Pocit, že žijem na pokraji chudoby
Som jediná, ktorá má pocit, že žije na pokraji chudoby? Z mesiaca na mesiac, len čakáme na výplatu - počítame každú korunu, nemôžeme si skoro nič extra dovoliť, pomaly už chodím s kalkulačkou do potravín, aby som sa vedela vtesnať do sumy, ktorú mám v peňaženke.
Manžel má dve prace, aby sme vedeli vykompenzovať to, že ja som s deťmi doma. Príde deň, kedy treba platiť účty a ide to - hypotéka, pôžička, nájom, paušál, benzin a ostane nám minimum na prežitie. Nie je to o tom, že nevieme hospodáriť, proste všetko je drahé.
Ste na tom ešte niektorá takto? Či sme jediní ...
@mandarinka555 to, co pises mozes nazyvat rezijnymi nakladmi. Nie najom/najomne.
@belllinka a co s nim?
Ešte si treba aj uvedomiť v akej dobe žijeme,za nehnuteľnosti pýtajú nehorázne peniaze a stále ceny stúpajú a teraz sa ešte veľa zamestnávateľov vyhovára na koronu,ja osobne som na príplatkoch prišla o nejakých 400€ čo mi nepríde ako malý peniaz,manžel prišiel o prácu a v inzeráte plat 850 a na pohovore z toho bolo,že len 650 v hrubom lebo korona...Dôležité je nebrať si veľa finančných záväzkov a vždy počítať aj s "keby sa niečo stalo" ja aspoň takto rozmýšľam a vyplatilo sa mi to,ale v tejto dobe sa nečudujem,že má veľa ľudí problémy s financiami...
Taky pocit maju mnohi.. zvlast, ak im z roznych dovodov klesne obvykly zivotny standard.
Neviem, ake mas deti, ci su kludne a ci sa ti da nejake 2-3 hodinky pracovat z domu ( pytam sa opatrne, lebo uz som mala dieta doma a ja na homoffice 2 dni a bolo to dost zle, starsi je hyperaktivny,az druhy den bol trosku lepsi, ale musela som ho stale niecim.zamestnavat a pri uplne malych detoch to moze byt tazke..jedine, ze mas niekoho, kto by ti za ten cas deti postrazil..
A uz aj teraz ten homoffice pri style vyucby 2 hodiny denne.. no.. takze.. chapem, ak to zvazovat nemozes..
@elizabet173 a @dilino posielate ju do prace..no kde budu deti?? V sukromnej skolke?? Ja, ked som.si prepocitavala, kolko by ma vysla sukromna skolka pre dve deti, tak sa mi neoplatili nastupit, lebo by mi neostalo z platu nic..ani vyska rodicovskeho.. uz aj v tej situacii, ze jedno dieta v statnej a druhe par mesiacov, nez sa dostalo do sttanej tiez, to bolo tak, ze mi ostavala cca len vyska byvaleho rodicovskeho ( ak beriem.do uvahy plat v byvalej robote.. lebo ja som pracu menila, platovo sla sice do horsieho, ale v inych rozmeroch do lepsieho - pesi par minut domov i skolka prijatelnejsia prac.doba a lepsi kolektiv)..
@ofzuza
Iba tak narychlo, 3 diskusie, kde to tiez drviva vacsina vola najomne a vsetci vedia o co ide.
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/najomne-vo-vrakuni/
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/inkaso-za-4-izbovy-byt/
Ono napr ak jej manžel zarobí v jednej robote 700€ a v druhej napr 200€ a ona ma dajme tomu 300€ to majú 1200€ spolu a teraz 1200-450€ hypo=750-300€ strava=450 na zvyšok ak daaka poistka, benzín paušál čo deťom treba do školy a sú nahratí vážne.😔
@annamalaga dat si hypo tak, aby bola skoro 40%prijmu je velmi hlupe a nezodpovedne.
@belllinka Je rozdiel ked pouzijes slovo, ktore znamena nieco uplne ine a ked pouzijes slovo, ktore znamena presne to iste, len je v inom jazyku.
Ked si zamenis najom a rent alebo Miete (obliecky, povlecenie...) tak je to ok, lebo to znamena stale to iste. Ak si ale zamenis najom a reziu, tak to su slova s uplne rozdielnym vyznamom.
@elizabet173 okrem tejto noznosti je tu este moznost znizit vydaje a ver, ze sa to vzdy da 😊
K tej vašej hádke o nájme /podnájme... Podnájom je hádam každému jasný.... Nenapadlo vás to, že kedysi nikto nevlastnil byt?! Nemali ľudia v osobnom vlastníctve 40 rokov družstvu platili nájom.. Tak sa to tak aj ostalo 🤦♀️🤦♀️
Aky je vek tvojich deti? Zvlastne platit hypoteku a aj najom...ako spomenute vyssie nedava to zmysel...
@lindusss2016 veď ja to nespochybňujem, ale vždy je výhodnejšie zvýšiť príjem, lebo ak teraz žijú od výplaty k výplate, neodložia nič, môže ich položiť, ak sa behom mesiaca pokazí auto a aj chladnička. Zvýšením príjmov, aj keď by to bola len stovka, dve mesačne, ktorú môžu odložiť, sa na nepredvídané výdavky môžu pripraviť a ušetria si kopu stresu. Ak výdaje znížia, nebude to o tých 100 eur, možno ani päťdesiat nie, keď už teraz chce brať autorka kalkulačku do obchodu.
Ahoj. To ten Tvoj pocit, je len pocit podla vela zien tuto. Tu na modrom koňovi Ti to hneď mamičky vyvrátia, ze na slovensku je super život a to sa Ti len zdá, pripadne Ti napisu, ze ste neschopní a mozte si za to sami.
Ano je tu pracujuca chudoba povacsine, ale Eu je inak super projekt. To len meciar, fico a nasa neschopnost. Aj ti vysoskolaci pracujuci v hoteloch v Alpach a matky odchadzádzjúce od deti utierat rite nasim spoluobcanom v nasej krásnej spolocnej Europe a ti lekari co odchadzaju zo Sr su vsetci len neschopní podla veľa MK matiek.

@danieladeley tvoj prispevok o 18:15