Poraďte poisťovňu pre dieťa
AKU POISTOVNU BY STE MI PORADILI PRE DETI? NEJAKU CO VYCHADZA V USTRETY A NEMA PROBLEM S RIESENIM PROBLEMOV!!! PORADTE NEJAKU POPRIPADE PISTE VASE SKUSENOSTI S POITOVNAMI OHLADOM DETI DAKUJEM
Farbicka
dukatik 🙂
Základ je aby boli dobre poistení rodičia, živitelia rodiny. Poistite sa všetci členovia rodiny na jednej zmluve podľa vašich možností a využite na to produkt rizikového poistenia bez sporenia - napr. AXA Active Life, Generali LaVita, Aegon Budúcnosť komplet a podobne. Sporiť treba cez produkty na to určené, nie cez poisťovňu kvôli poplatkom.
Ak ste rizikový pre poisťovňu, znamená to že je tam nejaký zdravotný problém ktorý ste uviedli v zdravotnom dotazniku. Dá sa to preveriť v poistovniach aj cez predbežne ocenenie.
myslim si, ze poistka pre deti je takmer zbytocna, pravdepodobnost, ze sa nieco stane je velmi nizka, preto odporucam radsej pravidelne setrenie. Ak si spocitate, kolko penazi tam date za 18 rokov a kolko vam poistovna vyplati ako sporenie, tak je to cisty biznis pre poistovnu. Radsej si kupte 1 izbovy byt, dajte ho do prenajmu, mozno budete musiet niekedy pri vypadku najomnika par euro doplacat na splatke, ale v 18 rokoch ho mozete predat a budete ho mat takmer splateny. Alebo len klasicky sporte.
Urcite sa tu ozve kopec poistovakov, ze nemam pravdu, ale je to vec nazoru a osobnych skusenosti.
Ak vam mozem odporucit,ked vam niekto bude ponukat dake poistenie urcite si ziadajte nech vam ukazu vyluky a obmedzenia pri plneni..a po dalsie preratajte si kolko do toho date za tie roky a kolko vam vyplatia na konci...ludia citali ste si niekedy tie vseobecne poistne podmienky v tych zmluvach? Len si to pozrite...ak by ste potrebovali poradit napiste mi..pekny vecer..
Ak vam mozem poradit pred tym ako nieco podpisete ziadajte si nech vam vysvetlia vyluky a obmedzenia pri plneni a preratajte si kolko do toho date a kolko vam vyplatia na konci..ludia,citali ste si niekedy tie vseobecne poistne podmienky v tych zmluvach?.. viete co vobec podpisujete?..ak by ste potrebovali poradit napiste mi..pekny vecer ...
@mona321samozrejme,že je to ľahká matematika, Ja to všetko veľmi dobre viem, ale keď ratam len investičnú časť vo viacerých prípadoch aj tak klient prichádza o financie...a hlavne ide aj o tie vyluky a obmedzenia..
@lastom, rešpektujem každý názor, ale Vaše názory ma vystreľujú zo stoličky 🙂 . Slovné spojenia "TAKMER zbytočná poistka" a "veľmi NÍZKA pravdepodobnosť, že sa niečo stane" určite neupokoja zodpovedných rodičov. Aj radu "kúpiť jednoizbový byt" asi nepočúvne 9 z 10 rodičov, lebo na to nemajú.
Prosím Vás, lastom, ako sa dá nahradiť poistenie napr. detských závažných chorôb sporením? Za ako dlho nasporí taká bežná mladá rodina rezervu napr. 15000€ alebo na jednoizbový byt? Ak ste ešte nepočuli, čo môže prežívať rodina, ktorej sa tá "málo pravdepodobná vec" stane, pozrite si napr. video od Dobrého anjela
.
Poistenie a sporenie sú dve rozdielne veci, každá má plniť iný účel. Treba to ľuďom vysvetľovať, ale nikdy by som si netrúfol napísať, že poistenie je zbytočné.
@martin_horvath súhlasím, poistenie ak je správne nastavene a najmä kryje živitela rodiny a až potom (podľa možností) ostatných členov rodiny určite zmysel má.
Bohužiaľ však na Slovensku veľa ak nie väčšina ľudí si mýli poistenie so sporením. Pre mňa platí - poistím sa voči rizikám ktoré mi hrozia, platím poistku a dufam že z nej žiadne plnenie nedostanem, pretože sa mne a mojej rodine nič nestane...
Sporenie / investovanie je niečo iné a má minimálne rovnako veľký zmysel, ale určite nie cez poistky!
Prirovnam to k PZP - každý majiteľ auta ho platí ale nikto nečaká že mu poisťovňa na konci poistenia vráti peniaze...
Jednoznacne dobre nadstavena Farbicka - top pre dieta! A plne suhlasim s nazorom p horvata ..