icon

Poistky a sporenie

rumumbum
Včera o 21:50

Dobrý večer, možno sa tu táto téma opakuje často no nechce sa mi nejak dohľadávať. Máte uzatvorené životné poistenie a sporenia? Zo skúseností sa vám to už vyplatilo alebo ste to časom zrušili? Platíme 5-členná rodina štvrťročne 210 eur poistky +100 eur investičné sporenie. 60 eur/mesačne - sporenie..
Manžel mal v januari úraz, doteraz je na PN a prišlo mu z poisťovne vyjadrenie, že nemá nárok na poistné plnenie. To by mu vzniklo, iba ak by marodoval celý rok a následne by doložil dokumentáciu s presným popisom zanechania trvalých následkov. Tie teda verím, že mať nebude nakoľko to bolo "len" vyklbene rameno ale pracovať s tým teda ešte nemôže..
Mňa to celkom vytočilo pretože keď som si zratala koľko ročne nechávame na týchto veciach a teraz to vyjadrenie z poisťovne...no mám chuť to všetko zrušiť a naozaj si peniaze len šetriť...
Je tu niekto taký čo nakoniec poistenia zrušil a je spokojný? Ďakujem za názory..

anonym_9f782c
Včera o 22:11

@rumumbum my mame ‘len’ úrazové sporenie..to som vydedukovala zo zmluvy, keď som si ju citala( chceli sme aj na invaliditu atd)!..a muž to využil 1x keď spadol a seklo ho v krku, dostal 250eur..sestra di platí, bola PN a tiež nič nedostala..to iste kolega, platil 10 rokov a išiel na operaciu a tiež nič!! Zrušil to po 10 rokoch naštvaný.My detom mame farbicku od narodenia a uznali dcére vytknutý členok-150eur.Nastastie to nemusíme využívať..my s mužom platíme tu úrazovka 60 eur mesačne,ale idem to zmeniť, lebo tam nie sú následky, invalidita atd..poistovna občas zavádza..

anonym_e3b885
Včera o 22:33

Tak na co Vam je taka poistka.Platime mesacne 65eur muz,88eur ja,48eur deti a mame aj hypoteku poistenu 100eur k splatke.Ano,kedze deti uraz casto tak aj caste plnenia.A aj muz mal uraz 6tyznov pn,prislo mu plnenie z 1 poistky,poistka z hypo vratila spät na ucet 2 splatky a nie male,teda za 1m aj s vyplatami sme mali 8000eur.
Treba sa pozriet aj na poistky a aj na vyluky,kedze toto bola asi 1 z nich.A nikdy nemame pn poistenu,ze az po roku,ale plnenie posielaju po 25dnoch pn.Tak isto mam aj ja pnku poistenu,smrt a invaliditu.Obaja.

macik34
Včera o 23:31

@rumumbum predpokladam, ze ani neviete, co tam máte poistene

anonym_fe3046
Dnes o 00:20

56e mesačne, poistené 3 osoby a preplatená PNka ( od 29.dňa ) úrazy, operácia, denne odškodne v nemocnici.ked si to podpisovala,držali nôž pri krku?

huxy
Dnes o 00:26

@rumumbum a máte v poistke pripoistenie PN? Predpokladám že nie, inak by ho poisťovňa vyplatila. Tak nerozumiem, prečo si prekvapená.