icon

Poraďte výhodné poistenie alebo sporenie pre dieťatko

zuzka_puska
13. jan 2014

mame 3 tyzdnove babetko,a rozmyslame zeby sme mu uzavreli nejaku poistku,alebo sporenie....nieco take, aby z toho nasa mala nieco mala,ked vyrastie...Mate skusenosti napriklad zo stavebnym sporenim?je to dobre?oplati sa to? dakujem pekne za kazdy nazor,zuzka 🙂

frapper
13. mar 2014

@lenka278 Správna voľba,pretože poistenie Farbička získala v roku 2012 ocenenie,posudzovali nezávislý odborníci a klienti.Takže myslím,že niečo v tom bude.

natalia2003
14. mar 2014

Stavebné sporenie je dobre nato že potom pre manželov alebo pre deti získate od stavebnej sporiteľne nízky úrok na úver na bývanie čo je výhoda oproti úverom v bankách. Ak neplánujete bývanie alebo prestavbu bytovej jednotky pripadne domu a podobne tak si sporenie ani nezakladajte je to zbytočné. Úvery so zabezpečením nehnuteľnosťou:

AKURÁT HYPO s extra dlhou garanciou

Fixný úrok 3,99 % p. a. až na 15 rokov
Garancia dohodnutých podmienok
Doba splácania 20 alebo 26 rokov a až do výšky 200 000 €

natalia2003
14. mar 2014

Iba toľko všetko na seba naväzuje životné poistenie poistenie úveru stavebne sporenie samotný úver a k tomu samozrejme poplatky za vedenie ale s tými sa stretávame vo všetkých rezortoch na Slovensku s tým sa proste musí počítať. Alebo úver s banky na 30 rokov. Mi mame na 16 rokov zo Slovenskej sporiteľne s pôvodných 260 eur mesačne platíme už 270 eur a to v priebehu 3 rokov od založenia. A to iba na 34000 eur. Mali by sme ho prefinancovať na 30 rokov ale oplatí sa nám to ked máme po 30tke? Ani nie si myslím.

stavspor57
15. mar 2014

@popelka88 Zdravím popelka 88. Ked som dostala výpis za rok 2013 zdvihol sa mi adrenalín na 200%. Rozhodla som sa okamžite zrušiť 2 stav.sporenia, z dôvodu podrazu zo strany banky. Ak prisľúbia určité úroky (3 %), tak by to mali dodržať. Po 2 rokoch dávam výpovede. Pozrela som sa na poplatky - pokuty a tie sú závislé od cieľovej sumy. Ja som podpísala zmluvu na 1 500€, ale na výpise mám 3 000€ . Včera som zavolala poradkyni, ktorá spisovala zmluvy, tá zďaleka sa mi vyhýba. Dohodli sme stretnutie na poobede, ona došla doobeda keď som bola u lekára, a nechala mi v schránke tlačivá, potom som jej volala, že ich mám vyplnené aj podpísané. Ona cez víkend nerobí. Tak čo si mám o tom všetkom myslieť? Sú to predsa moje peniaze. S pozdravom M.P.

bsgliptov
15. mar 2014

Farbička bol kedysi najlepší detský produkt na Slovensku, dá sa povedať, že aj jediný okrem kooperatívy. No dnes je ešte lepší produkt Snoopy od Amslica, kde máte v porovnaní s farbičkou plnenie úrazu už od 4. dňa, v allianz musí byť úraz min. 10 dní + v Amslicu množstvo skvelých benefitov, čo sa týka športu Lenka278, tak pokiaľ ti chlapec nehráva futbal ešte za nejaké kluby ale len tak, poistné sa ti nebude navyšovať ak neskôr hrať začne. Tak si žiadny šport nemusíš pripoisťovať. Len ak budeš chcieť neskôr navýšiť niečo a už bude hrať za nejaké kluby tak bude poistka drahšia.

popelka88
16. mar 2014

@stavspor57 Ja ich neobhajujem. Ked ti nieco slubili tak to maju dodrzat. To ze mas take zle skusenosti s tou poradkynou, tak to neznamena ze cela csob je zla a sporenie nevyhodne. Ked si chces dopredu zrusit stavebne sporenie, vzdy na to doplatis, nech si v hociktorej sporitelni. Pozri si poplatky v PSS za predcasne zrusenie zmluvy. Neoplati sa to. Takisto tie poplatky za vedenie uctu, zalozenie atd, su zhruba rovnake, sem-tam niektora sporitelna spusti nejaku akciu aby nalakala klientov. Clovek uz musi byt velmi opatrny, lebo cely financny sektor sa snazi zarobit na nevedomosti ludi.
To ze ti dali CS 3000 namiesto 1500 je zlyhanie zo strany poradkyne a takisto aj to ked sa ti prostriedky neurocia 3% ak to prislubili.
Viem ze mas zle skusenosti s CSOB a si nahnevana, ale dobre si rozmysli, ci sa oplati to zrusit, lebo mozes prist este o viac penazi, ako keby si to nechala bezat. Ak to zrusis, prides aj o statnu premiu. Tym vlastne oni zase na tebe zarobia iba preto, ze "s nimi uz nic nechces mat".

hori
16. mar 2014

@simonka177 preeeesne, ten Cmorej ma velmi dobre blogy a nielen o poisteni deti...
http://cmorej.blog.sme.sk/c/288988/Poistenie-de...
http://cmorej.blog.sme.sk/c/327767/Poistenie-di...
fakt odporucam precitat...

popelka88
16. mar 2014

@frapper Ja nesuhlasim s tym ze stavebne sporenie nie je vyhodne. Je tam akurat jedna nevyhoda, ze sa neoplati vybrat vlozene peniaze skor ako 6 rokov od zaciatku sporenia. Poplatok za vedenie uctu je momentalne 12 eur rocne, volakedy to bolo 500 sk. Dan z uroku je v kazdej banke, na kazdom sporeni, vklade, hocikde. Vyhoda je prave v statnej premii, ktora je 66 eur (samozrejme, ak si clovek moze dovolit vlozit 781 eur rocne). Ono to preplati poplatky vacsinou uz v prvom roku.
Co sa tyka poistenia tak ano ale ucite nie take, co je spojene so sporenim, lebo tam su poplatky zdaleka vyssie ako pri stavebnom sporeni. Lenze ono to je tak zlozity produkt, ze malokto to prestuduje tak do detailov, a ti poistovaci agenti ti povedia iba to, co je "pekne a vyhodne". Ved inak by ten produkt nepredali.
Poistenie samotne, bez sporenia sa oplati a da sa vybavit lacnejsie ako IZP.

frapper
16. mar 2014

@popelka88 Ja som len chcela povedať tým,že tak isto ako napr.pri ŽP,sú nejaké poplatky tak aj v stavebku alebo pri hocijakých produktoch,že bez tých poplatkov nepracuje ani jedna finančná inštitúcia.Takže je len na človeku čo si zvolí v rámci týchto ponúk čo tu kolujú.Myslím,že každému vyhovuje niečo iné,ja osobne by som brala ŽP,pretože mám tam zabezpečenie rôznych rizík-zdravie,ktoré sa môže zmeniť,keď človek najmenej niekedy čaká.Ja hovorím lepšie poistenie mať a nepotrebovať ho,ako nemať a potrebovať ho.Potom je už neskoro niečo také riešiť,keď pre chrobu už nemusím byť poistitelná,alebo poistitelná,ale z rôznymi výlukami.Takže aj z toho dôvodu až tak neriešim poplatky,keď oni sú všade.To je môj názor.

popelka88
18. mar 2014

@frapper poplatky su tam aj tam, ale rozdiel je v ich vyske a zlozitosti!
Suhlasim s tym co hovoris o ZP, teda ze je to vyhodne kvoli zabezpeceniu na necakane situacie.
Co ja hovorim, je ze investicne, resp. kapitalove zivotne poistenie sa neoplati, pretoze tam sa prichadza o najviac penazi a tam sa da ludi najviac oklamat lebo to je strasne zlozity produkt.
Cize poistenie ano ale NESPAJAT so sporenim, resp. VELMI DOBRE PRESTUDOVAT ci je to sporenie naozaj vyhodne (napr oproti stavebnemu) a nechat si cas na rozmyslenie.

maha1331
Odpoveď bola odstránená
skvelynavrh11
1. apr 2014

@zuzka_puska , ahoj ja som svojmu synčekovi tiež založila stavebne sporenie, ale moj nazor je teraz taky že mohla som mu dat radšej založit investičnu zmluvu kde mesačne možeš vkladat 28 eur, a ziskaš z toho 5 až 6 percent, alebo po pripade poznam poistenie kedy mesačne platiš okolo 11 eur, je to poistenie a zaroven po 5 rokoch si možeš aj vybrat peniazky kedže je to na 5 rokov, alebo po pripade v tom pokračovat v tom poisteni, kedže je lepšie mat aj poistenie aj sporenie, lebo nikdy nevieš čo sa može stat

zuzka_puska
autor
1. apr 2014

@skvelynavrh11 dakujem 🙂 tak my sme nakoniec zalozili vkladnu knizku na nase mena, ak by sa nieco stalo ostane to malej

skvelynavrh11
1. apr 2014

no to aj ja som založila vkladnu knižku, ale nezda sa mi to výhodne, ak mu chcem do buducna niečo aj nasporit, preto rozmyšlam o tej investičnej zmluve, tak aspon mam vačšie percento ako na vkladnej knižke

skvelynavrh11
3. apr 2014

@skvelynavrh11 ahoj tak určite že máš vačšie percento ako na vkladnej knižke, kedže tá investičná zmlluva sa oplatí práve na viac rokov, najvýhodnejšie je po takých 10 rokov, už na tom dost získaš, a navyše tam si možeš vyberat tiež peniaze, kedy len chceš, ak by si chcela bližšie ešte informácie možme si vymenit čísla, ja ti možem potom povedat ako je to v komunálnej poistovni s tou investičnou zmlujvou

skvelynavrh11
3. apr 2014

@zuzka_puska ja som založila rovno vkladnu knižku na synove meno, ale vravím že až potom som zistila že vlastne nič z toho nebude mat naviac, preto mu tu vkladnu knižku zruším a založím investičnu, lebo to čo vkladám na vkladnu knižku možem vkladat do tejto zmluvy, a viem aspon že tie peniaze sa zhodnotia

vikinkasarinka
14. apr 2014

@zuzka_puska dobry den robim v tejto oblasti ak by ste mali konkretne otazky rada vam na ne odpoviem lenkakislikova@centrum.sk

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
jabiana
Odpoveď bola odstránená
petruska89
15. apr 2014
frapper
15. apr 2014

@fidka79 Veď poistenie je určené pre tých,ktorý majú záujem a chcú mať pokryté úrazy,choroby poprípade to sporenie.Sú rôzne kombinácie ,ktoré sa dajú dojednať,ale pre tých,ktorý to chcú a sú o tom presvedčený.Možno ŽP vedia oceniiť tý,ktorý sa už stretli s poistnou udalosťou,alebo majú v rodine,kde možno aj dostali peniažky s poistenia a pomohli im pri liečbe.Pre každého niečo iné vyhovuje,podľa toho čo chce mať kryté poistením,nedá sa povedať,že je to zbytočné poistiť sa.Je aj na poistnom trhu veľa poisťovní a veľký výber,len treba natrafiť na správneho poradcu,ktorý má záujem dobre poradiť.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
frapper
15. apr 2014

@fidka79 Ale keď si uzatvoríš so sporením,nie je pravda,že z toho nič nemáš.Veď sporenie máš akoby 2v1 pretože tá PS,ktorú máš vypočítanú slúži aj pre prípad smrti akejkoľvek,či z choroby alebo úrazu a táto suma je vyplatená pre oprávnenú osobu ihneď,keď aj nie je tam splatená,takže niekedy bývajú situácie,keď poisťovňa vyplatí veľké sumy aj v tomto vydím zmysel.Alebo sa klient dožije a má vyplatené PS aj s výnosom.Tak netreba sa pozerať na to,že možno dostanem to čo vložím do poistenia-veľa ľuďom to aj takto vyhovuje-toto hovorím o poistení pre dospelých.V detskom poistení je to tak,že v prípade smrti dieťatka sa vyplatí nasporená suma+výnosy poisťovne.Ale sú ľudia,ktorým vyhovuje sporiť cez poistku aj dieťatku,práve preto,že nemôže tam vybrať tie peniaze až na konci poistky,lebo čo si budeme hovoriť veľa krát,keď sporíme niekde kde sa dá vybrať vyberieme pri prvej príležitosti alebo aj s tej ponožky.To je môj názor.Netreba sa pozerať na to,že poradca má zaplatené,veď je to jeho práca,tak ako hociktorá iná,či idete do banky tiež tam pracujú ľudia čo zarábajú,či vy pracujete zadarmo?Všade sú aj poctivý aj chamtivý,len na akého natrafíte.Jednoducho je to tak,možno si ešte vybrať reprezentanta cez známych ak boli spokojný.

jabiana
Odpoveď bola odstránená
mizulienka
11. okt 2014

@popelka88 ahoj, vedela by si mi prosim ta poradit...mame rodinnny dom a stale nieco prerabame, tak by som chcela mat moznost, ze nieco nasetrim, popripade nieco vyberiem, aj v priebehu tych 6 rokov, nielen po uplynuti doby...
- stavebne sporenie pre deti je ine ako pre dospelych?
- aku mas ty cielovu sumu, a kolko platis mesacne? (ak nevhodna otazka, rozumiem, nemusis odpovedat)
- ak vyberiem dajme tomu po 3 rokoch medziuver, stavebko konci, alebo sa to potom zacina odznova?
dakujem velmi pekne za tvoj cas 😉

mia18112
11. okt 2014

@zuzka_puska
Ahoj, urcite nespajaj sporenie + poistka. Taketo produkty 2 v 1 su totalny podfuk. Ak chces sporit tak nejaky osobitny produkt, ak chces poistku, tak osobitne poistku. Ja pracujem v banke a ked vidim na uctoch ludi - na trvalych prikazoch, kolke prachy vyhodia do luftu na poistky ????!!!!! To je strasne !!!!!! Ja som jednoznacne za stavebne sporenie. Malemu som uzatvorila na cielovu sumu 5000 eur. Ak sa vezme ponuka na trhu + vlozene peniaze + zhodnotenie versus poplatky = jednoznacne vychadza najlepsie stavebko. Aj ked ked kazdy rok je potrebne vloziz viac a viac. Urcite by som si nenechala radit od tzv. financnych poradcov. Oni zhrabnu tak akurat svoju proviziu a predaju Ti hocico krasne vysvetlene a podane, ako nejaku luxusnu belgicku cokolodu !!!! Mam nemale skusenosti.

lubomirspetko
11. okt 2014

@mizulienka

Dobrý deň,

Stavebné sporenie už nie je také lukratívne ako bolo no stále to nie je zlá možnosť šetrenia. V ČSOB SP sa dá uzavrieť stavebné sporenie ktoré nemá po 3 rokoch sporenia žiadne poplatky za zrušenie (inak by ste platili nemalú sumu za vypovedanie pred 6 rokom sporenia). Jedná sa o tarifu Profit plus.
Ak však rušíte sporenie skôr ako po šiestom roku sporenia, je nutné dovladovať účel použitia (stavebné práce, materiál, faktúry) inak prídete o štátnu prémiu.

Do stavebného sporenia si môžete mesačne / jednorázovo vkladať prakticky hocikoľko. Ak by ste chcela stavebný úver trebalo by vkladať pravidelne ale stavebné úvery si dnes už dosť drahé v porovnaní s hypotekárnymi úvermi. Ak však chcete zobrať len pár € na drobnú prestavbu, stavebný úver môže byť pre vás fajn.

Na pravidelné sporenie sú však zaujímavejšie sporiacé programy pri ktorých si sporíte do podielových fondov. Viete si vybrať sporenie na mieru presne podľa vašich požiadaviek ako predčasné výbery, nízke riziko, očakávané výnosy... Vstupné poplatky sa pri dobrých sporiacich schemach na krátke obdobie pohybuje okolo 2% z cieľovej sumy.
Výhoda je že môžete vybrať peniaze kedykoľvek bez obmedzenia.