icon

Podanie dodatočného daňového priznania za rok 2023

stellybelly
1. apr 2025

V roku 2023 som menila pracu, DP som nezahrnula danu pracu (vsetko rok 2023-24) Teraz v roku 25 mi prislo upozornenie. Pokuta mi bola odpustena. Bolo mi povedane ze mam urobit DP typu A za ten rok 2023. Do kedy ho mozem poslat? Je to ako dodatocne DP? nedostala som od pani v telefonu vobec tieto info. Ma s tym niekto skusenost?
(nestihla som to vyriesit do 31.3.2025 kedze som bola odcestovana)

Ďakujem

dzulli1980
1. apr 2025

Aké upozornenie Ti prišlo? Výzva na podanie DP za rok 2023? ... pokiaľ áno, lehota na podanie DP je do 15 dní od doručenia z výzvy ... zrejme si to nestihla, preto by Ti mala byť uložená pokuta? Nerozumiem vete, že Ti bola pokuta odpustená ... prečo? Prišlo Ti nejaké oznámenie, dávala si žiadosť o odpustenie? ... pokiaľ si ešte za rok 2023 nepodala daňové priznanie, keď ho budeš podávať, označíš ho ako RIADNE a podaj ho čo najskôr ... robím na daňovom úrade, ale tieto informácie, čo si napísala, sú kus zmätočné.

stellybelly
autor
1. apr 2025

@dzulli1980 Ano prišla mi výzva, Do 15 dni som to nestihla lebo som bola odcestovaná. Nemala som možnosť to vyriešiť. Potom mi prišlo že ma nebudu za to pokutovať. Volala som paní ktora robi na daňovom a bola veľmi neochotná mi nejak zodpovedať otázky. Povedala len že urob priznanie typu A za ten rok 2023. (ja som ho robila v roku 2024 len som tam zabudla zahrnut byvalu pracu) V dalšom dopise kde bolo o tej odpustenej pokite nebola napisana žiadna lehota dokedy to mám podať. Preto sa pýtam že dokedy to mam poslať a či mozem mat pokutu. (Dalsia vec riesim stale tie papiere v byvalej praci a neposlali mi stale danne podklady ktore potrebujem) Som naozaj v strese. Nemam s tymto vobec skusenost

dzulli1980
1. apr 2025

OK, pokiaľ si už podala daňové priznanie za rok 2023 a nezahrnula tam všetky príjmy, ďalšie priznanie podáš ako dodatočné ... keď už bola výzva a v lehote si nereagovala, prišlo Ti oznámenie o prvom porušení povinnosti - nebola Ti uložená pokuta, nakoľko si pochybila prvýkrát ... to dodatočné daňové priznanie za rok 2023 podaj čo najskôr - už nemáš lehotu, v ktorej to máš stihnúť ... môžu Ťa kontaktovať z oddelenia daňovej kontroly ... vysvetlíš im, že sa nevieš k papierom dostať ... ja to robím tak, pokiaľ bývalý zamestnávateľ nemá ochotu poslať daňovníkovi potvrdenie o príjme, kontaktujem ho ja s tým, že si potvrdenie vyžiadam ... už ďalšia pokuta za nepodanie Ti uložená nebude ... pokiaľ podáš dodatočné daňové priznanie, bude Ti uložená pokuta z rozdielu medzi daňou uvedenou v riadnom daňovom priznaní a dodatočnom.
@stellybelly

stellybelly
autor
1. apr 2025

@dzulli1980 Ďakujem vám veľmi pekne. Veľmi ste mi pomohla. Ta pani ktorej som volala mi nedokazala zodpovedať ani taketo jednoduche otazky. 🙏🏻 Ďakujem ešte raz