icon

Poistenie nehnuteľnosti - skúsenosti a odporúčania

2. nov 2025

Keď vlastníte byť máte ho poistený ? Ak áno kde konkrétne spokojný?

sasa1310
2. nov 2025

samozrejme. Aj poistenie domácnosti aj nehnuteľnosti. V allianz

zuzanaete
2. nov 2025

Ja by som bez poistky snad ani nespavala. Poistka je pre mna nutnost.

anonym_48fc93
2. nov 2025

Nemam poisteny, nemam ho zrekonstruovany cize v tomto pripade su to zbytocne vyhodene peniaze

anonym_5cd86b
2. nov 2025
@anonym_48fc93

Nemam poisteny, nemam ho zrekonstruovany cize v tomto pripade su to zbytocne vyhodene peniaze

@anonym_48fc93 a ked nahodou vyhoris alebo ta vytopia? Co budes robit?

@anonym_autor Ano, byt mame poisteny. Stat sa moze cokolvek.

anonym_ac1a85
2. nov 2025

my sme v allianz. V predoslom byte sme mali CSOB, kedze sme vsak nemali ziadne plnenie, neviem zhodnotit. Susedia, ktori nas vytopili, mali Allianz a vsetku skodu nam uhradili, rychlo, bez natahovania a osobnej obhliadky, stacili fotky. V novom byte sme si preto tiez dali Allianz a uz sme mali aj jednu mensiu skodovu udalost a vyplatili na zaklade nasho odhadu a zaslanych fotiek

katulienkax
2. nov 2025
@anonym_5cd86b

@anonym_5cd86b to su ti co potom pytaju financie od fica, sak poistenie je pre nich zbytocne a nam poctivym potom zvysuju dane

anonym_48fc93
2. nov 2025
@anonym_5cd86b

@anonym_5cd86b vytopena som uz bola, to si mam dat 50e preplatit poistovni a kazdorocne do nej nalievat x eur, kvoli tomu? Ked vyhorim svojou vinou ( nezhasnuty plyn alebo podobne)- poistovna mi nic nepreplati, ak vyhorim skrz chyby v elektrike- tiez mi nic nepreplatia, lebo elektrinu mam povodnu z r.1970

katulkagajdos
2. nov 2025

@anonym_autor mame poistenú nehnuteľnosť, domácnosť, zodpovednosť za skodu- súhlasím, že je to nutnosť, najlepšiu skúsenosť som zatiaľ mala v Allianz, keď sa niečo zomlelo- takze poistku mame tam, na druhej strane v živote by som si nevybrala kooperativu.

anonym_48fc93
2. nov 2025
@katulienkax

@anonym_5cd86b to su ti co potom pytaju financie od fica, sak poistenie je pre nich zbytocne a nam poctivym potom zvysuju dane

@katulienkax coze? V zivote som od nikoho nic nepytala ani nic nedostala, pre mna v mojej situacii je poistenie zbytocne, boli by to vyhodene peniaze do vzduchu. Nemam ani v ziadne cennosti v byte, som chudobna osoba. Ked ma niekto v domacnosti tisice alebo desattisice tak ano- je normalne ze si to chce chranit. Ale su ludia, pre ktorych je to uplne zbytocna vec. To neznamena, ze teraz vsetci pojdeme vyplakavat za Ficom, lebo vsetkym hromadne nam vylradnu byty alebo zhorime alebo co ja viem co. Kazdy nech si zhodnoti svoju situaciu a podla toho sa zariadi. Je scestne tvrdit niekomu, kto je chudobny ako kostolna mys a v byte nic hodnotne nema, aby platil poistovni stovky eur rocne len preto, ze ty si poctiva a platis si poistenia vsetkeho mozneho. Je to kazdeho osobna vec a s poctivostou ostatnych to ma pramalo spolocne.

gab1sol
2. nov 2025

@anonym_autor máme Uniqu. Boli sme nespokojní pri jednom vyššom poistnom plnení - veľká škoda, cca 15 000e (ok, nie tak veľká ako pri vyhorení), z čoho nám uznali cca 3 000e s dovetkom, že ako uvádzame, tak sa to stať nemohlo. Pritom nikto z poisťovne nebol na obhliadke. Odvtedy sme dávali na poistku všetko, čo sa dalo. A teda menšie poistné sumy nám uznali (napr. poškodené exteriérové žalúzie). Už sme chceli aj meniť, ale ako nám raz niekto z poisťovne povedal, je to “prašť jako uhod” - keď sa raz rozhodne poisťovňa neuhradiť, tak klient s tým nepohne.

anonym_21da8c
3. nov 2025

Ti co nemaju poistenu nehnutelnost, tak asi netusia, na co poistka sluzi... Ked raz bude nehnutelnost znicena, tak cakam vyplakavanie v spravach...

anonym_48fc93
3. nov 2025
@anonym_21da8c

Ti co nemaju poistenu nehnutelnost, tak asi netusia, na co poistka sluzi... Ked raz bude nehnutelnost znicena, tak cakam vyplakavanie v spravach...

@anonym_21da8c len aby nebolo tak, ze vyplakavat budu ti, ktori poistovniam vyplatili tisice, a nevrati sa im ani cent

katulienkax
3. nov 2025
@anonym_48fc93

@katulienkax coze? V zivote som od nikoho nic nepytala ani nic nedostala, pre mna v mojej situacii je poistenie zbytocne, boli by to vyhodene peniaze do vzduchu. Nemam ani v ziadne cennosti v byte, som chudobna osoba. Ked ma niekto v domacnosti tisice alebo desattisice tak ano- je normalne ze si to chce chranit. Ale su ludia, pre ktorych je to uplne zbytocna vec. To neznamena, ze teraz vsetci pojdeme vyplakavat za Ficom, lebo vsetkym hromadne nam vylradnu byty alebo zhorime alebo co ja viem co. Kazdy nech si zhodnoti svoju situaciu a podla toho sa zariadi. Je scestne tvrdit niekomu, kto je chudobny ako kostolna mys a v byte nic hodnotne nema, aby platil poistovni stovky eur rocne len preto, ze ty si poctiva a platis si poistenia vsetkeho mozneho. Je to kazdeho osobna vec a s poctivostou ostatnych to ma pramalo spolocne.

@anonym_48fc93 ale ty zle uvazujes, su 2 poistky, jedna je poistenie majetku a druha samotneho bytu. Tebe ked vyhori byt alebo ti to komplet vytopi, budes musiet spravit nove omietky, oskrabat vyhorene, vypratat alebo minimalne spravit nove podlahy, dvere, omietky. To nie je ze nams nic, ty nemusis poistovat nabytok a cennosti ale treba poistit aspon tie hole steny , inac nedostanes vobec nic. aj spravenie novej elektriky do vyhoreneho bytu nieco stoji, chapes? Alebo ked ti spraska stena po vytopeni, treba ju obnovit.

alantroj
4. nov 2025

Ja som si platila najvyssiu poistku a ked mi v novej kupelni praskla v stene trubka a museli mi sekat stenu tak mi Kooperativa zaplatila 80 eur. Pre mna oprava znamenala vodar, obkladac, material,...Cize mi nezaplatili skoro nic a to som sa s nimi pol roka tahala. Podla nich zrazu vodovodne potrubie zamurovane v stene nie su rozvody a mozem sa sudit. Takze poistku uz nemam. Ked zacala vojna na ukrajine citala som podmienky, na mimoriadnu situaciu sa poistka nevztahuje. Atd atd. Teraz si davaju take ustanovenia napr ze povoden...zoznam uzemi kt nie su poistene stanovi poistovna... Cize ani nevies ci si poisteny voci rizikam a mylne sa domnievas ze mas pocit istoty.

tilly
4. nov 2025
@anonym_48fc93

@anonym_48fc93 ale to nie je o tom, či ho máš alebo nemáš zrekonštruovaný. Čo urobíš, ak vyhoríš do tla? Bytovka bude neobyvatelna? Čo ak to náhodou spôsobí porucha v tvojom byte? Z čoho zaplatíš opravu ostatných bytov?
Čo ak bude treba celú bytovku zhodiť a postaviť nanovo, ako to bolo v Prešove. Kde budeš bývať?

tilly
4. nov 2025

Áno. Mám poistený aj dom, teraz som ho prepoisťovala na vyššiu sumu, keďže nehnuteľnosti išli hore.
Mám poistené aj rozostavané domy, aj byty aj zodpovednosť. Všetko.
Hlavne po tom, čo sa stalo tu v retre a v Prešove by sa mal človek zamyslieť. Niekedy ide o sekundy a nič už potom neurobíš.
Áno, poisťovne sú svine a keď si povedia, že nezaplatil, môžeš sa súdiť, ale lepšie je tú poistku mať.

apostolko
4. nov 2025

66m2 poisteny v Allianz, cena 170€ rocne, poistka na hodnotu 160 000€, interier na 17 000€, plus ine veci su v tom poistene, rozbitie skla atd, spokojnost, zatial som nevyuzil, pred rokom tato ista poistka bola 156€/rok

katkaseiner
6. nov 2025
@alantroj

Ja som si platila najvyssiu poistku a ked mi v novej kupelni praskla v stene trubka a museli mi sekat stenu tak mi Kooperativa zaplatila 80 eur. Pre mna oprava znamenala vodar, obkladac, material,...Cize mi nezaplatili skoro nic a to som sa s nimi pol roka tahala. Podla nich zrazu vodovodne potrubie zamurovane v stene nie su rozvody a mozem sa sudit. Takze poistku uz nemam. Ked zacala vojna na ukrajine citala som podmienky, na mimoriadnu situaciu sa poistka nevztahuje. Atd atd. Teraz si davaju take ustanovenia napr ze povoden...zoznam uzemi kt nie su poistene stanovi poistovna... Cize ani nevies ci si poisteny voci rizikam a mylne sa domnievas ze mas pocit istoty.

@alantroj Kooperativa je akurat velmi zly priklad. My sme sa ulakomili na lacnejsiu poistku od Komunalnej poisťovne a uz teraz na Allianz a Generali nedame dopustit. Na ukor drahsej poistky sa nam nikdy nestalo ze by Allianz z akéhokoľvek dovodu neposlal plnenie.