Poistka dieťaťa - dynamika zvyšovania poistného
Zdravím chcela by som sa informovať zakladala som poistku pre dieťa na danú sumu a po roku mi prišlo ze poistku zvyšujú kvôli dynamike no nesúhlasím s tým neviete mi poradiť stačí ak zaplatím sumu s ktorou som podpisovala zmluvu a tým vyjadrím nesúhlas tak som to našla aspoň na kooperative ďakujem
to mas v Kooperative? Od nich a od Komunalnej by som nic dobre necakala
@dada0902 máme poistku v generali a keď sa náhodou zdvihne ešte v ten deň mi samotná poisťováčka volá, nech to neplatím, že mi to ide hneď upraviť naspäť. Takže záleží od toho, aký prístup má poisťovák a tiež v akej poisťovni si. (Čo viem, všetci chvália len Allianz a Generali, zvyšok s tebou len vydrbe).
@dada0902 máme poistku v generali a keď sa náhodou zdvihne ešte v ten deň mi samotná poisťováčka volá, nech to neplatím, že mi to ide hneď upraviť naspäť. Takže záleží od toho, aký prístup má poisťovák a tiež v akej poisťovni si. (Čo viem, všetci chvália len Allianz a Generali, zvyšok s tebou len vydrbe).
@a0 ja mam práveže cez allianz a tam mi ani nespomínal že každý rok sa zvyšuje takú poistku nepotrebujem
Ja nikdy nedavam indexaciu, vynajte si to zo zmluvy... zvysuje sa vam tym poistne
@a0 životná poistka sa sama nezdvíha od seba bud pri zakladaní ten, ktorý ju vam robil zapol dynamiku alebo poisťovňa pred výročím pošle ci vám môže zapnúť dynamiku.
@a0 životná poistka sa sama nezdvíha od seba bud pri zakladaní ten, ktorý ju vam robil zapol dynamiku alebo poisťovňa pred výročím pošle ci vám môže zapnúť dynamiku.
@patrikpatio máme tam viac poistiek, vrátane auta, na auto sa dvíha. Zvyšok len keď niečo dopoisťujeme 🙂
Ja nikdy nedavam indexaciu, vynajte si to zo zmluvy... zvysuje sa vam tym poistne
@sweet20 ano ale aj poistné sumy sa zvyšujú.
@sweet20 ano ale aj poistné sumy sa zvyšujú.
@patrikpatio tak to urcite nie.. nikdy sa mi to nestalo, zvysuje sa len indexacia, podla inflacie
@patrikpatio tak to urcite nie.. nikdy sa mi to nestalo, zvysuje sa len indexacia, podla inflacie
@sweet20 ked mate zivotku tak okrem poistného sa zvyšujú aj sumy pripoisteni
Ľudia, ked tomu nerozumiete, nedávajte rady a hlavne to, ako s Vami všade chcú len vyd.bat 🫣.
Indexacia je zvyšovanie poistného o aktualnu výšku inflacie ale navyšuje sa aj poistná suma. Je to preto, aby ste mali zabezpečené adekvátne plnenie a nie, také, co bolo pre Vás vhodné pred 10 rokmi a stačilo by Vám.
Samozrejme da sa odmietnuť, niekde to treba podpísať, niekde nie, záleží od poisťovne.

@dada0902 treba prebrat s agentom s kym to mas spisane. popripade ponizit nejake hodnoty