icon

Poistka dieťaťa - dynamika zvyšovania poistného

dada0902
16. nov 2025

Zdravím chcela by som sa informovať zakladala som poistku pre dieťa na danú sumu a po roku mi prišlo ze poistku zvyšujú kvôli dynamike no nesúhlasím s tým neviete mi poradiť stačí ak zaplatím sumu s ktorou som podpisovala zmluvu a tým vyjadrím nesúhlas tak som to našla aspoň na kooperative ďakujem

anonym_ea693e
16. nov 2025

@dada0902 treba prebrat s agentom s kym to mas spisane. popripade ponizit nejake hodnoty

katkaseiner
16. nov 2025

to mas v Kooperative? Od nich a od Komunalnej by som nic dobre necakala

a0
16. nov 2025

@dada0902 máme poistku v generali a keď sa náhodou zdvihne ešte v ten deň mi samotná poisťováčka volá, nech to neplatím, že mi to ide hneď upraviť naspäť. Takže záleží od toho, aký prístup má poisťovák a tiež v akej poisťovni si. (Čo viem, všetci chvália len Allianz a Generali, zvyšok s tebou len vydrbe).

dada0902
autor
16. nov 2025
@a0

@dada0902 máme poistku v generali a keď sa náhodou zdvihne ešte v ten deň mi samotná poisťováčka volá, nech to neplatím, že mi to ide hneď upraviť naspäť. Takže záleží od toho, aký prístup má poisťovák a tiež v akej poisťovni si. (Čo viem, všetci chvália len Allianz a Generali, zvyšok s tebou len vydrbe).

@a0 ja mam práveže cez allianz a tam mi ani nespomínal že každý rok sa zvyšuje takú poistku nepotrebujem

sweet20
19. nov 2025

Ja nikdy nedavam indexaciu, vynajte si to zo zmluvy... zvysuje sa vam tym poistne

patrikpatio
22. nov 2025
@a0

@a0 životná poistka sa sama nezdvíha od seba bud pri zakladaní ten, ktorý ju vam robil zapol dynamiku alebo poisťovňa pred výročím pošle ci vám môže zapnúť dynamiku.

a0
22. nov 2025
@patrikpatio

@a0 životná poistka sa sama nezdvíha od seba bud pri zakladaní ten, ktorý ju vam robil zapol dynamiku alebo poisťovňa pred výročím pošle ci vám môže zapnúť dynamiku.

@patrikpatio máme tam viac poistiek, vrátane auta, na auto sa dvíha. Zvyšok len keď niečo dopoisťujeme 🙂

patrikpatio
23. nov 2025
@sweet20

Ja nikdy nedavam indexaciu, vynajte si to zo zmluvy... zvysuje sa vam tym poistne

@sweet20 ano ale aj poistné sumy sa zvyšujú.

sweet20
23. nov 2025
@patrikpatio

@sweet20 ano ale aj poistné sumy sa zvyšujú.

@patrikpatio tak to urcite nie.. nikdy sa mi to nestalo, zvysuje sa len indexacia, podla inflacie

patrikpatio
23. nov 2025
@sweet20

@patrikpatio tak to urcite nie.. nikdy sa mi to nestalo, zvysuje sa len indexacia, podla inflacie

@sweet20 ked mate zivotku tak okrem poistného sa zvyšujú aj sumy pripoisteni

mischy00
23. nov 2025

Ľudia, ked tomu nerozumiete, nedávajte rady a hlavne to, ako s Vami všade chcú len vyd.bat 🫣.
Indexacia je zvyšovanie poistného o aktualnu výšku inflacie ale navyšuje sa aj poistná suma. Je to preto, aby ste mali zabezpečené adekvátne plnenie a nie, také, co bolo pre Vás vhodné pred 10 rokmi a stačilo by Vám.
Samozrejme da sa odmietnuť, niekde to treba podpísať, niekde nie, záleží od poisťovne.

janna5723
Odpoveď bola odstránená