Poistenie nehnuteľnosti - domácnosti
Dobry den,
nie som sice zena ale skusam stastie 😵 V ramci hypoteky potrebujem uzatvorit zmluvu s poistovnou - ohladne nehnutelnosti/bytu. Nakolko na internete a na roznych forach je myriada roznorodych a roztrusenych informacii tak by som sa rad spytal vas - skusene mamicky a ocinkovia, ci viete poradit nejaku dobru tzn. nie je ani moc draha v ramci rocneho poplatku, je to solidne, nie su tam zadrhely a snahy poistovne okradnut poistenca implicitne a podobne.
Za kazdu dobru a uzitocnu radu som vopred vdacny a zaroven sa ospravedlnujem za pripadnu duplicitu s inym prispevkom 😝
@belialius ale ved to je samozrejme, ze chcu zarobit, to predsa robi kazda firma. Poistovna je firma ako kazda ina. Podnika za ucelom dosiahnutia zisku. Treba zmluvy citat cele a hlavne poistne podmienky a nie potom sirit bludy o okradani. Ked sa Ti nieco na zmluve nepaci, nemusis ju podpisat. A moja rada.. nechaj si poradit od odbornika 😉
@belialius Ja len možno by som odporúčala ísť cez poisťovňu,nie cez banku.A ozaj si treba dať pozor pri poistke,lebo asi každá poisťovňa ponúka viac modulov na riziká.Možno budete chcieť lacnejšie,ale nebude zahrňať niektoré z rizík.Preto je dobré možno kúpiť najvyšší modul,kde sú všetky riziká.Veď keď si urobíte porovnanie s autom,veľa ľudí platí sumu možno porovnateľnú s cenou za poistenie nehnutelnosti,ale platí to a nejako to nerieši a je to iba obrazne povedané platba za kopec plechu,bez ktorého sa zaobíde,ale dom je strecha nad hlavou,keď sa niečo stane človek má problém.Možno takýto môj názor,ale jednoznačne ako bolo spomenuté vyššie,stretla by som sa s odborníkom na poistenie nehnutelnosti.Tu sú len ozaj názory,ale skutočnosti sa dozviete len v poisťovniach.Treba si napísať nejaké otázky,ktoré vás budú zaujimať a pýtať sa,veľa sa pýtať.
@belialius ja mam ten istý problém nakoľko to je podmienkou banky aby bola nehnuteľnost poistena ....budem to riešiť asi cez allianz uz z dovodu ze bývala majiteľka ma unich celé roky poistenu nehnuteľnosť aj s veľkou zľavou ..ktorá by podľa nej mala pokračovať aj po prepise na mna ako nového majiteľa ..samozrejme po riadnom prečítaní podmienok a výhod ci nevýhod sa rozhodnem ci ju ponechať práve u nich
@kikuskaschw Myslím,že bude dobrá voľba.To nemusí byť podmienka,ak klient nesúhlasí.Veď poistíte v poisťovni podľa vás a budete vinkulovať.Skúste povedať pani v banke ak bude trvať na poistení podľa nej nie podľa vás,že idete s úverom inde,čo na to povie.Ak ešte nemáte ten úver,môžem odporučiť,hypotekárnu sieť má aj ALLIANZ,idte sa spýtať,alebo napíšte do IP.
@frapper samozrejme rozkazovať si nenechám a to sa môže usmievať na mna pani v banke ako chce no nakoľko som už dlhšiu dobu dospelá rozhodujem sa sama ... budem akceptovať to že bude dom poistení co by som aj tak urobila ale s tym ze si ho poistim kde chcem ja a nie banka ..tym ze je ešte stále poistení som vo výhode pretože to nemusím riešiť na rychlo ani vybavovať len si prepisem poistku na seba az po schválení hypotéky co vlastne bude len maličkosť
Fajn je aj toto www.vsgonline.sk?_p=dom&ref=e227f332b38394f2511..., po vyplnení formulára sa dostanete k ponuke poisťovní a viete si vybrať, priamo online a uzavrieť bez nutnosti ísť do poisťovne. Dala by som pozor na ponuku poistenia v banke, či to nie je len na totálne škody poistené a je tam poistené všetko, čo treba.
@lili2015 to je divný prístup☹((((( obvykle dávam klientovi vybrať z viacerých možností a skonzultujem s ním ako hypotéku, tak aj poistku. Nikdy som nenaútila klinetovi na podpis jednu verziu. Nerada by som chodila potom po kanáloch a teda klient nikdy nič nemusí podpísať, čo nechce........
@lili2015 dakujem za info. presne toho sa desim. cital som si aj podmienky napr. pri wustenrot a oni to maju uplne rovnako napr. pri kradezi, ze dvere musia byt urcitej kategorie a cim sa cena skody zvysuje tak tym musi byt byt viac zabezpeceny. skusim si to aj manualne pozriet to je jasne. ale vzdy je tam nejaky "catch" a na toto su dobre skusenosti druhych ludi
@belialius nemam skusenosti priamo s tymi, ktore si menoval, ale v zasade oni by Ti mali vediet ponuknut viac poistovni a vysvetlit poistne krytie. Kedze nehnutelnost je na hypoteku a poistenie bude vinkulovane v prospech banky, musi byt poistnou zmluvou dojednane komplexne krytie. Ja osobne by som volila allianz, ich sluzby su sice drahsie, ale kvalitne. Dobre produkty ma aj kooperativa a uniqa. Su lacnejsie. Takze ak budes vyberat, mal by si zvolit najsirsi modul poistneho krytia. Na tom banky trvaju. A aj Ty budes spokojny, ze mas nehnutelnost dobre poistenu. A odporucam aj poistenie zodpovednosti za skodu.
@belialius
Ahoj, vinkulácia je zjednodušene povedané že banka sa chráni voči tomu aby sa tvojmu domu neznížila hodnota keď sa niečo stane. Napr. pri požiari sa peniaze z poisťovni smerujú k banke, tá si vezme toľko koľko potrebuje a zvyšok ti vráti.
V podstate banka chce aby si mal stále z čoho platiť úver, keď prídu výdavky v podobe poškodenia nehnuteľnosti na ktorý sa viaže úver 🙂
Čo sa týka poistenia, skús pozrieť túto ponuku, ako to bude v tvojom prípade vyzerať : http://www.akepoistenie.sk/bezpecny-domov/
@monkasponka dakujem za info. nejak tak som mal aj ideu ale potreboval som to presnejsie formulovat v reci ludskej 🙂
Taktiež sme to nedávno riešili koli hypo a sli sme do Allianz hlavne koli cene za poistné, dom som poistila za cca 80€ ročné , aj rodičia tam majú dom poistení a keď sa im stala poistná udalosť tsk nebol problém pri vyplatení takže ma to presvedčilo
My máme v uniqe poistenie nehnuteľnosti a domácnosti dokopy, ročne to stojí cca 55e.

@belialius nerozumiem, preco by poistovna mala svojho klienta okradnut. Toto je zial na Slovensku zauzivany nazor na poistovne. Svedci vsak skor o hlbokej nevedomosti. Ak chces porovnanie cien a kvality sluzieb, oslov nejakeho maklera alebo a priamo v banke by Ti mali vediet poradit.