skoro nič extra dovoliť, pomaly už chodím s kalkulačkou do potravín, aby som sa vedela vtesnať do sumy, ktorú mám v peňaženke.
Manžel má dve prace, aby sme vedeli vykompenzovať to, že ja som s deťmi doma. Príde deň, kedy treba platiť účty a ide to - hypotéka, pôžička, nájom, paušál, benzin a ostane nám minimum na prežitie. Nie je to o tom, že nevieme hospodáriť, proste všetko je drahé.
Ste na tom ešte niektorá takto? Či sme jediní ...
@sasa1310 ja viem co je najom :D ale autorka neudala presne ci je to najom v prenajatom byte alebo energie vo vlastnom a to je dost velky rozdiel. a tiez som nikde nepisala, ze je to nepochopitelne, ale je je toho vela. pokial nema autorka nie prave planovane dieta, dlhodobu pn alebo nedajboze chorobu, ktora vyzaduje vela financii,....
@danieladeley sú to všetko iba naše špekulácie, keď autorka neuviedla nič bližšie, nevieme, koľko je detí, ako sú staré a či náhodou niektoré nie je choré. Keď má muž dve práce, tak je asi jedno veľmi malinké, ak by malo dva roky, už by to pár mesiacov nejako dali, nebral by si druhú prácu, ak by vedel, že sa manželka vráti čoskoro do práce.
@elizabet173 presne to som pisala par prispevkov dozadu, ze su to len take spekulacie. ale tak asi to bude len taky autorkin vykrik do prazdna, lebo sa k tomu nejak nevyjadruje
@danieladeley je toho veľa, okrem toho on už dve práce má. Ktoré bude musieť oželieť, keď pôjde ona do práce. Nakoľko starostlivosť o detí sa rozdelí.
@danieladeley možno čakala nejaké konkrétne rady, ako ušetriť, ale keď nenapísala viac, ťažko niečo radiť. A možno iba kojí, kúpe, uspáva ako kopa maminiek v tento čas.
Ked deti už niesu maličke a môžeš ísť chod aj ty do práce a budete mať dalši prijem.Dnes každy druhý žije od výplaty k výplate a žiju.
@danieladeley co je divne na tom, ze aj v byte, ktory je tvoj sa plati najomne?
Napisala si velmi malo informacii:
- kolko rokov maju deti?
- mala si narok na matersku, cize mas teraz vyssi RP?
- manzel spolu zarobi kolko?
- hypoteka je v akej vyske? Je to na dom ci byt?
- najom platite naco? Pod najom nemyslis prenajom, ale energie a povinne poplatky v byte? Lebo je to zmatocne volat to tak
- pozicku mate ku hypoteke na co? Dofinancovali ste nou byt, alebo z akeho dovodu ste ju brali a kolko vam este chyba splatit? Nemozete ju prefinancovat v ramci hypoteky, aby ste sa zbavili vysokych urokov?
@belllinka to je otazka na mna? pisala som nikde, ze je divne platit vo svojom energie? ako pise nafka0483, mylis si pojmy.
ak uz chces byt presna, vola sa to zalohovy predpis platieb za plnenie suvisiace s vykonom spravy.
Stane sa, že sa žije od výplaty do výplaty.Veď človek nikdy nevie čo ho čaká a môže sa stať, že za deň minie veľa peňazí a hlavne v tejto dobe.Niektorí dnes majú v rozpočte aj o 800€ menej keď nepoberajú plný plat a účty platiť treba.
Niektoré ste asi nikdy neprišli o prácu a bývanie ste od niekoho dostali keď sa pýtate také hovadiny, že načo je komu hýpotéka alebo pôžička.Dnes ľudia prichádzajú o prácu a nie je ju také ľahké nájsť.Veď aj spotrebák je taká pôžička.Možno autorka myslela práve to a nájomné je pravdepodobne za energie.
Keby som ja teraz mala dieťa tak by sme tiež ledva prežili a to ani jeden nie sme bez práce, ale zároveň sme.
Co stale riesite to najomne, vola sa to tak odjakziva a vsetci vedia, co sa pod tym mysli. Ak je niekto v prenajatom byte, vtedy povie prenajom. Netreba hned cloveka chytat za slovo
@belllinka asi preto to riesia, ze si to zacala ty prvym prispevkom v tejto teme, ktory sa ani tejto temy netykal ;)
@danieladeley ja som nieco zacala? Ty si sa zacudovala, ze platia najomne
@danieladeley No preto sa to nazýva nájom , alebo podnájom....Autorka písala o nájme, nie o podnájme....to sú energie, zálohy a pod (SIPO)
@belllinka to je zas otazka na mna? kde som sa tomu cudovala?
@mandarinka555 dakujem, ale mne to nemusis vysvetlovat, mam v tom uplne jasno 🙂

@solange7 Chyba to je, ale častokrát nie tých ľudí samotných ale vonkajších okolností.