Poradia mi v otázke straty opatrovateľského príspevku?
Baby prosím vás, viete mi poradiť čo mám robiť?
Žijem s rodičmi, opatrujem otca. (Viac ako 20rokov)
Nikdy som nerobila inde.
Beriem opatrovateľský.
A o cca 1,5mesiaca bude prehodnotenie, teda by mi ho mali zobrať keďže mama zarába veľa aj otec ma väčší dôchodok .
To ako môžu vziať niekomu príjem? Za to že rodičia majú príjem? Tak ja mám opatrovať zadarmo? Jasné že budem opatrovať aj zadarmo,je to môj otec. Ale kde je férovosť?
Ďakujem.
@domka222 nevšimla som si, ďakujem za odpoved.
Ďakujem za rady, viac nemusíte komentovať.
Pekný deň všetkým
keď ti ten príspevok priznávali,tak rodičia nezarábali dobre?
Nie to nezávisí od adresy,posudzuje sa príjem rodicov
Nie, zmena adresy nepomôže. Stále máš to iste rodné cislo.
ak matka má dobrý príjem a otec dobrý dôchodok - môže si otec dovoliť potom aj platenú opatrovateľku...
a ty do práce....
si myslím že už si tam mala byť dávno - otec zomrie a čo budeš potom?
@nikoleta999 a z coho by jej ten invalidny priznali, ked nikde nerobila? V jej veku uz musi mat uz musi mat odpracovane dost .. najvyssi cas zacat
A este sa aj urazi, ked nedostane potvrdenie, ze moze dalsich 20 rokov sediet doma.
@autorka zit mas z prace ako ostatni... ti, co ta do teraz zivili... alebo mozes dalej visiet rodicom na krku
Uz ste jej vnukli myslienku ID na depresie:
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/prispevok-na-opatrovanie-clena-rodiny-s-ciastocnym-invalidnym-dochodkom/
Toto je volna diskusia, nemusis nam zakazovat komentovat 😉
@sisa_s a k čomu je to už dobre, otázka bola zodpovedná,tak načo?
@rozculena ved pise vyssie, ze sa to ocividne pomenilo, mama zaraba viac a bude sa to prehodnocovat.
aj tak nic nevymysli, na urade si vedia najst vsetko, kde kto kolko pracoval/nepracoval, zarabal/nezarabal
@zuzuliennka1 @sisa_s
môj otec ledva chodí a opatrovateľský mi nepriznali,som s ním doma už 4 roky.....preto ma zaujímajú tieto témy....
@rozculena dolezite su lekarske spravy a co presne je v nich uvedene. musi byt vyslovene napisane, ze osoba vyzaduje 24/7 starostlivost a je uplne odkazana a nedokaze “nic”.
ale tiez co urad, to ine tety. ked jej prispevok priznavali, zaviselo to od lek. sprav a ocividne aj prijmy boli ok. teraz obaja rodicia zarabaju lepsie (resp mama, otcovi dvihli dochodok), tak sa to prehodnoti.
@rozculena a este - zavisi aj, kde pracujes a kolko zarabas, aj od toho zavisi OP
@zuzuliennka1 prepúšťacia správa bola,že potrebuje 24/7..........veď keď potrebuje opateru,tak asi nemôžem chodiť do roboty,tak je úplne jedno,kolko som zarábala
A cez obec by si sa nemohla zamestnať ako opatrovateľka ?
@rozculena no nie je, posudzuje sa prijem.
tak jedine to skusit opat, cerstve lek. spravy, uvedene vsetko a skusit
@sheila121 bohužiaľ ja sledujem, že čím ďalej tým viac ľudu vymýšľa prečo nepracovat a dostávať "plat" od štátu. Keby sme sa všetci svacli na invalidné dôchodky, druhá polka na opatrovanie tak by to vyzeralo.
@maximiliana Jaaaj 🙈🙈🙈Jasne to som nedomyslela, ze vlastne by nemali z coho 😀
zmeniť adresu kľudne môžeš, je to otec, tam nie je potreba rovnakej adresy
@deti95060810 ty tiež opatrujes dcéru a nedás ju opatrovateľke.Autorka ty na ID kvôli psychickému stavu, alebo si plat dobrovoľne nezamestnaná a z tých peňazí čo má otec a mama dajú tebe plat.Kolko je opatrovateľské?
Nepíšeš, čo je to vysoký príjem.
Nie , ina adresa ti nepomoze
systém v štáte je nastavený tak aby sa peniaze míňali a krútili v ekonomike......ak je príjem rodicov postačujúci.....systém ich núti aby sa za tie peniaze dali doopatrovat v domove dôchodcov alebo platenou opatrovatelkou ( to ci by platili tebe neviem ci sa da) ale logicky by to bolo najlpsie......clovek prispieva do systému tým ze pracuje.....atd..a systém je vtedy schopný uhrádzať na dôchodky tým, ktorí pracovali celý život s splnili podmienky na vyplatenie.....
Takisto platí ze narok napr na nezamestnanecke nemáš kým nemáš uhradené podlžnosti voči štátu, napr pokuty za diaľničnú, ak sú už v exekúcii, dlhy na zdravotnom poistení atd.
Taktiež pri predaji bytu odvádzať do zdravotnej poisťovne 14%.....kapitálové veci...ste....
Bežné sa prehodnocuje stupen odkazanosti každé 3 mesiace....aby neunikali peniaze z verejných zdrojov....žiaľ sú také zakony

Tak teraz nemas vela moznosti. Mala by sa sa rekvalifikovat, zacat sa aj ty liecit, pretoze musis zacat odznova.
Prekonaj pohodlnost a zacni nieco robit. Aj ked po 20 rokoch to budes mat tazke.