icon

Koľko peňazí by rodičia mali dať na svadbu?

Včera o 17:41

Zaujima ma, koľko vám dali vaši rodicia ako svadobný dar?
Som čerstvo po svadbe, manželkini rodicia nám dali 10 000€ a moji 500€, viac nemohli alebo nechceli, neviem..
Manželka povedala, že nevyzerá zeby sa mali zle a ze je hanba toľko málo synovi dať. Inak je manželka super aj všetko, povedala ze viac sa k tomu nebude vyjadrovat, ze to mam nechat tak..Čo myslite? Mam z toho divny pocit.

Strana
z4
beata_k
Včera o 17:45

@anonym_autor Sa mozes sa svoju zenu hanbit. Chamtiva je az to boli. Hadam je dospela a nepotrebuje darceky od mamky a ocka.

anonym_5a0d95
Včera o 17:45

Toto bude zaujimava diskusia 🙈
Mna by zaujimali, ze kto platil svadbu 😆

anonym_2b7274
Včera o 17:46

troll

anonym_b971b2
Včera o 17:46

@anonym_autor TROLL alebo pise male decko...Podla stylu pisania :D si si mohol dat viac aspon zalezat, ak zakladas trolliu temu

anonym_b971b2
Včera o 17:47
@anonym_5a0d95

@anonym_5a0d95 je to troll ci nedorieseny jedinec, ale pochybujem

autor
Včera o 17:47
@anonym_2b7274

troll

@anonym_2b7274 Niesom troll, to mozte povedat o kazdej teme a niesu tam ziadne nerealne sumy

anonym_ac23ef
Autor odpoveď zmazal
autor
Včera o 17:48
@anonym_5a0d95

@anonym_5a0d95 Svadba nebola velka, mali sme 19 ludi, v restauracii a sli sme so zenou 50:50, obaja pracujeme

janinah
Včera o 17:49

Blahoželam k manželke..
Moji rodicia nam nedali svadobny dar,"len" ma vychovali.vyškolovali a zaplatili svadbu. Manzelova mamka vdova to iste. Ked sme kupovali byt tak obe strany nieco malo prispeli,vôbec nepamätám kto koľko.Takze asi tak....

autor
Včera o 17:50
@anonym_ac23ef
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_ac23ef Dakujem za normalny nazor, ano nebudem to riesit, dolezity je predsa zivot po svadbe

anonym_ac23ef
Včera o 17:52
@anonym_autor

@anonym_ac23ef Dakujem za normalny nazor, ano nebudem to riesit, dolezity je predsa zivot po svadbe

@anonym_autor a hlavne keď to ani manželka nerieši. Tak to hodte za hlavu...Véd aj tak sa s tým neda nič robiť, len to prijať ako to je.

anonym_1786e5
Včera o 17:52
@anonym_autor

@anonym_5a0d95 Svadba nebola velka, mali sme 19 ludi, v restauracii a sli sme so zenou 50:50, obaja pracujeme

@anonym_autor tak na co potom dali tolke peniaze, ked ste sli s manzelkou 50:50 🤔 no zjavne su zazobani ked si mohli tolko dovolit dat 🙄 ved ale kazdy da, kolko ma no

zuzubb007
Včera o 17:55

Že si si vybral výbornú ženu, veľa šťastia, svadbu si máte platiť sami, rodičia majú prispieť kolko chcú, keď majú 200 euro tak dvesto, už teraz je jasné, kto bude nosiť v rodine nohavice

anonym_bfa018

Rodičia vám prispievať na svadbu nemusia. Ak sa tak rozhodnú, je to ich dobrá vôľa a v tom prípade by som absolútne neriešila kto koľko dal. Manželka má zvláštny prístup. Pochopím keby to škrelo teba, ale ňu naozaj nemusí.

vroni

Prispela by som na svadbu a dala dar maximálne do 1000€. Za mňa je dar 10tisic čistá sedlacina. Aby sme ukázali, že na to máme. Trápne. Pozorne by som sledovala, či z manželky nebude podobný mentálny malorolnik (po svadbe je každá manželka super. O tom svadba vlastne je)

anonym_0e7335
Včera o 17:57

nam rodicia z oboch stran platili svadbu, takze to bol dar

autor
Včera o 17:58
@anonym_0e7335

nam rodicia z oboch stran platili svadbu, takze to bol dar

@anonym_0e7335 nam ju neplatili, ani nebolo treba dokopy to vyslo na 2300(+, -)

anonym_0e7335
Včera o 17:59
@anonym_autor

@anonym_0e7335 nam ju neplatili, ani nebolo treba dokopy to vyslo na 2300(+, -)

@anonym_autor tak to ste asi mali skor nejake rodinne posedenie, nikdy som nekomentovala muzovu rodinu je to ich vec, ja mam najlepsieho svokra na svete, brala by som to tak, ze si zena povedala svoj nazor, pokial sa v tom nejak nerype nie je na to nic zle povedat co si clovek mysli

minenkaa
Včera o 18:03

@anonym_autor my keď sme mali svadbu nedostali sne nič ,nase decko bude mať svadbu ,dáme pár tisíc,druha strana rátam ,že tak ako doteraz ,skoro nič
Podľa mňa každý toľko koľko ma a môže

anonym_b2407b
Včera o 18:03

@anonym_autor Moji rodičia už nezili, keď sme sa sobášili a rodičia manžela nedarovali nič, ale poskytli nám svoje priestory a pomohli s prípravou hostiny, čo,aj keď sme suroviny a všetko potrebné nakúpili my/manžel a ja/, ale aj tak bola láskavosť z ich strany

ivicatolic
Včera o 18:04

@anonym_autor tak hádam koľko kto môže, keby nedali nič sa ani nezoberiete??? ako hanbila by som sa toto riešiť , asi by sa patrilo poďakovať a bodka....👽👀👁️👀

ivicatolic
Včera o 18:04

@anonym_autor tak hádam koľko kto môže, keby nedali nič sa ani nezoberiete??? ako hanbila by som sa toto riešiť , asi by sa patrilo poďakovať a bodka....👽👀👁️👀

anonym_f65249
Včera o 18:08

Myslím si, že si si zobral strašnú kravu.

anonym_f3e5c5
Včera o 18:10

U nás bolo to isté , lebo svokrovci museli rypkať a rypkať, koľko oni dali a koľko moja mama. Trapaci

gribka1
Včera o 18:12

Akože vážne 500? K manželke sa nevyjadrujem, keďže ju nepoznám, ale sklamaná môže byť,

autor
Včera o 18:13
@gribka1

Akože vážne 500? K manželke sa nevyjadrujem, keďže ju nepoznám, ale sklamaná môže byť,

@gribka1 ano 500

anonym_090931
Včera o 18:15

@anonym_autor nedostali sme svadobný dar ani od mojich ani od muzivych. Moji mi zaplatili moju polku svadby, môj muž si "svoju" polku platil sám. Absolútne by som neočakávala aby sme ešte dostali od nich nejaký dar. Ani netuším kto nám koľko dal daryz hostí. Pozývam som ich lebo som ich chcela, nie kvôli darom.
Akože dar 10 000€? To je celkom dosť, nie každý má 10 000 len tak.

gribka1
Včera o 18:16
@anonym_autor

@gribka1 ano 500

@anonym_autor Ak majú problém vyžiť, je to dosť, ak sa majú celkom dobre, tak nič moc. Ťažko sa vyjadriť, ak nepoznáme pomery. No keď si viete sami zarobiť, nepotrebujete ani tých 10000.

anonym_b2407b
Včera o 18:16

To znamená, že ak si náhodou syn vezme dievča z bohatšej rodiny a ja ako dlhoročná vdova, roky samoživiteľka, dám synovi povedzme 5 000 a rodičia nevesty im kúpia auto za 25 000, tak sa budem musieť hanbiť?

anonym_78b398
Včera o 18:20

Svokra nedala nič a mala by z čoho dať a moja mama dala 100 eur. Všetko sme si platili sami.

Strana
z4