icon

Poradíte poisťovňu na cestovné poistenie?

obcansr
27. jún 2013

Dobrý den , chcela by som sa opýtat, neviem v ktorej poistovni sa mame poistit na dovolenku, pozerám na nete ale niekde pýtajú aj rodné číslo tak neviem či to je ok. Neviete mi niekto poradit nejakú dobrú poistovnu, cez ktorú sa poistujete. Dakujem

Strana
z2
betka239
18. aug 2015
Používateľ betka239 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od betka239.

my na cestovne vzdy len union

adikmita
14. sep 2015

Ahojte vsetci preboha len NIE UNION prave sa snazim riesit cez nich situaciu ked moja teta mala vazny uraz v zahranici- jej osetrujuci lekar potom ako videl rentgenove snimky rozhodol ze musi byt okamzite prevezena a operovana. UNION cez EUROCROSS ktori ich zastupuju odmietli zabezpecit prevoz a teraz dokonca odmietaju podavat informacie rodinnym prislusnikom uplne- vraj by sme na to potrebovali overeny suhlas nasej tety...v sumare prevoz riesime na nase naklady nakolko UNION aj EUROCROSS by ju kludne nechali zomriet v nemocnici kde cez vikend dokonca ani nie je dostupny lekar...
takze ak si chcete platit osetrenie v zahranici,sukromne letenku a prevoz sukromnou sanitkou urcite este navyse zaplatte poistenie v UNIONe.
Naopak v tomto vsetkom ma prijemne zaskocila spolocnost FALCK cez ktoru platime sukromne sanitku z viedenskeho letiska- su velmi napomocni a profesionalni- a za km si uctuju 0,97 centov- ale pri vsetkych ostatnych vydavkoch je to nic...

fazulka7
23. sep 2015
Používateľ fazulka7 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od fazulka7.

My využívame vždy cestovné poistenie od poisťovne Union. Na tejto stránke si to naklikáš a máš 🙂 https://www.union.sk/cestovne-poistenie-online

macka334
23. sep 2015

A keď nedáte rodné číslo, ako chcete riešiť poistnú udalosť?
V banke si otvoríte účet bez rodného čísla?

janicka99
1. mar 2016
Používateľ janicka99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od janicka99.

To je dobrá otázka 🙂 My sme zatiaľ šli vždy len cez Union, ale je pravda, že sa nám ešte našťastie nikdy nič neprihodilo, takže neviem, ako by sa to potom riešilo. Ale máme známych, čo chodia aj cez Allianz alebo Uniqua, pozerajú, čo ich vyjde najlacnejšie. Nie je to síce úplne najideálnejší prístup, ale čo už :D My sme si porovnali ceny na https://www.poistenie.sk/cestovne-poistenie-online
Je to fajn aspoň na rýchly prehľad konkurencie a tiež tam môžeš cestovné poistenie aj hneď uzavrieť online, keďže ich majú zazmluvnené, takže pohodička. Také veľké a seriózne poisťovne by nemali robiť problémy.

katkamario
Odpoveď bola odstránená
cisko39
2. mar 2016

záleží kam cestujete, ak cestujete mimo europu tak jednoznačne Allianz, ale ak je to v europe tak určite Union alebo Generali

bozka423
16. mar 2016

Pri cestovnom poistení je najdôležitejší parameter výška krytia, kde v Allianz ju majú neobmedzenú. Najlepšie poradí človek, ktorý mal poistnú udalosť v zahraničí a ako bol spokojný s tou ktorou poisťovňou. Nešetrila by som pár eur na poistení, ak už mám na dovolenku v zahraníčí. Môže sa to vypomstiť.

martin_horvath
14. apr 2016

Zaujímavé čítanie. Jeden radí podľa toho, či Európa, alebo svet (pritom krytia sú všade rovnaké, mení sa len cena). Tým sa dostávame k tomu, že väčšina sa aj tak rozhoduje podľa ceny. Ale ruku na srdce, kto z vás vie, či má poistený aj zmiznutý fotoaparát, notebook, alebo tablet? Alebo batožinu v aute? Kto z vás (hlavne starších) si dá od lekára pred cestou potvrdiť, že s vašou diagnózou môžete cestovať?
A ešte poznámka k tej výhode neobmedzeného limitu na krytie liečebných nákladov. To je len taká reklamná udička. Ak by ste mali niekde v zahraničí podstúpiť komplikovanú (a drahú) operáciu, tak si budte istí, že vás dá poisťovňa radšej previezť na Slovensko, lebo tu ju máte zadarmo a poisťovňa nemusí nič platiť. Radšej letecký prevoz aj za 30 000€ ako operácia za 150 000€. A preto je v každých poistných podmienkach napísané, že preplatia LEN POISŤOVŇOU SCHVÁLENÉ lekárske výkony.

diana70
18. apr 2016

Ak niekto často cestuje do zahraničia, hoci len na nákupy alebo výlety do Rakúska, Poľska alebo inde, mal by zvážiť celoročné poistenie. U nás v allianzi to vychádza cenovo veľmi dobre (samozrejme, nehovorím o kategórii USA+Canada, to vyskočí dvojnásobná pálka).

martinkaprk
20. apr 2016

UNION

slnieckomracik
26. júl 2017

Europska nikdy viac, neodporucam!!!bola som pracovne v anglicku na tri mesiace a mala som plne poistenie od európskej poistovne, vsetko aj storno som si priplatila. Pred koncom pobytu som mala akutnu operaciu, hradila som ju sama, nieco cez 800 eur. Europska poistovna mi to nepreplatila, pretoze vraj ze nemocnica mi nedala dostatocny popis celej operacie. Ok, tak som si urobila tam vylet len pre dalsie informacie z nemocnice, ved to vyjde lacnejsie ako 800 eur, ktore chcem spät. Podarilo sa mi aj stretnutie s doktorom, ktory ma operoval a vlastnorucne mi napisal krok po kroku ako prebiehala operacia. Ale europska poistovna mi to neuznala ani po tom, vraj na Slovensku sa to inak zaznamenava a nic mi neuznala!

diana70
26. júl 2017

Poviem len toľko, robím Allianz-SP, cest. poistenie má neobmedzené krytie liečebných nákladov, takže niet o čom. Jednoznačne 1. v kvalite na trhu, veď nikdy nevieme čo sa v zahraničí stane nám alebo nebodaj deťom a človek sa potom nedoplatí.

martin_horvath
26. júl 2017

@diana70 Len treba ešte dodať, že musíte mať niekoho v televízii, alebo v novinách, že? Lebo jednotka na trhu mení názor až po medializácii (mimochodom, ako každá veľká inštitúcia).
https://branik.blog.sme.sk/c/327475/Ako-sa-na-v...
K "neobmedzenej" výške krytia som sa už vyjadril vyššie.

hodmon
1. feb 2018

Ja mam zlu skusenost s allianzom....ci uz asistencne sluzby, alebo natahovacky na slovensku....skoncili sme presetrenim v nbs, kde bolo uznane, ze poistovna nepostupovala tak ako mala....ale na sud som to nedala...nikdy viac allianz

damoska
25. apr 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

taketo poistenie je najlepšie vyberat formou online kalkulačky, kde po zadaní parametrov máte hned všetky informacie ktoré potrebujete

marca12
1. júl 2019

Davate sa poistit cez cestovnu kancelariu,ak tam kupujete pobyt alebo poistenie davate zvlast v poistovni?

Strana
z2