Poistenie nečakaných výdavkov
Muzovi som nechtiac vyprala "kluc" od auta. Odvtedy nefunguje.
Keby sme si k PZP pridali Poistenie nečakaných vydavkov a nafingovali stratu kľúča, preplatili by nám ho?
hovori sa tomu kradez, len tak medzi nami
vieš čo je vôbec PZP? to je povinné zmluvné poistenie v prípade, že majiteľ vášho auta spôsobí škodu druhému. Takže nerozumiem, čo si chceš priplatiť k PZP.
A ak myslíš kasko poistenie (havarijné poistenie), tak tam máš väčšinou spoluúčasť okolo 160 eur, čiže aj keby kľúčik spadal do poistných udalostí, tak sa ti to ani neoplatí, pretože samotná oprava bude menej ako tých 160 eur. A poistenie sa vzťahuje na poškodenie vozidla, nie kľúča. V prípade teda havarijného poistenia.
@sasa1310 suhlas, teda okrem ceny toho kluca. Nedavno som riesila stratu. A prevydanie noveho kluca 250E . Nastastie som ho nakoniec nasla. https://adam.cas.sk/clanok/17752/pomoc-stratil-...
Novy kluc je 200e. Tiez sme uz stratili 😉
@viera27
@anjelicek26 ale oni ho nestratili. To stačí len do počítača hodiť
@ankare my sme stratili tiež kľúč na VW a pri predaji kupca trval na tom, že chce dva, nech mu dá muž druhý spravit. Manzel zohnal tu krabičku, do ktorej sa zasúva vystrelovaci kľúč od auta, išiel niekam do stupavy, kde mu jeden pán vystruzlikal kľúč a nakodoval imobilizér za 30eur a mal to za polhodku. Čiže kvôli 30eur sa dopúšťať poistného podvodu je somarina.
@ankare Ano viem ktorý typ kľúča myslis. Aj tak si myslim, že by sa to dalo lacno spravit. Z vrchu by sa mal dat kľúč rozobrat, čiže tu kovovú časť, ktorá je vzdy vo vnútri schovaná, by sa dala použiť z vášho kľúča a stačilo by zohnat len novú “krabičku” a nakodoval by sa imobilizér a alarm. Napr tu som nasla na inzeráte, že stoji 15eur a nakodovanie nech máš do 20, treba si najst nejakeho autoelektrikára, čo by Vám to vedel spravit.

nebolo by to podla prilis okate?