Podmienky pre minimálny dôchodok na Slovensku sa zmenili
Minimalny dôchodok dostane len občas po odpracovaných 30 rokov
30 rokov malokto odpracuje za minimalnu mzdu na Slovensku.
Takto schvalila po novom vlada a socialna poistovna uklada podmienky. Takže mam odpracovať 30 rokov a dostat 350€ mesačne??
@zalka je smutne ze mnoho ludi to vyuzilo po znamosti a v zivote riadne nerobili, a maju lepsie dochodky nez pracujuci co maju 30-40rokov odmakane. smutne a zle.
@balerina2025 ano presne. Najmä tie akoze "na nervy a depresie"... to môže mat pokojne aj polka národa. a teraz ľudia čo majú reálne diagnózy tak im všetko zamietaju. Na grc.
@balerina2025 koľko ľudí z vybaveným ID poznáš? Ja žiadneho.
@zalka ja ano, zial. preto o tom pisem. ludia nevedia aka skutocna realita. je lepsie nevediet.
@lienka.7 príjem vo výške polovice min mzdy a keď ochorie a si PN tak ups už zase nesplní podmienku...
A odvody tým pádom nie sú už nula nula nič... 😉
@zalka ano, to máš pravdu, ale porovnaj si to s niekym, kto každý mesiac plati naozaj ze palku a do budúcna nejaký markantny rozdiel v tom nebude. Možno dostane o pár susnov viac ako ten druhy.
@zalka ja ano, zial. preto o tom pisem. ludia nevedia aka skutocna realita. je lepsie nevediet.
@balerina2025 ID sa posudzujú opakovane pravidelne, treba správy od lekárov, výsledky odberov... Ak sú raz výsledky skvelé, lekár odborný myslíš ze napíše do správy, že je človek chori?
@balerina2025 ID sa posudzujú opakovane pravidelne, treba správy od lekárov, výsledky odberov... Ak sú raz výsledky skvelé, lekár odborný myslíš ze napíše do správy, že je človek chori?
@zalka poznam. ako to dokazu neviem. len teda to riadne vsetko sprisnuju tak mozno pride na psa mraz.
@zalka konkrétne naša suseda, nič jej nie je ale papier znesie všetko, ako sa hovorí. Dohodnuta s lekárkou, vie co ma hovoriť, pravidelne si vyberá lieky, ktoré samozrejme ani neužíva. Ok, aj 2-3 do roka sa nechá hospitalizovať (zahrá to, ze sa psychicky zruti), chodi (papierovo) na terapie... A keďže ide o psycho diagnózu, nič jej nedokážeš. Nič. Cize ano, sú ľudia. Netvrdím ze väčšina, ale sú.
@zalka ano, to máš pravdu, ale porovnaj si to s niekym, kto každý mesiac plati naozaj ze palku a do budúcna nejaký markantny rozdiel v tom nebude. Možno dostane o pár susnov viac ako ten druhy.
@lienka.7 no rozdiel bude...
Ak niekto platí palku ako pises a ma omb 3 a platí 40 rokov odvody a ide do starobného tak jeho dôchodok dnes by bol 3x40x18. 74 = 2240e
Neni to rozdiel oproti invalidovi s 345e dôchodkom alebo u niekoho z min dôchodkom 400e?
@lienka.7 no rozdiel bude...
Ak niekto platí palku ako pises a ma omb 3 a platí 40 rokov odvody a ide do starobného tak jeho dôchodok dnes by bol 3x40x18. 74 = 2240e
Neni to rozdiel oproti invalidovi s 345e dôchodkom alebo u niekoho z min dôchodkom 400e?
@zalka ja píšem o budúcnosti. Si myslíš, ze dostaneš dôchodok 2,5k? Zabudni moja 🤣🤣🤣 nejakú rentu a môžeš ist
@zalka konkrétne naša suseda, nič jej nie je ale papier znesie všetko, ako sa hovorí. Dohodnuta s lekárkou, vie co ma hovoriť, pravidelne si vyberá lieky, ktoré samozrejme ani neužíva. Ok, aj 2-3 do roka sa nechá hospitalizovať (zahrá to, ze sa psychicky zruti), chodi (papierovo) na terapie... A keďže ide o psycho diagnózu, nič jej nedokážeš. Nič. Cize ano, sú ľudia. Netvrdím ze väčšina, ale sú.
@lienka.7 vieš zmení sa lekár, nový nebude spolupracovať... Dajú podmienky nejaké iné, možno ju prekuknu a dôchodok jej vezmú...
Nikdy nevieš. Ci ma nárok alebo nie ja posúdiť neviem a vlastne táto téma nie je o invalidoch 😉. Na základe jednej osoby co poznáš máš pocit, že všetci sú taký?
@janinah nie je to pravda... nesir prosím ta hoaxy 🙏🙏🙏
Oni získajú narok preto, lebo sú na rodicakoch, kedy poistné platí štát. Stačí mať za sebou 5 deti a bum, mas 15 rokov. Na druhej strane je alé fér povedať, že toto majú aj ostatne , ktoré nepracuju, nielen Romky.
@lienka.7 A z čoho tie ženy žijú, keď nemajú materskú, len rodičák?
@tilly ak bude mať 15 rokov tak ma nárok na dôchodok starobný zo skutočne zaplatenych odvodov... Čiže môže vyjsť 100e dôchodok.
Ak bude mať 30 rokov, aspon z polovice min mzdy platené odvody tak dostane dôchodok minimálny TJ vo. Výške 400e. Ak bude mať odrobenych 30 rokov ale par rokov z toho robil na dohodu za pár eur mesačne a jeho omb nedosiahne v danom roku aspoň 0.25 tak mu vyrátajú dôchodok zo skutočných príjmov a môže dostať napr 200e aj napriek odpracovaný 30 rokom.
Výpočet dôchodku skrýva rôzne zaludnosti a sleduje sa viac veci.
@zalka to je komplikované. Ďakujem za vysvetlenie.
@lienka.7 vieš zmení sa lekár, nový nebude spolupracovať... Dajú podmienky nejaké iné, možno ju prekuknu a dôchodok jej vezmú...
Nikdy nevieš. Ci ma nárok alebo nie ja posúdiť neviem a vlastne táto téma nie je o invalidoch 😉. Na základe jednej osoby co poznáš máš pocit, že všetci sú taký?
@zalka a toto je presne to... zmení sa lekar. No a? Nech sa zmeni aj 5x, pokiak ma clovek narok je jedno, či rozhoduje Miško alebo Ferko. A nie, netvrdím, že ich je väčšina, tvrdím ze takí jednoducho sú.
A zase si tu nebudeme klamat, SK je jedna veľká dedina
@zalka a toto je presne to... zmení sa lekar. No a? Nech sa zmeni aj 5x, pokiak ma clovek narok je jedno, či rozhoduje Miško alebo Ferko. A nie, netvrdím, že ich je väčšina, tvrdím ze takí jednoducho sú.
@lienka.7 inac hladaju casto odbornych posudkovych,ktovie preco asi. staci si otvorit profesiu.
@lienka.7 áno ako píšeš, i jej môže sa zmeniť lekár a bude mať problém... Ak nejde o reálnu diagnózu.

@zalka za to ze taki ludia mnohi v zivote nerobili a maju vybavene ID? super. nepisem o tazko chorych, pisem o ludoch co robia cele roky na cierno a poberaju ID
@balerina2025 koľko ľudí z vybaveným ID poznáš? Ja žiadneho.