icon

Poraďte s daňovým priznaním

agyness
3. mar 2014

Robila som v jednej robote tri dni a vďalšej štyri hodiny...z obidvoch firiem mi prišli rovnaké papiere na ktorých je napisane POTVRDENIE o zdanitelnych prijmoch fyzickej osoby zo zavislej cinnosti,o preddavkoch na dan ,o danovom bonuse na vyzivovane dieta za obdobie 2013.... co stym ja teraz? poslali mi to informacne ,alebo stym mam zajst na danove ?

Strana
z2
slavkasj
11. mar 2014

@evita68 ja som nevykonavala dobrovonicku cinnost, ale tie percenta chcem dat jednej neziskovej spolocnosti - sportovcom, staci ak tam zapisem ich udaje ako ičo a adresu?

evita68
11. mar 2014

@slavkasj tak si prečítaj, kto môže darovať 3% /máš to pod tabulkou/... ty môžeš darovať 2%

zlata2
12. mar 2014

žienky pomooooc...rodičovský príspevok 1-8 /2013, potom výpoveď - odstupné- z toho chcem zúčtovať daň, 9-12/2013 podpora v nezamestnanosti... kto mi poradí do akých koloniek daňového priznania typu A čo vpísať ☹ ..ďakujem

tajomna21
14. mar 2014

@zlata2 tak tam moc tych koloniek nemas ... rodicovsky nie je prijem, nepises ho nikde ... do uhrnu prijmu (riadok 32) zapises len to odstupne a dalej podla potvrdenia od zamestnavatela vypises ostatne kolonky .... a podporu tiez nezapisujes nikde ak sa nemylim

zlata2
14. mar 2014

@tajomna21 ďakujem veľmi pekne, čítala som všade kade, že rodičák a podpora je nezdaniteľný príjem, ale je to vraj príjem, tak preto sa pýtam, že kde sa to má uviesť.. 😉

kisska
22. mar 2014

Ahojte dievčatá pridávam sa. Som zamestnanec + mám živnosť. Potvrdenie z práce mám, to mi je jasné. Živnosť mám od 04/2013, zarobila som cca 2100€, výdavky si dávam paušálne 40%. Podľa Alfy mi vyšla daň cca 240€. Je to ok? Môžem si uplatniť nezdaniteľnú časť aj zo živnosti? A kde nájdem číslo účtu, kde mám zaplatiť dane? Čo mi hrozí ak bude platba pár dní meškať? A ešte mi poraďte ako mám ten druhý príjem dokladovať? Faktúry nevystavujem, agentúra ma bez problémov platí podľa odovzdanej práce, rovno posiela peniaze na účet, kt. nemám uvedený "na podnikateľské účely".

elise
22. mar 2014

kto mi poradi mám invalidný dôchodok, poberala som vlani matersku a rodičovsku som v zamestnaní na dobu neurčitu ale vyplatili mi prispevok pri narodeni malej ku koncu roku som brigádovala na dohodu o vykonaní práce + mám zaplatených 26 euro na DNP (balik) prosim ako si vypočitam danové čo tam priznávam?

evita68
22. mar 2014

@elise priznávaš iba príjmy z potvrdení zo zamestnania

iva330
23. mar 2014

sčítaš príjmy zo zamestnania /v tvojom prípade na dohodu/ zdanitelne prijmy ak neprekočili 1800 eur nemusíš podávať danoví, ak si robila na dohodu len a nemas taketo prijmy nemusis,ak mas ale zrazenu dan čo vidiš na potvrdení oplatí sa ti podať,lebo ti dan vratia,kedže predpokladám,že tvoje zdanit.prijmy z dohody neprekočili odpočit.položku na danovníka 3700 eur 🙂

Strana
z2