icon

Podmienky získania hypotéky pre jednotlivca

zaneta19
23. okt 2025

Dobrý den.
Chcela by som sa spýtať, brali ste niekto teraz v blízkej minulosti hypotéku?
Som jednotlivec, matka s dieťaťom. Prijem 2.4k mesačne. A mam pocit ze banky proste jednotlivcom nechcú dávať peniaze. Pre každého kto si bude myslieť ze v tom je nieco ine, nemala som nikdy žiadnu pôžičku ani nic. Úverový register mam čistý ako laliu. Mam spoľahlivého zamestavatela. Mzdu kazdy mesiac načas na účte. Všetko som do banky dolozila. Cize ak niekto bral niekedy teraz uver, koľko ste mali prijem na to, aby vám vyšla hypoteka v banke? Pri tých cenách nehnutelsnoti, mam pocit ze by sme museli zobrat traja jednu hypotéku...

katkaseiner
23. okt 2025

ono dost zavisi aj od toho kolko ziadas. Je rozdiel ak ziadas 80tis. a ak 200tis. Prijem mas fajn, verim ze sa zadari.

kitycat
23. okt 2025

Uz je to davnejsie, ale ked sme s vtedy este frajerom brali hypoteku na byt, v Cechach, tak muzovi vraveli, ze este ze mal kedysi kontokorent, lebo na uplne "cistych" ludi tiez pozeraju prisne... nemaju historiu splacania, tak je to tiez risk :D ja som mala hypo na SK, cize tiez ma nemali ako overit s platbyschopnostou v CR

Drzim palce

la_dolce_vita
23. okt 2025

A zamietli ti? Ide o vysku prijmu, nie kolko je ziadatelov. Tych je viac, ak je prijem nizky. Cisty register nie je praveze vyhoda, ale vela mladych ludi to tak ma. Pri hypo je zabezpecenie, cize nemal by byt problem.

anonym_888380
23. okt 2025

V davnejsej minulosti a prijem zo zahranicia - ucet v banke som zakladala spolu s hypo. Musela som mat 2 spoludlznikov … ktorych som po roku alebo 2 mohla za € vymazat. Nie je to jednoduche, hlavne kvoli iba 1 prijmu a ziadnej historii. Najlepsie najst spolahliveho financneho poradcu, co ma kontakty, ja som tak mala a aj ked ma vysla hypo drahsie ako v inych bankach a este som k tomu brala ak neviem co … inac by som ju nedostala …Takisto zalezi na sume …

melanta
23. okt 2025

Dcérina naj kamarátka brala v lete, 28 ročná, sama s 2 deťmi, Bratislava, banku neviem. Bežne si predsa berú hypotéku ľudia sami, sami s deťmi, bez ručiteľov a spoludlžníkov.

bg92
23. okt 2025

ludia si bezne beru hypoteku sami, ja som si brala pred par rokmi aj muz si bral, kopa kamosiek okolo tiez aj nedavno.
zle sa pytas, ze "koľko ste mali prijem na to, aby vám vyšla hypoteka v banke?" Tu nejde o zarobok, ale o to, aku vysoku chces hypoteku k tomu zarobku. ak nemas negativne zaznamy a je pravda co pises vyssie tak ti urcte pozicaju, ale mozno nie tolko kolko si predstavujes. Uz ti nieco zamietli? Ake bolo odovnenie?
V kazdej banke ti povedia podla kalkulacky kolko najviac ti vedia pozicat (su na to prijmove obmedzenia - max 8 rocnych platov ale to hadam vies, musi ti tiez sediet vyska splatky k platu atd). ak to neprejde schvalenim tak ti povedia napr vieme vam dat iba tolko a pod. plus samozrejme 20 % je nutne mat nasetrene, to ked nemas - smola. mas aj tieto vlastne prostriedky?
nie je pravda, ze jednoltivec bez historie je nezvyhodneny - praveze na prve byvanie su rozne ulavy.

anonym_0e0270
23. okt 2025

S tvojim prijmom v pohode, treba si pozriet online kalkulacky a na zaklade toho si dohodnut termin priamo v banke.

drobecbobo
23. okt 2025

@zaneta19 ja som brala hypotéku teraz a schválili. Som sama s dieťaťom, aj keď pravda je, že už dospelým.
Príjem máš veľmi pekný a bez iných podlžností, takže hypo Ti určite schvália. Otázka je koľko potrebuješ a koľko percent máš vlastných.

anonym_d33792
24. okt 2025

Ak potrebujete poradiť, napíšte mi venujem sa hypotékam.

janoc
27. okt 2025

Neviem odkiaľ si ale viem poradiť 0903868670

anonym_082224
27. okt 2025

@zaneta19 záleží to od veľa faktorov. Úverový register je jedna z vecí, na ktorú banky pozerajú. Nám náš poradca povedal takto: najlepšie sú manželia vo veku okolo cca 30 rokov, 1 dieťa. Mať úverovú históriu. Náš príjem bol v čase získania hypotéky cca 2800€ z toho manžel 2320€, ja 480€ (rodičák). Keďže ja aj manžel sme mali úverovú históriu, príjem, splácanie bez omeškania, dobrá lokalita, schválili nám hypo až 90% z budúcej hodnoty nehnuteľnosti (stavba domu). Stavbu sme komplet financovali z hypo. Iba pozemok sme kúpili v hotovosti. A taktiež sme mali skvelého poradcu, všetko vybavil, komunikovali sme takmer denne, poradil a pomohol som všetkým. Inak manžel ešte za slobodna keď sme sa ešte ani nepoznali bral byt na hypo sám ako 22 ročný, vtedy ten byt stal 40000€ a jeho príjem vtedy bol cca 550€ v čistom a hypo mu dali bez problémov.