icon

Pociťujete zdraženie potravín?

mareka49
13. feb 2022

Ahojte ako to mate?
Ja nás považujem za rodinu s priemerným až slabšom príjmom a teda mam s tým problém.
Cena napríklad olej, pekárenské vyrobky, aj syry salámy meso..
Robím také medzinákupy takmer každý deň a teda kukám ako puk ze 13 eur a v košíku jogurty, trocha zeleniny, hygienické potreby, pečivo a par drobnosti.
(Robíme aj veľké nákupy ako kartón mlieky, pakel toaletakov, meso na 2 týždne, trvanlivé potraviny asi 2krag mesačne).
Varím denne obyčajne jedla a toto zdraženie celkom vidím cítim a začínam aj prežívať.
Dotýka sa to len skupín co majú na stravu dajme tomu 400 500 aur a ostatní nič?
Dosť ma to trápi, lebo jest sa musí a fakt to odkrajuje celkom dosť a to nekupujem lososy suši a podobne.
Mam si zvyknúť alebo co?
Dakujem za nazor

Strana
z7
mijo53
21. feb 2022

@tianna 15 EUR francúzske zemiaky na jednom pekári, to koľko tých ingrediencii dávate, napr. koľko zemiakov, vajec klobasy ap.

mijo53
21. feb 2022

@ruzicka603 tak robíme aj my, teraz sme kúpili 10 kg zemiakov vyšlo to 0,36 EUR, 10 KG cibule - tej používam veľmi veľa, múku, ryžu, kávu vždy kúpim keď je lacnejšia v akcii, mäso tiež kupujeme aj 5 kg v akcii a šup do mrazničky. Napr. stále som kupovala ryžu BASK, ale teraz keď stojí aj 1,99, to nie, v Kouflande majú 2 druhy ryže teraz neviem značku po 0,99 eur, skúsila som , je lepšia ako Bask. Lekvár, kompóty uhorky robím vlastné a veľa, lebo ďalší rok je na ovocie zvykne byť chudobný. Uhorky neviem veľa vypestovať, tak kúpim nakladačky a naložím ich doma, vždy je to lacnejšie ako kupovať v obchode zavárané. v lete zbierať lesné plody, mraziť, sušiť ap. , prečo šampiňóny, keď les je plný húb, zbierať primerane, aby aj zvieratkám ostalo

lea299
21. feb 2022

Ako čo sa týka priamo z toho zdražovania, tak si myslím, že to pociťuje každá domácnosť. No nie je s tým nejak čo spraviť, len si nájsť ako taký systém, aby bolo proste dobre

tianna
21. feb 2022

@ruzicka603 tak áno, keď môžeš jesť napríklad hociaké mäso tak sa možno dá.. my keď kúpime v supermarkete tak sa z neho akurát tak všetci zas***eme teda musím kupovať u gazdu alebo starého otca kde máš kg bravčového cca 10€. Jasné nemáme mäso každý deň, ale keď áno vyjde dosť draho alebo potom na tony wc papier 😂

blackcat8885
21. feb 2022

@tianna áno ale tak ich obedy sú v škole a škôlke cca 60€ takže tiež nie zadarmo keby boli doma zas to miniem na varenie takže to vychádza asi rovnako o toľko viac by som varila

tianna
21. feb 2022

@mijo53 vajec 5-6, klobásy cca 2, eidam tehlu takú tú balenú blok, balenie taveneho syra, zemiaky cca 2 kg, tocena okolo 500g.. je to muž, 2 synovia (z toho jeden pubertiak) a väčšinou som to jedávala aj ja. Teraz musím ešte zvlášť navariť sebe a najmenšiemu drobcovi (potravinove intolerancie)..

zmrzlinka2021
22. feb 2022

@tianna Mozem sa ta spytat, preco na veceru jete obedove jedlo? Myslim tym francuzaky?
My sme boli naucene, ze varene obedove jedlo nechame na dalsi den na obed a vecer uz len nieco jednoduchsie, rychlejsie... a ked varene, tak prazenica, krupica...

mirdze
22. feb 2022

@zmrzlinka2021
@tianna francuzske vobec neni len obedove jedlo, a kor pre chlapov, sa musia poriadne predsa najest vecer, kazdy nech si vari co chce omg no co sa tyka masa, je pravda ze navecer radsej uz nie a dbam na to aby max 3x do tyzdna, ked syn je castejsie, ma prehanky, detto parky som citala ze uz raz za tyzden je vela

tianna
22. feb 2022

@zmrzlinka2021 lebo porcia vhodná na obed už neostáva 🙂

zmrzlinka2021
22. feb 2022

@mirdze praveze vecer je skodlive jest prilis syte jedla, toboz maso.

blackcat8885
22. feb 2022

My máme často na večeru varené aj obedove jedlo hlavne keď je bez mäsa napr polievka, či cestoviny, granadir atď ale je toto toľko že ešte aj na druhý deň na obed. Minimálne 4x za týždeň majú aspoň deti teplú večeru hoci to je len polievka či privarky, omeleta,kaša zase nemaju mega porcie a jedia najneskôr okolo 18tej potom už nič.

mirdze
22. feb 2022

@zmrzlinka2021 tak urcite ze vyprazany syr ci jaternicku nebude jest drobec pred spanim, ani dospely- i ked jaternicu si dam vecer, no spat hned nejdem, rozum este mame zmrzlinka, no na francuzskym zemiakov vecer nic skodlive nevidim a tak isto velakrat jeme co aj na obed, co je na tom

tianna
22. feb 2022

@zmrzlinka2021 jasné, keď ideš spať max. o 10 môže byť.. ale mne muž napríklad ide na 22:00 na nočnú, teda logicky sa najesť poriadne musí. Nemôžeš paušalizovať..

tianna
22. feb 2022

@zmrzlinka2021 a ja takisto, chodím spať po polnoci, teda dať si sýtu večeru okolo 18:30 je pre mňa prirodzené aby som vydržala ešte cca 6 hodín hore, niekedy aj dlhšie.

zmrzlinka2021
22. feb 2022

@mirdze
@tianna
Dievčatá, za mna - mne sa proste ziada niečo drobné, a ked varene, tam omeleta, proste bielkoviny, ci zo zbytkov ryzova placka - iba zmiesate ryzu s vajkom, date hrasok a na plechu za par minut. My cez tyzden nevarime, kedz sa stravujeme v zariadeniach a vecer fakt odmietame travit cas pri sporaku. A muz ani nechce uz nic obedove, on si neraz da len ochuteny tvaroh, ja mam rada vajicka.

mareka49
autor
23. feb 2022

Áno, kupovať meso v jednote je cenová samovražda, ale aj to ostatné..
Človek sa len tak zastaví a drb účet..
Ta cena oleja v "akcií" 😬

nikha2809
23. feb 2022

@mareka49 už podľa mňa nielen v jednote ja som sa zastavila v nedeľu v kaufe kúpila som 5ks pečiva(2x čoko rolka,1x olivová tycinka a 2x donut iba ten bez plnky pocukreny) kuracie prsia,pol kila mrazených guli z jahodovou príchuťou a platila som cez 10€..som kukala jak puk 🙄 uz davnejsie som muzovi vravela že mám pocit že za obyčajný nákup zaplatíme o 30-40€

clovekoj
23. feb 2022

@mareka49 Olej slnečnicový Raciol, dvoj litrový v Kauflande v akcii za 3,69 EUR. Vždy lepšie ak COOP olej jeden liter za 2,39 EUR. Teraz bude človek viac pozerať na to čo a za koľko kde kupuje, či viac sledovať akcie a nakupovať rozumnejšie.

mijo53
24. feb 2022

@cajomila len problém v tom, že aj v iných krajinách idú ceny hore, kde neboli očkovacie lotérie. Lotériu nekomentujem

mijo53
24. feb 2022

@mareka49 nemáte možnosť kupovať v inom obchode ako je jednota, u nás nie je, ale z toho zoznamu by som kúpila možno kolienka. Nekupujem ani v Agro-milku - nehorázne ceny. kuracie stehna také drahé? veď teraz sú v akcii po 2,99, koreniny na zemiaky, to je zbytočnosť - stačí soľ, čierne korenie, cibuľa, olej, sčaje ani nehovorím, to si treba nasušiť materinu dúšku, lipu na priedušky, alebo piť horúce mlieko,med,maslo, kurkuma. Olej Raciol teraz vo viacerých obchodoch 1.89

kormino
24. feb 2022

@mareka49včera som kupovala kuracie stehná bez kosti a kože v Lidli za2,99 a olej za1,89.

cajomila
24. feb 2022

@mijo53 Inflácia.

Strana
z7