icon

Pomáhajú aj vám rodičia finančne?

24. máj 2021

Viem ze trosku o nicom tema mozno pre niekoho ale mne to teda pride zvlastne napr vcera v novom byvani bol taky mlady chalan neviem kolko mal rokov ale vravel ze je student este a chce sa osamostatnit. Pracu nespominal. Hladal si byvanie za 130 000 akoze povie mi niekto kde student ktory mozno len niekde brigaduje zoberie taku sumu na byvanie? Zeby rodicia dali hmmm? neviem mne to pride divne. Aj v okoli mam par ludi a povedia ze rodicia mi dali na byvanie ,,len" 20 000€ alebo podobne. Alebo rodicia mi kupili byt, dom prerobili za svoje, kupili auto nove apod.. Akoze je to normalne? Neviem ja si neviem predstavit zeby som mala takto rodicov vyciciavat my sme si vsetko sami vzdy. Je to aj dobre pre tie deti ked dospelemu takto financne prilepsia ze potom sa bude aj do buducna vzdy na nich spoliehat co myslite?

eni01
24. máj 2021

a prečo by to nebolo reálne? Ved si nájdi tých ľudi napr na fb. Lebo to povedala "xy" na koníku tak je to zinscenované? 😵 Pred 2 rokmi kamarátka hladala dom cez nové bývanie - a aj našla

autor
24. máj 2021

@eni01 ten zo vcera bol herec ved to tu uz pisali a na fb tiez. Ci si naozaj myslis ze daju hypoteku studentovi? to si potom asi hypoteku neriesila lebo teraz je to dost prisne

oli18
24. máj 2021

A co sa tyka prispevku detom, my sme ti rodicia, ktori prispeli velkou sumou detom na byvanie. Nie az tak, aby nemuseli brat uvery, ale prispeli. Peniaze na ucte dnes kazdym dnom stracaju hodnotu a stavebne materialy idu hore. Takze sme im dali vtedy, kedy to potrebovali. Peniaze si vedia zarobit aj sami, maju stalu pracu a popri tom aj podnikaju.

eni01
24. máj 2021

a keby bol herec, ten nemože hladat byt? či herci su bezdomovci? a keby mal peniaze od rodičov, od babky, keby vyhral , zdedil? aký máš s tým problém

autor
24. máj 2021

@eni01 zjavne nevies ako funguje tento priemysel :D

autor
24. máj 2021

@oli18 pokial ma niekto vacsiu sumu a nepotrebuje ano to beriem ale nie taki ze preratuvaju kazdy cent a potom daju decku vysoku sumu len tak bez zasluhy. myslim ze to dieta si to potom ani tak nevazi ale to je moj nazor

eni01
24. máj 2021

zjavne ty "z hornej dolenej" si prekukla tajný mediálny priemysel 😂

modrava
24. máj 2021

zomrela mi mama a byt po nej som dala dcere. som si dovolila asi vela, co?
keby ho predala a hladala novy, tiez asi vyzera divne, ze ako si nan zarobila. nechcem vidiet tie komentare..

autor
24. máj 2021

@eni01 boze aky mas problem to v kazdej diskusii fakt musi byt nejaky rypal co vsetko vie najlepsie a vadi mu ze niekto nieco riesi? zakladala som temu skor co si o tom myslia ini tak na pokecanie a nie na urazanie niekoho a podobne

autor
24. máj 2021

@modrava to je uplne nieco ine ako to co myslim ja

eni01
24. máj 2021

ved ty máš problém, dopraj a bude ti dopriate

modrava
24. máj 2021

ved ale nikdy nevies kto ma aky osud a co za danym pripadom je. je zbytocne sa zaoberat co kto ako mohol dosiahnut. no mohol a hocico...

autor
24. máj 2021

@eni01 vsetko co tu niekto napise niektori beru sa mi zda az smrtelne vazne. Neviem co to tu je v poslednej dobe ale same zvady a clovek uz pomaly ani iny nazor nemoze napisat lebo ho dobre neukamenuju niektore slovami nechapem

modrava
24. máj 2021

my ti len vysvetlujeme, ze su aj normalne situacie, nielen podozrive :D

autor
24. máj 2021

@modrava je moja vec cim sa zaoberam a cim nie aj kazdeho ineho ja sa nestaram co tu ine baby riesia nechapem tieto komentare myslim ze aj vacsie hluposti tu ludia denne riesia :D

autor
24. máj 2021

@modrava ale ved ja viem nie som uplne tupelo ze idem vsetkych hadzat do jedneho vreca to nieee

ladyvi
24. máj 2021

Mozno pristupili na nudzove riesenie. Nemaju zaujemcov teraz o prihlasenie do nove byvanie, a tocit trebalo.
K peniazom. Je to kazdeho vec. Vacsina rodicov rada pomoze, ak ma k dispozicii peniaze. Kopit majetky, na ucte nasporene desiatky tisic, a pritom deti na krku 30rocne hypoteky. No preco? Ved ak maju, chcu, nech daju. Mozno predali rodinne pozemky a co s peniazmi? 60 rocny clovek to ma drzat na vkladnej knizke? Ci obchodovat vo fondoch? Navyse nasi dochodcovia nie su zvyknuti uzivat si dochodok v zmysle,idem na 3 dovolenky a vyletnu plavbu. Trosku si prilepsia k dochodku z uspor a zvysok drzia. Poznam vela ludi, co podedili byty po babkach, to uz sa tak ako vypomoc nerata? Len to ked da niekto niekomu do ruky hotovost? Kiezby kazdy clovek nemusel brat 100-200tisicove hypoteky. Ale mohol si to trochu ulahcit zivot.

eni01
24. máj 2021

ja pochopím keby si riešila napríklad toto: https://www1.pluska.sk/regiony/vychodne-slovens... ale obyčajný 29 ročný chalan kupuje byt v uplne normálnej sume 130 000 ...neviem, či je na tom nezvyčajné

modrava
24. máj 2021

tak sorry, zaoberaj sa dalej. chcela som ti len poskytnut normalny pohlad na zahadne peniaze :D

autor
24. máj 2021

@eni01 to ze je student :D len tolko a uz nechaj tak

autor
24. máj 2021

@modrava ako keby som o tom doteraz nevedela :D ze su aj take situacie

autor
24. máj 2021

@eni01 a k tomu clanku to mi divne nie je pretoze taki ludia maju nakradnute alebo sory zarobene nepoctive peniaze na xy zivotov. neschvalujem to samozrejme ale tam vsetci vedia ze taky mlady clovek si za kes nehnutelnost nekupi

marca12
24. máj 2021

Bohuzial na to si bude musiet clovek zvyknut a obrnit sa. Tiez sme si nie raz vypoculi taketo poznamky od ludi,ktori vsetko dostali na tanieri.

autor
24. máj 2021

@marca12 ved vacsinou taki su najmudrejsi. ludia ktori sa musia sami obracat nikto im nic neda taki mi nikdy nic nepovedali ako sa vsetko da a pritom taki by mohli paradoxne :D

eni01
24. máj 2021

zase si si pravila záver, že nakradol, ja neviem ale ty mušíš mať strašný život ...kupil to tento https://www.tvnoviny.sk/domace/2010528_neuverit...

marca12
24. máj 2021

No ale mohol si brat hypoteku. Ja som tiez v tom veku kupovala nehnutelnost a brala som hypoteku.

vikusjk
24. máj 2021

Mne moja mamina nepomaha financne, lebo nema z coho. Svokrovci nam prispeli sem tam na nieco, napriklad na novy gauc 500 € a podobne. Ale nie ze v tisicoch. To ale nenznamena, ze my dcere nebudeme pomahat, ak budeme moct. Uz teraz ma niekolko sporiacich produktov, kam jej odkladame peniaze a ak budeme zvladat, urcite jej pomozeme aj pri kupe vlastneho byvania, ci inak. Nevidim dovod, preco by sme jej nepomoholi, ak to bude potrebovat a ak my budeme moct.
Kamaratovi rodicia pozicali peniaze na byt, aby nemusel brat hypoteku. Nasporil si a chcel im vratit, ale nechceli ich uz spat, takze ten byt v podstate dostal. Ale je samostatny, viac mu nepomahaju. Podla mna je to kazdeho osobna vec a zavisi od financii v rodine.

zojazoja
24. máj 2021

ked rodič má a moze a chce dať..komu dám ked nie svojim deťom???..

modrava
24. máj 2021

@zojazoja akurat ze takemu dietatu treba povedat.. ale prosim ta, vezmi si byt na hypoteku a auto na leasing.. vies, ludia by si mohli mysliet o tebe nieco zle :D

katpox
24. máj 2021

Nie nepomahaju, ani manzelovi ani moji, vsetko co mame sme si spolu vybudovali, nepomahaju ani tym upecenym kolacom😀😀nepomahaju ani s vnucatom, viac menej sa on vobec nezaujimaju, no ako uz to berieme tak, ze ked sa nam nasi rodicia takto pekne zachovali, tak im to v starobe vratime.Nevravim o finamciach, ale statostlivosti prist pozriet vnucatko, venovat sa mu trochu, tak ako to zvyknu robit dedko a babka... No je to smutme, ze mame take vztahy, ze sa nema clovek o koho opriet, ale sme sa naucili spolahnut sa samy na seba, vieme sa obracat aj pocas koronakrizy...