Poistná udalosť spôsobená vinníkom poisteným v Kooperatíve
Ahojte maminky, oteckovia, potrebujem poradit, mozno aj pomoct. Idealne keby sa tu nasla osobka ktora pracuje v Kooperative. Dakujem pekne.
@belllinka tak isto sme pochodili aj my,viník si vinu priznal,odoslali sa všetky formuláre a vyjadrenie od poistovne bolo že viník musí dokázať,ze udalosť sa stala,ale podľa mna tým ze on si vinu priznal,tak si myslím ze to vzal na seba a poistovna to mala preplatiť,dávali sme to 3x na reklamaciu😞,no nepochodili sme,auto nam bolo poškodené a ešte nas to aj stalo 480€.
@laretta ano vsetko a keď nam udalosť prvýkrát neuznali tak muž volal vinikovi ze poistovna chce dôkaz ze on spôsobom nehodu,tak sám bol ochotný ist do poistovne podpisal co chceli aj tak to neuznali a keď sme to reklamovali 3x tak chceli dôkaz ako: Iní svedkovia alebo najlepšie ViDEOZAZNAM.som ich vymiala ze ci veria tomu co hovoria,tak mi ten pán povedal ze je to uplne bežný postup.
@laretta presne nato som sa pytala ze či mam mať kameru,nato mi nikto neodpovedal,obhliadka prebehla vycislili škodu na 1100€,dali sme ci to,urobit v autorizovanom servise,ktorý spolupracuje aj s poistovnou,nakoniec nam auto opravili za 980€.a keď mala poistovna platiť tak začali ťahanice.Viník nehody nam potom poslal aspon 500€.vyše roka sme sa naťahovali,písali sme aj na riaditeľstvo poistovne a nič.kamarat si kôli tomuto namontoval do auta kameru,nakoniec sa mu podarilo zachytiť ako policajti sposobili nehodu,nedávno to bolo aj na Joj a všade na internete?tiež mal takú podobnu skusennost s kooperativou,tak ho to naj....o,ze si tu kameru zaobstaral
riesil som zopar poistnych udalosti (pzp aj havarijna), nakoniec som sa dopracoval k 4cennym radam od pravnika jednej z poistovni
1. ked vystupujem z auta po nehode, ihned vytahujem mobil a spravim aspon 50 fotiek, idealne aj tvare druheho ucastnika a samozrejme spz
2. volam policiu, bez ohladu na vysku skody, policajtom poviem ze mam podozrenie ze druhy ucastnik nehody pozil alkohol alebo ze sa nevieme dohodnut na vine a vtedy MUSIA prist bez ohladu na vysku skody. Ten papier co sa podpisuje na mieste je v pripade nasledneho branenia sa druhej strany v podstate neplatny zdrap papiera
3. nehybem s autom do prichodu policie aj keby som mal zablokovat dopravu na par hodin, pohnem autom => automaticky dostavam pokutu od prichadzajucej hliadky za marenie vysetrovania
4. poistovne nie su charita ale vznikli za ucelom dosahovania zisku, akakolvek komunikacia s poistovnou prebieha doporucenymi listami a nie cez telefon
Peniazky uz mame na ucte, trvalo to cele 2 a pol tyzdna od opravy, teda odo dna kedy nam bola vystavena faktura a kedy sme my tuto fakturu vyplatili. Chvalabohu.
Stalo ma to vela nervov, energie, sustavne telefonaty a emaily ale mame peniaze spat do posledneho centa tak som rada.
Dakujem vsetkym za prispevky.

Mozete aj do spravy. Dakujem.