icon

Poistenie nečakaných výdavkov

ankare
5. feb 2018

Muzovi som nechtiac vyprala "kluc" od auta. Odvtedy nefunguje.
Keby sme si k PZP pridali Poistenie nečakaných vydavkov a nafingovali stratu kľúča, preplatili by nám ho?

dassena
5. feb 2018

nebolo by to podla prilis okate?

viera27
5. feb 2018

hovori sa tomu kradez, len tak medzi nami

sasa1310
5. feb 2018

vieš čo je vôbec PZP? to je povinné zmluvné poistenie v prípade, že majiteľ vášho auta spôsobí škodu druhému. Takže nerozumiem, čo si chceš priplatiť k PZP.
A ak myslíš kasko poistenie (havarijné poistenie), tak tam máš väčšinou spoluúčasť okolo 160 eur, čiže aj keby kľúčik spadal do poistných udalostí, tak sa ti to ani neoplatí, pretože samotná oprava bude menej ako tých 160 eur. A poistenie sa vzťahuje na poškodenie vozidla, nie kľúča. V prípade teda havarijného poistenia.

viera27
5. feb 2018

@sasa1310 suhlas, teda okrem ceny toho kluca. Nedavno som riesila stratu. A prevydanie noveho kluca 250E . Nastastie som ho nakoniec nasla. https://adam.cas.sk/clanok/17752/pomoc-stratil-...

anjelicek26
5. feb 2018

Novy kluc je 200e. Tiez sme uz stratili 😉

sasa1310
5. feb 2018

@viera27
@anjelicek26 ale oni ho nestratili. To stačí len do počítača hodiť

lula313
5. feb 2018

@ankare my sme stratili tiež kľúč na VW a pri predaji kupca trval na tom, že chce dva, nech mu dá muž druhý spravit. Manzel zohnal tu krabičku, do ktorej sa zasúva vystrelovaci kľúč od auta, išiel niekam do stupavy, kde mu jeden pán vystruzlikal kľúč a nakodoval imobilizér za 30eur a mal to za polhodku. Čiže kvôli 30eur sa dopúšťať poistného podvodu je somarina.

ankare
autor
5. feb 2018

@lula313 veď aj nám hrozí, že auto predáme.
My ale nemáme vystrelovaci kluc, ale len tú krabicku, ktorá sa zasuva do štartéra. To je komplikovanejsie.

lula313
6. feb 2018

@ankare Ano viem ktorý typ kľúča myslis. Aj tak si myslim, že by sa to dalo lacno spravit. Z vrchu by sa mal dat kľúč rozobrat, čiže tu kovovú časť, ktorá je vzdy vo vnútri schovaná, by sa dala použiť z vášho kľúča a stačilo by zohnat len novú “krabičku” a nakodoval by sa imobilizér a alarm. Napr tu som nasla na inzeráte, že stoji 15eur a nakodovanie nech máš do 20, treba si najst nejakeho autoelektrikára, čo by Vám to vedel spravit.

dominika6
6. feb 2018

@ankare však preboha len vymente v kluci baterku..nič viac

ankare
autor
6. feb 2018

@dominika6 baterku sme vymenili, nefunguje.

dominika6
6. feb 2018

@ankare lebo niekedy stačí to rozobrať,poriadne nechať vysušiť aj dva dni..a vymeniť baterku...malo by to ísť..

ankare
autor
6. feb 2018

@dominika6 skusali sme to hneď 😑

dominika6
6. feb 2018

@ankare a máte náhradný klúč? lebo vo výrobe klučov vedia urobiť

ankare
autor
6. feb 2018

@dominika6 máme jeden kľúč funkčný, s tým fungujeme, no chceli by sme opraviť aj náhradný. Ak budeme predávať auto, kupujuci to určite bude vyžadovať.

dominika6
6. feb 2018

@ankare ano ja rozumiem len hovorím že vo výrobe klučov myslím vedia urobiť a možno na počkanie,skús sa informovať vo svojom meste