Pocítili ste už následky konsolidácie?
Ahojte, zachytila som už ľudí ako sa sťažujú na nižšiu výplatu a vyššie odvody. ako to vnímate vy? pocítili ste to už?
@nyusika a ked napises,zmenit pracu s lepsim platom,tak ti napisu,ze nemozu vsetcia zarabat 2000eur,nemozu vsetcia robit v it smere,manazerov a ine,ine profesie.Niekto musi aj robit kucharku,ci pomocnu silu,ci ine menej platene prace.A ono ide prave o to,ano keby neboli taki ludia,museli by pridat,aby tych ludi prilakali.
@anonym_aebd53 Vezmú cudzincov, ktorí budú robiť za minimálnu mzdu. Začarovaný kruh.
@anonym_aebd53 Vezmú cudzincov, ktorí budú robiť za minimálnu mzdu. Začarovaný kruh.
@anonym_686cf7 a toto by som z fleku zakazala aj cele agenturi,co takto zarabaju na ludoch.
@anonym_686cf7 a toto by som z fleku zakazala aj cele agenturi,co takto zarabaju na ludoch.
@anonym_aebd53 Bohužiaľ, nie je vôľa toto zmeniť.
@anonym_aebd53 Bohužiaľ, nie je vôľa toto zmeniť.
@anonym_686cf7 asi ani nebude
@nyusika a ked napises,zmenit pracu s lepsim platom,tak ti napisu,ze nemozu vsetcia zarabat 2000eur,nemozu vsetcia robit v it smere,manazerov a ine,ine profesie.Niekto musi aj robit kucharku,ci pomocnu silu,ci ine menej platene prace.A ono ide prave o to,ano keby neboli taki ludia,museli by pridat,aby tych ludi prilakali.
@anonym_aebd53 zopakujem - ked nevies precitat a pochopit text, nediskutuj.
napisala som zacala som OD zmenit pracu az PO V...ted
cize som ponukla VELA moznostil,. jednou z nich je zmenit pracu
jak taka ona sa furt budes drzat toho jedineho, co si stihla precitat...
@anonym_686cf7 cudzinci idu na take pozicie, o ake Slovak ani prstom nezavadi.
tak uz prestante za vsetko vinit cudzincov....budme radi, ze to vobec niekto za take podmiernky robit chce
@anonym_aebd53 co ti brani ist do agenturY a zamestnat sa tam tiez ?
Baby ale nezabudajte,ze rok 2027,je posledny Ficov rok,to uvidite tie divy,ako zvysia zase danovy bonus,mozno ho aj vratia spät,zvysia pridavky a ludom to opät zavrie oci.
@anonym_aebd53 iba aby bol posledný 😏
@anonym_aebd53 co ti brani ist do agenturY a zamestnat sa tam tiez ?
@nyusika hallo,ved ja mam dobre zamestnanie,ja sa na moj 1750eur v cistom stazovat ozaj nemozem.A na to,ze fakt skoro nic nerobim,a ked robim tak pomalicky,extremne je plat suprovi.A este stiham byt aj na konovi.
@anonym_119b6b
Typická odpoved jednoduchého človeka
Úprimne prajem všetkým, čo týchto mafiánov volili, aby živorili. A nie, vôbec sa za tento pocit nehanbím
Posledné, čo od vládnej koalície očakávam je to, aby ma tí pedifilní zlodeji učili HOSPODÁRIŤ
@nyusika typická odpoveď hlavne hlúpeho človeka.
@anonym_aebd53 vzdy nejake prezivoria...proste budu jest suche rozky, sediet doma a premyslat, ako sa da viac usetrit.
to je taka mentalita...na kave v podniku neboli roky, na veceri asi nikdy, na dovolenky nechodia - naco ? ved maju zahradku.
kde sa idu zodrat, aby nemuseli kupovat.
a takto vychovavaju aj svoje deti - volaju to "ucime ich k skromnosti"
ale rozdiel medzi skromnostou a "nemam inu moznost" je obrovsly
@nyusika ja nenávidím to slovné spojenie, skromnosť, cnosť, rozprávku o Popelke. Akokeby skromnosť a chudoba bola nejaká super životná méta a cieľ 🙄
Samozrejme, že sme to pocítili.Vyssie odvody, žiadny bonus, drahšie potraviny.A potom ma najviac udivuje v TV,, že tatranské hoteli majú na prázdniny 90% vypredané a, keď k moru tak Egypt a Omán je žiadaný🤣celé doobedie sedím a pozerám ponuku na pár dní cez prázdniny na SK a je mi veľmi smutno koľko by nás vyšli 4 dní oddychu
@anonym_aebd53 mna mrzi, ked niekto hovori ze sa mame pridobre. Ako keby byt chudobnym bola cnost. Nemat peniaze to je neustaly stres a zhorsuje to kvalitu zivota, mentalne aj fyzicke zdravie a tu z toho niekto chce spravit nieco pozitivne. Ako keby mat dostatok bol hriech a nieco zle, a len zivot plny stresu mal tie spravne grady. Este sa ma clovek citit vinny za to, ze nezivori. Ak niekto chodi kazdy den do prace, mal by byt schopny pohodlne vyzit ale bohuzial to tak pre mnohych neplati, ked ide vsetko hore a verejne financie sa minaju na uplne nepodstatne veci ako nove auta alebo mega obrazovky.
Naozaj ma najviac zaraza nazor, ze je spravne, ked ludia, co normalne pracuju maju zivorit, a politik , ktory ani nepride do prace a nerobi to, za co je plateny, zarobi 6tisic mesacne. Ale v podstate uz prestavam byt prekvapena z tento mentalnej gymnastiky.
@carolynka 👌👌👌
Baby ale nezabudajte,ze rok 2027,je posledny Ficov rok,to uvidite tie divy,ako zvysia zase danovy bonus,mozno ho aj vratia spät,zvysia pridavky a ludom to opät zavrie oci.
@anonym_aebd53 aký posledný Ficov rok?Voľbami sa nič nezmení nemá kto iný vládnuť.Vzdy sme boli sprostí utláčaní národ bez sebaúcty Sklopiť uši doma nadávať.Minuly mesiac som bola 2 t v PL sú pred nami sme ako chudobní pribuzni
@anonym_autor Áno vidím v obchodoch ako všetko zdraželo, aj služby zdraželi. Výplatu mám 15teho to ešte len uvidím aká bude. Zatiaľ vieme ušetriť mesačne do 500 eur aj keď každý mesiac je to menej a menej. Stále niečo treba zaplatiť alebo deťom zubára už to sú aké veľké pálky. To mám strach z budúcnosti čo bude s nami.
No mám známu čo to vôbec nerieši, hovorí že čo sa ju netýka nezaujíma ju. A je jej jedno že sa všetko zdražuje. Škoda že ja neviem mať taký názor na vec.
@anonym_aebd53 aký posledný Ficov rok?Voľbami sa nič nezmení nemá kto iný vládnuť.Vzdy sme boli sprostí utláčaní národ bez sebaúcty Sklopiť uši doma nadávať.Minuly mesiac som bola 2 t v PL sú pred nami sme ako chudobní pribuzni
@anonym_aac0af Aj ja som casto v PL. To je iny svet, s nimi sa uz porovnavat neda...

@anonym_6b4166 nenapisala som ZAROBIT v zmysle zodrat sa.
takze nema zmysel anonymne ko,unikovat dalej, pretoze tvoja mentalna kapacita nedokaze ani pochopit jednoduchy pisany text.
ale chapem, su ludia, ktori budu radsej sediet doma a nic si nemoct dovolit, len aby mali teda cas sediet doma...a to je vlastne vsetko, co mozu
ja by som v pohode zehlila po veceroch v obyvacke a porpi tom komunikovala s rodinou