Poistenie proti strate kontaktnej šošovky

s1
16. dec 2015

Dobrý deň,
Syn nosí kontaktnú šošovku, nie je to lacná záležitosť, preto uvažujeme, či je možné poistiť ho proti strate šošovky alebo proti jej poškodeniu. Viete mi poradiť či niečo také existuje?
Ďakujem

blankaj
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
smoulingirl
16. dec 2015

No to je skor otazka na poistovnu. Syn nosi nejaku specialnu sosovku na mieru? Je to take drahe, ze si si ista, ze by sa ta poistka oplatila a nepreplatila by si cenu sosovky na poistke niekolkonasobne?

vladinka
16. dec 2015

@s1 toto mi príde ako riadny úlet...šošovky nosím asi desať rokov, nikdy som žiadnu nestratila...treba si ich kupovať na nete a nie u očnej lekárky...ja nosím trojmesačné, v balení sú dva páry-teda na pol roka a vyjdu ma cca na 22€

katrin21
16. dec 2015

@blankaj
@vladinka no ja som mala sosovky na svadbe a veru mi po polnoci jedna vypadla z oka , ako som si ho pobrhlila....a dieta robi kadeco...
ale toto sa mi zda hovadina, aby sa na to vztahovalo nejake poistenie...

s1
autor
16. dec 2015

@blankaj
@katrin21
@vladinka
@smoulingirl
Ďakujem za reakcie. Šošovka stojí 70eur, vyrába sa na mieru. Syn má tri roky, nosí šošovku kvôli kongenitálnej katarakte od prvej operácie keď mal tri mesiace. Že sa šošovka nesprávnou manipuláciou roztrhne viem, za 15 rokov sa mi to stalo asi dva krát.
Myslela som že keďže mám poistený mobil a padne mi a rozbije sa, je to kryté, tiež ide o podobnú poistku, nikto naschvál šošovku trhať nebude, ani ju strácať, tak ako si naschvál nehádžem mobil o zem, ale stať sa môže a predpokladám že takto fungujú poisťovne, majú odhadnutú mieru rizika. Mobil sa mi za posledný rok rozbil viac krát než som za 15rokov poškodila šošoviek, tak sa mi to ako úlet nezdá.
A k otázke či sa nám to oplatí pomer cena poistenia cena šošovky... To je relatívne. Raz by sme zrejme doplácali, a raz by nám to poistenie pomohlo, asi ako pri každom poistení, nemusí sa stať nič 10rokov a môže sa v priebehu jedného roka 3krát.

katrin21
16. dec 2015

tak ked je to specialna sosovka, mozno sa da ,ale to treba riesit s nejakym poistovakom, nie na MK🙂

smoulingirl
16. dec 2015

@s1 Myslela som si, ze to bude asi nejaka speci 🙂 Co viem tak okuliare sa poistit daju a dnes poistovne nemaju problem zriesit aj poistky "na mieru", skus sa poinformovat. 😉

s1
autor
16. dec 2015

@katrin21
@smoulingirl vďaka, tak to nakoniec nie je tak úplne od veci 🙂
Skúsila som najskôr tu, dúfala som že má niekto skúsenosť a odporučí poisťovňu, je to pre mňa jednoduchšie ako obvolávať poisťovne atp.

vladinka
16. dec 2015

@s1 ..aha, takže keď je to taká špeci šošovka za toľko peňazí, tak sa to asi bude dať aj poistiť...

katkamario
18. dec 2015

ahoj, myslim že u nas taketo nieco nepoistuju (ale samozrejme nepoznam uuuplne vsetko😀) co sa tyka UNIQA poistovne, mozem ti dat vyhadrenie:
v rámci poistenia osôb niečo takéto nekryjeme, len v rámci cestovného poistenia pri poistení straty batožiny, ak by ste ich mali v batožine .
Tak, aspon tolko ti pomozem🙂

s1
autor
20. dec 2015

@katkamario Ďakujem 🙂

szaylent
3. jan 2016

Zdravím, @s1
U náš určite nič také sa nepoisťuje, ani nemusíte obvolávať poisťovne. Snáď syn nestratí ani raz šošovky.
Držím palce 🙂

s1
autor
4. jan 2016

@szaylent ďakujem, práveže ich z času na čas stratí, niekedy aj rok nestratí, a niekedy stratí za pol roka tri.

mircalla
7. sep 2023

A to su ake? Mesacne, stvrtocne?